Дългото чакане след трансфер – тема 104

• 51 039
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
Иинтересно ми е как коментира д-р. Стаменов ДНК фрагментацията, тъй като до колкото съм чела из чуждестранни проучвания, с ДНК фрагментация над 25% трудно се постига живо родено дете, да не кажа, че това което четох нямаше нито едно. Тя е основен виновник за липса на имплантация, биохимични бременности и ранни спонтанни аборти. А от това което описвате, че спират развитие след ден 3, още повече накланя везните натам. Много добре сте направили като сте приложими МАКС и ИМСИ. Дано всичко се развие по най-добрия начин този път! Heart

# 301
bobby, стискам палци този път да е до финал!

ipoca, не знам откъде е тази информация, но аз и още едно момиче от форума имаме живородени деца от първи инвитро опит с ДНК фрагментация при мъжете ни 41% (вероятно има и други успели с висок процент, но за нас двете знам със сигурност). Аз даже бях с близнаци, но изгубихме едното бебе при раждането по причини много различни от качеството на мъжкия материал. Опитите ни са на различни места с различни приложени техники на оплождане.

# 302
Боби тихичко честито. И до финал, и ако е рекъл Господ може и двоен.

# 303
Цитат на: Балък link=topic=1535227.msg46259036#msg46259036
date=1680868030
Трансферът ти със асистиран хетчинг ли е?
Честно казано не сме обсъждали да се прилага асистиран хетчинг, нито някой ме е питал. Но в ембриологичния доклад в колонката за асистиран хетчинг пише буква А. Не знам да разбирам ли, че е прилаган. Върнахме 1 бластоцист и 1 късна морула. Не бях голям оптимист и още не смея да съм, защото както писах аз нямам проблем със забременяването, а с това да попадна на здрав ембрион. Rolling Eyes
Ембрионите на 5ден ли замразявате? И напълно естествени цикли ли правите или взимаш нещо за подпомагане?!
Не, замразяваме ги на 3ти ден, но доктора настоя да ги изчакаме след размразяването до 5ти ден и щеше да ми спре сърцето докато чаках информация от ембриолозите. Blush Моите ембриони до 3ти ден са добре и после забавят от 4ти натам. Нищо не пия, напълно естествен цикъл. Дори добавките спрях. На мен Фемара и Кломифен не ми влияят и не правя повече фоликули. Понякога имам по 2 доминантни без да прилагаме нищо, но винаги накрая остава 1 ембрион. Общо взето голяма мъка е. Това, което променихме е, че моя мъж 5 месеца приема добавки. 2 месеца бяха едни турски, които ни даде д-р Емре Тургут (ходихме при него на консултация) и после продължи с добавките за мъже на д-р Стаменов. Нямам обаче идея дали са помогнали, защото не сме правили контролна спермограма. На моя мъж му излезе висока ДНК фрагментация, около 46%. Правихме MACS и IMSI по мое желание. За яйцеклетките ми винаги са казвали или че не са имали забележки, или са били с дребни забележки т.е. нищо съществено, но все не става и не става.
Благодаря, момичета. Дано този път ме подмине каръка. Сънче, на теб специални прегръдки. Hug

Точно така,щом е отбелязана буквата А ,значи е направен асистиран хетчинг,четох за това че е най-надеждно по този начин да има вгнезяване. На мен трансферът ми беше на 03.04 по същия начин и силно се надявам наистина да е надежден този начин,желая ти успех до края❤

