Дългото чакане след трансфер – тема 104

• 51 034
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
Благодарв ти за бързия отговор❤Историята ни започва от Токуда една изгубена година и средства сега сме в Надежда.
Ivka225 Ако това би те успокоило до някъде, при нас дори няма открит проблем, нито при мен нито при мъжа ми. Бяхме по същия начин, 8 яйцеклетки, 7 оплодени, 2 оцеляха до 3ти ден- направихме трансфер. Останалите не се развиха. Аз също съм доста озадачена, как като всичко уж е ок, не останаха ембриони, които да замразим. Пожелавам ти при теб резултата да е положителен, има шансове, не губи надежда!
В коя клиника сте и при кой доктор?

Здравейте момичета. Нова съм и до сега не съм събрала куража да пиша но следя тази и няколко от предходните теми. Предварително се извинявам за дългия роман който следва.
С мъжки фактор сме Extreme Oligoasthenoteratozoospermia (малко и не много подвижни човечета) както и аз съм със СПКЯ и една запушена тръба. Приятелят ми беше месец и половина на стимулазия (хапчета и инжекций). Успяхме да ги подобрим. Преди стимулацията му сме правили кариотип, ДНК анализ за У-микроделеций, преглед при уролог, ендокринолог и всичко е ОКЕЙ няма проблеми. Остана неизяснено защо е с лоша спермограма. На 30.03 ми беше пункцията 9Я. От тях първоначално успяха да оплодят 4 след това още 3. От първите 4 оплодени две започнаха да се развиват добре а по късно още едно малко по бавничко но беше добре според ембриолозите.На 02.04 ми беше трансфера. Върнахме едно тридневно и се разбрахме с док за изчакаме до 5ти ден развитие на ембриончетата и да ги замразим. До тук добре вяра, надежди, щастие, че сме стигнали до тук. На деня след трансфера ми се обадиха и ми казаха че имаме 2 потенциални за замръзяване другите са спрели развитие и се разбрахме да се чуем пак на следващия ден за да ми кажат че може би са ги замразили. Да ама не... На следващия ден ми звъннаха и ми казаха че и двете потенциални са спряли развитие и нямаме нито едно за замръзяване. До там приключих с надеждите и вярата че ще стане. Сега съм по-скоро разочарована защото при всички лекари който ходихме ни казваха не се притеснявайте да стигнете до там и ще стане от раз тя е млада.(на 21 съм). Симптоми някакви от вчера нямам. До преди това болки ниско долу непостоянни може би като спазми ако мога така да ги нарека и болка ако по седна по рязко. В главата ми се въртят какви ли не сюжети но най ме мъчи това че в лабораторни условия не оцеляха какъв е шанса в мен да оцелее 😭 Теста ми е назначен за 13.04 за жалост не мисля че ще е положителен...
На някоя от вас случвало ли й се е такова нещо и какъв е бил резултата от теста. Съжелявам за найстина дългия пост но имам нужда да споделя на някой който ще ме разбере

Пак ще се повторя годините не са определящи. И аз бях на 26 като започнахме опити, но сега на 28 ми беше първото инвитро като оплодени само три уж без проблеми и двамата за сега

# 316
Това е със сигурност е вярно, имам позната с 4 деца, по естествен път, като последните 2 са на 38г и 40г. от раз. Без никакви проблеми в износването и децата са живи и здрави.
Всичко е строго индивидуално.

# 317
Да така е. Аз съм на същото мнение че годините не са от значение а организма на човека и проблемите в него. Исках да кажа че толкова много ми беше натяквано че ще  стане, била съм млада нямало проблеми.

# 318
Много зависи и колко е количеството и концентрацията на мъжкия материал за достигане на успех. Все пак едно е 40% от 300млн., друго от 10млн. бройка. Ние освен висок процент ДНК фрагментации (над 45%) имаме и тежка олигоастенотетразооспермия и не можем да се похвалим с успех все още, дори и след всички възможни селекции. Това което аз бях чела са проучвания от типа описан тук https://www.givelegacy.com/sperm-dna-fragmentation/, но в момента не мога да намеря точната статия.
Привет, ние сме с 83,3 СДИ, с 0% морфология и имаме две  деца едното от Мемориал, Турция, другото Аджъбадем Маслак, Турция. Ако намеря изследвания, ще ти снимам да видиш стойностите.

# 319
Аз мисля че годините имат огромно значение, когато няма сериозен мъжки фактор. В случая вероятно причината за неуспеха е мъжкия материал. Стига да се справите с този проблем, ще успеете. Без да съм задълбавала в четене на материали по този въпрос съм останала с впечатлението, че в България като че ли не са много добри с мъжкия фактор. В Турция пък казват, че в това са най-добри. Преценете си колко време и опити можете да си дадете, но ако не искате да губите време, може би е добра идея да се насочите към Турция. Коментарът на shanti го доказва.
Shanti, може ли да попитам какви методи на селекция използваха в Турция при опитите ви? Това, което са постигнали при вас е за възхищение. Hug
Free, благодаря за пожеланията. Дай Боже да го удържа това човече/човечета. Ако не, няма да се отчайвам, имам резервен план в главата си. Heart

# 320
Shanti, може ли да попитам каква ви беше бройката спермстозоиди и бройката подвижни също? Просто при нас освен високия процент ДНК фрагментации, морфология 0.5% имаме и след обрсботка само около 0,01млн. от които ембриолозите казват, нито един перфектен на външен вид при ИМСИ и нещата не се получават. Или не достигаме до оплождане, или ако слупайно някоя се оплоди, няма имплантация.