# 304
Д-р Стаменов каза, че биолозите на болницата са записали като коментар да се започне прием на добавки и да се приложи селекция на материала. Не ме е натискал ММ да приема добавките му, аз сама попитах и той каза че се отразяват много добре.
В Турция д-р Емре Тургут ми каза, че в нашия случай би приложил микрочип. Ние бяхме решили, че ще ни хвърли направо към TESA,  но той каза че не мисли, че е наложително. Дадоха ни и добавки. Вероятно причината е, че моят мъж има много добра концентрация и подвижност. Ето последната спермограма при последната пункция. Количеството е малко само защото тогава приложихме нещо подобно на американската схема (по нея трябват 5 поредни дни смяна на материал, 2 дни въздържание и даване на материал за оплождането). Ние успяхме само 3 поредни дни смяна + 1 ден въздържание. Идеята е сперматозоидите да нямат време да се фрагментират. Бях чела подобно изследване, в което се твърдеше, че се постига много добър резултат по отношение на фрагментациите ако се даде материал 3.часа след предходно даден материал, така че явно има логика материала да е възможно най-свеж и сменян по-често. В Надежда винаги са ми казвали 1 ден въздържание. Както писах приложихме и 2 метода на селекция.

Иначе тези дни Майки за донорството бяха публикували разлика в ДНК фрагментации след прием на добавки - от 45% на 15%. Не искам да прозвучи като реклама, който го интересува може да види сам на страницата им. Blush
На мен трансферът ми беше на 03.04 по същия начин и силно се надявам наистина да е надежден този начин,желая ти успех до края❤
Стискам палчета. Дай Боже да ни се случи чудото. Heart Flowers Four Leaf Clover

# 305
Здравейте. На 03.04. 2023г. ни беше вторият Зет  на две 5-дневни ембриончета. От днес се чувствам отпаднала, лека хрема и болезнено гърло. Утре ще се опитам да се свържа с доктора. Много съм притеснена, всички съвети ще ми бъдат от полза. Благодаря ви! ❤️

# 306
Най-добре е да си почивате.Не мислете лоши неща. Най- малкото целия този стрес покрай процедурите се отразява и на общия тонус.  Направете си чай с мед, пийте повече вода и се опитайте да се наспите хубаво. Сигурна съм че лекаря ви утре ще ви даде най - адекватния съвет.

# 307
Много зависи и колко е количеството и концентрацията на мъжкия материал за достигане на успех. Все пак едно е 40% от 300млн., друго от 10млн. бройка. Ние освен висок процент ДНК фрагментации (над 45%) имаме и тежка олигоастенотетразооспермия и не можем да се похвалим с успех все още, дори и след всички възможни селекции. Това което аз бях чела са проучвания от типа описан тук https://www.givelegacy.com/sperm-dna-fragmentation/, но в момента не мога да намеря точната статия.

# 308
ММ е със същата диагноза (осреднени стойности от всички спермограми: 8млн концентрация, 18% общо подвижни и 2% морфология) + ДНК фрагментацията, за която споменах. При нас успеха дойде с ИКСИ и микрочип/микрофлуидна селекция. Имахме 11 оплодени от 17Я, замразихме 6 на 5ти ден, като аз съм и с СПКЯ и ИР, което се отразява и на качеството на яйцеклетките.
Пожелавам ти скоро и вие да успеете и да се радваш на бебче/бебчета!

# 309
Момичета, колко време си починахте, преди следващ трансфер? По време на почивката, правихте ли изследвания? Иска ми се ползотворно да използвам времето, да наместя хормоните от стимулацията и с нови сили да продължа към следващия опит.
Аз декември правих пункция, а март ми беше трансфера. През тези месеци си бях направила консултация и изследвания, назначени от д-р Калчев, всички видове биопсии в Надежда и едно вливане на киовиг. Общо взето имах време тялото си отпочина от стимулацията. Успех! HeartFlowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

MeLaNii, може ли да споделиш резултата при теб, къде правихте процедурата, какви изследвания, открихте ли причина.... написаното от вас все едно е точно моя път през този период с д-р Калчев, но за съжаление при мен завърши с отрицателен резултат и сега до прегледа при него проучваме на къде да се насочим за следващата процедура (след 2 процедури ще сменим клиниката). Благодаря предварително.
Трансферът ми е в "Надежда" при д-р Персенска. За първи път е зет, преди това бяха свежи трансфери. Веднага след пункция бяхме решили този път да изследваме и ембриончетата. След като излезе пид, бях и при д-р Калчев. Той ми пусна изследвания, а след това направихме една биопсия. След като излязоха при него резултатите каза "действайте". В Надежда бях и при имунолозите, които ми препоръчаха вливане с привиген/киовиг 7дни преди ЕТ. Направихме и трите вида биопсии- имунологична, микробиологична и за имплантационен прозорец. А три дни преди трансфера ми сложиха и pbmc. Общо взето това бяха стъпките преди трансфера. Мисля че пид е много важна стъпка, вливането на имуноглобулин при наличие на нк клетки, както и имплантационния прозорец. Дано до финала всичко да бъде наред. Успех пожелавам и в най-скоро време да ни зарадвате с хубавата новина. Heart
Bobby много стиснати палци и успех от все сърце. Очакваме многоо хубави новини. Heart

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 22:18 от MeLaNii

# 310
Момичета след положителен тест и преглед до кога сте си поставяли зарзио и прегнил  през ден?

# 311
Добро утро, момичета. Как сте? Hug
Моето сърце не издържа. След като вчера сутринта направих един тест Presto, който излезе отрицателен според мен, защото чертата беше сива и се появи след 5тата минута, целият ден ми се скапа. После видях, че е с изтекъл срок на годност още 09.2021 (смятайте колко време се въргаля вкъщи Grinning) и малко се върна надеждата да е дефектен. 🙏
Решила съм в събота на 9ти ден да пусна тест, макар от Надежда да ми го искат на 12.04.2023 г. Обаче тази сутрин направих още 1 тест Be.live pro. Искам по-рано да видя резултата, за да знам какво да правя с лекарствата. Много са, всеки ден бия по 2 Пролутекса, а през ден бия Зарзио и целият ми корем е в точки и синини. Освен тях имам още 7-8 лекарства. Но няма да се оплаквам, де. Важен е резултата. Blush
Това е днешният тест. Въобще не смея да се зарадвам, защото историята ми е дълга и тежка и положителният тест в моя случай не е успокоение, но поне днес няма да лежа депресирана като вчера. Розова е, надявам се този път теста да не е дефектен. Чертичката се появи на около четвъртата минута.

Боби, точно като ти знам историята ...супер...ама супер си радвам за теб!!!!
Дръж фронта и не го пускай това човече! Пожелавам ти всичко да е наред !!!!

# 312
Здравейте момичета. Нова съм и до сега не съм събрала куража да пиша но следя тази и няколко от предходните теми. Предварително се извинявам за дългия роман който следва.
С мъжки фактор сме Extreme Oligoasthenoteratozoospermia (малко и не много подвижни човечета) както и аз съм със СПКЯ и една запушена тръба. Приятелят ми беше месец и половина на стимулазия (хапчета и инжекций). Успяхме да ги подобрим. Преди стимулацията му сме правили кариотип, ДНК анализ за У-микроделеций, преглед при уролог, ендокринолог и всичко е ОКЕЙ няма проблеми. Остана неизяснено защо е с лоша спермограма. На 30.03 ми беше пункцията 9Я. От тях първоначално успяха да оплодят 4 след това още 3. От първите 4 оплодени две започнаха да се развиват добре а по късно още едно малко по бавничко но беше добре според ембриолозите.На 02.04 ми беше трансфера. Върнахме едно тридневно и се разбрахме с док за изчакаме до 5ти ден развитие на ембриончетата и да ги замразим. До тук добре вяра, надежди, щастие, че сме стигнали до тук. На деня след трансфера ми се обадиха и ми казаха че имаме 2 потенциални за замръзяване другите са спрели развитие и се разбрахме да се чуем пак на следващия ден за да ми кажат че може би са ги замразили. Да ама не... На следващия ден ми звъннаха и ми казаха че и двете потенциални са спряли развитие и нямаме нито едно за замръзяване. До там приключих с надеждите и вярата че ще стане. Сега съм по-скоро разочарована защото при всички лекари който ходихме ни казваха не се притеснявайте да стигнете до там и ще стане от раз тя е млада.(на 21 съм). Симптоми някакви от вчера нямам. До преди това болки ниско долу непостоянни може би като спазми ако мога така да ги нарека и болка ако по седна по рязко. В главата ми се въртят какви ли не сюжети но най ме мъчи това че в лабораторни условия не оцеляха какъв е шанса в мен да оцелее 😭 Теста ми е назначен за 13.04 за жалост не мисля че ще е положителен...
На някоя от вас случвало ли й се е такова нещо и какъв е бил резултата от теста. Съжелявам за найстина дългия пост но имам нужда да споделя на някой който ще ме разбере