# 321
Shanti, може ли да попитам каква ви беше бройката спермстозоиди и бройката подвижни също? Просто при нас освен високия процент ДНК фрагментации, морфология 0.5% имаме и след обрсботка само около 0,01млн. от които ембриолозите казват, нито един перфектен на външен вид при ИМСИ и нещата не се получават. Или не достигаме до оплождане, или ако слупайно някоя се оплоди, няма имплантация.
Ипока, бройката беше ок, но бързоподвижни 0%. Морфологията ни е 0%, използва се дефрагментиран с деформирана опашка, но здрава видими глава, която е носител на генетичната информация. В България се измъчихме, смели са ни се емрбиолози за очакванията да успеем. Второто родих на 42. Огромно значние имаха добавките, които изписва Денис, те са в конски дози, нищо общо с предписваните.

# 322
Момичета след положителен тест и преглед до кога сте си поставяли зарзио и прегнил  през ден?
Аз, когато звънях в манипулационната да ги питам ми отговориха, че се бият, докато не свършат инжекциите, които са ми дали първоначално. Зарзиото ми беше с пет деления през ден, а от прегнила имах 7 инжекции през ден. След тези дози спирам да ги бия.

# 323
Здравейте, има ли с зет трансфер на  5 дневни. На 03.04.2023.

# 324
Да и аз знам, че след теста по принцип се спират, но вчера бях на преглед при док и ми каза да ги продължавам до следващия преглед след  10 дни

# 325
Здравейте, аз съм със ЗЕТ на петдневен на 04.04.2023.

# 326
Имате ли някакви симптоми.

# 327
Здравейте, има ли с зет трансфер на  5 дневни. На 03.04.2023.
От време на време ме преболява корема ниско долу. Имах и гадене един ден, но си мисля, че е още твърде рано за симптоми, по-скоро го отдавам на единия камион медикаменти, които приемам. Нервите са ми опънати на макс. Знам ли? Чакаме и това е. Вие как сте?

# 328
От време на време ме преболява корема ниско долу. Имах и гадене един ден, но си мисля, че е още твърде рано за симптоми, по-скоро го отдавам на единия камион медикаменти, които приемам. Нервите са ми опънати на макс. Знам ли? Чакаме и това е. Вие как сте?
Аз след трансфера имам от лявата страна нещо като болка. Но е  поносимо не му обръщам внимание, когато се задълбоча, усещам, но гледам да се расеивам и не усещам. Но има. Вчера почувствах отпадналост.Снощи като бях в банята видях че имаше нещо слузесто с петанце. Неми вдига лекаря ми за да го питам. Но мисля че всичко е от лекарствата. На Естрофем 3*1 утрогестан 4*2и фракси 03.1*1.. Това ми е трети зет. На 1 нямаше инплатция, втория опит имаше, бях с чувствителни гърди, 6 ден преди теста ми беше много лошо. Тест 7 ден положителен. Биохимична. Сега 3 опит с различна стимулация. От 5 останаха 2.едно 5ден.друго 6.върнахме това на 5.В понеделник ми е теста. И се вайкам дали се е получило. Нямам напрежение в гърдите, освен болката която е постоянна. Но лека. Желая ви пухкав резултат. Бях малко дълга но като всяка искъм да споделя че си го държа в мен. Благодаря

# 329
Аз след трансфера имам от лявата страна нещо като болка. Но е  поносимо не му обръщам внимание, когато се задълбоча, усещам, но гледам да се расеивам и не усещам. Но има. Вчера почувствах отпадналост.Снощи като бях в банята видях че имаше нещо слузесто с петанце. Неми вдига лекаря ми за да го питам. Но мисля че всичко е от лекарствата. На Естрофем 3*1 утрогестан 4*2и фракси 03.1*1.. Това ми е трети зет. На 1 нямаше инплатция, втория опит имаше, бях с чувствителни гърди, 6 ден преди теста ми беше много лошо. Тест 7 ден положителен. Биохимична. Сега 3 опит с различна стимулация. От 5 останаха 2.едно 5ден.друго 6.върнахме това на 5.В понеделник ми е теста. И се вайкам дали се е получило. Нямам напрежение в гърдите, освен болката която е постоянна. Но лека. Желая ви пухкав резултат. Бях малко дълга но като всяка искъм да споделя че си го държа в мен. Благодаря
[/quote
Успех от сърце желая.
Вие сте с малко лекарства. Аз съм на естрофем 3*1, Медрол 2*1, аспирин протект *1,виагра глобули *1, пролутекс *1 инжекция, но шпа 3*2, циклогест 2*1. Може и да забравям нещо Simple Smile.
На мен ми казаха кръвен тест на десети ден след трансфера.

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 19:54 от viliv_79

Общи условия

Активация на акаунт