# 313
Ivka225 Ако това би те успокоило до някъде, при нас дори няма открит проблем, нито при мен нито при мъжа ми. Бяхме по същия начин, 8 яйцеклетки, 7 оплодени, 2 оцеляха до 3ти ден- направихме трансфер. Останалите не се развиха. Аз също съм доста озадачена, как като всичко уж е ок, не останаха ембриони, които да замразим. Пожелавам ти при теб резултата да е положителен, има шансове, не губи надежда!
В коя клиника сте и при кой доктор?

Здравейте момичета. Нова съм и до сега не съм събрала куража да пиша но следя тази и няколко от предходните теми. Предварително се извинявам за дългия роман който следва.
С мъжки фактор сме Extreme Oligoasthenoteratozoospermia (малко и не много подвижни човечета) както и аз съм със СПКЯ и една запушена тръба. Приятелят ми беше месец и половина на стимулазия (хапчета и инжекций). Успяхме да ги подобрим. Преди стимулацията му сме правили кариотип, ДНК анализ за У-микроделеций, преглед при уролог, ендокринолог и всичко е ОКЕЙ няма проблеми. Остана неизяснено защо е с лоша спермограма. На 30.03 ми беше пункцията 9Я. От тях първоначално успяха да оплодят 4 след това още 3. От първите 4 оплодени две започнаха да се развиват добре а по късно още едно малко по бавничко но беше добре според ембриолозите.На 02.04 ми беше трансфера. Върнахме едно тридневно и се разбрахме с док за изчакаме до 5ти ден развитие на ембриончетата и да ги замразим. До тук добре вяра, надежди, щастие, че сме стигнали до тук. На деня след трансфера ми се обадиха и ми казаха че имаме 2 потенциални за замръзяване другите са спрели развитие и се разбрахме да се чуем пак на следващия ден за да ми кажат че може би са ги замразили. Да ама не... На следващия ден ми звъннаха и ми казаха че и двете потенциални са спряли развитие и нямаме нито едно за замръзяване. До там приключих с надеждите и вярата че ще стане. Сега съм по-скоро разочарована защото при всички лекари който ходихме ни казваха не се притеснявайте да стигнете до там и ще стане от раз тя е млада.(на 21 съм). Симптоми някакви от вчера нямам. До преди това болки ниско долу непостоянни може би като спазми ако мога така да ги нарека и болка ако по седна по рязко. В главата ми се въртят какви ли не сюжети но най ме мъчи това че в лабораторни условия не оцеляха какъв е шанса в мен да оцелее 😭 Теста ми е назначен за 13.04 за жалост не мисля че ще е положителен...
На някоя от вас случвало ли й се е такова нещо и какъв е бил резултата от теста. Съжелявам за найстина дългия пост но имам нужда да споделя на някой който ще ме разбере

# 314
Благодарв ти за бързия отговор❤Историята ни започва от Токуда една изгубена година и средства сега сме в Надежда.
Ivka225 Ако това би те успокоило до някъде, при нас дори няма открит проблем, нито при мен нито при мъжа ми. Бяхме по същия начин, 8 яйцеклетки, 7 оплодени, 2 оцеляха до 3ти ден- направихме трансфер. Останалите не се развиха. Аз също съм доста озадачена, как като всичко уж е ок, не останаха ембриони, които да замразим. Пожелавам ти при теб резултата да е положителен, има шансове, не губи надежда!
В коя клиника сте и при кой доктор?

Общи условия

Активация на акаунт