🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 61]

• 41 383
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
И аз първия път се чудех дали ми харесва. Нещо като с виното Рецина. Първа глътка - йок! Нооооо втората и третата ....Вече не броя за кой път отивам. То в хотели ни мамиха, колата ни тряскаха, фотоапарат ми красота на Капслъто.......Любовта си е любов и то безусловна.
Пепелчеееее, пускай отчет за дизитата, че съм сериозно притеснена, че нямам къща за издирване.

Последна редакция: нд, 02 апр 2023, 17:28 от Dragmirа

# 151
Ние също не харесахме Истанбул при първото ни посещение, което съвпадна с техния национален празник.
Случайно се получи да сме точно на празника, имаше ужасно много хора, блъсканици. Добре, че бяхме за 4 нощувки, за да видим и по-скокоен града.
Решихе да отиде пак по време на цъфтенето на лалетата, сигурно пак ще има много хора, но каквото.
За предстоящото посещение освен всички паркове с лалета съм включила в списъка и квартал Кузгунджук, който на снимки ми се стори много интересен и шарен, а аз обича да ми е шарено. И като цяло мисля повече в азиатската част да обикаляме. Ако решим и до някой Мол може да отидем.
Бих се радвала, ако споделите за крайбрежни улици с красиви къщи, като от сериалите. А и за други "цветни" и не толкова туристически места.

# 152
  • София
Скрит текст:
Ние също не харесахме Истанбул при първото ни посещение, което съвпадна с техния национален празник.
Случайно се получи да сме точно на празника, имаше ужасно много хора, блъсканици. Добре, че бяхме за 4 нощувки, за да видим и по-скокоен града.
Решихе да отиде пак по време на цъфтенето на лалетата, сигурно пак ще има много хора, но каквото.
За предстоящото посещение освен всички паркове с лалета съм включила в списъка и квартал Кузгунджук, който на снимки ми се стори много интересен и шарен, а аз обича да ми е шарено. И като цяло мисля повече в азиатската част да обикаляме. Ако решим и до някой Мол може да отидем.
Бих се радвала, ако споделите за крайбрежни улици с красиви къщи, като от сериалите.
Скрит текст:
А и за други "цветни" и не толкова туристически места.
Качете се на ферибота до Саръйер. Там можете да хапнете бюрек или да седнете в някой от рибните ресторанти. Wink После тръгнете по крайбрежната в посока центъра на града. Това май е най-добрата крайбрежна алея с къщи, които снимат по сериалите. Вървете докато ви омръзне и хванете обратния ферибот или някой автобус. Около парка Емиргян и към Румели Хисар също има хубава крайбрежна алея, но почти няма от красивите къщи. Към центъра парчетата, които имат излаз до водата са доста по-малки. Около Арнавуткьой и Бебек е хубаво.

Последна редакция: нд, 02 апр 2023, 15:50 от Тaня67

# 153
  • Варна
Благодаря ви, момичета!

Знаех си аз, че трябва да ви питам.
Таня67, това за двореца Кючюксу е идеално. Аз мнооого обичам дворци и градините им. Аз ще го разгледаме, а мъжете ще ме чакат на някое заведение с гледка за милиони ❤

Предложеното на другото питане за ферибот до Саръйер, бюрек, рибен ресторант и разходка по улицата също е идеално.

Ще проуча за подробности къде, как, с какво и колко време.

# 154
Е нали каза, че дворци, корабчета и шляене по улиците не ви влекат Rolling Eyes

# 155
  • София
Кючюксу е много малък и семпъл. Дори по-скоро е като павилион, а не дворец. И градина почти няма. Но пък е много красив отвън. Ето снимки.

В Бейлербей можеше да се влиза само в градината (малко по-голяма и оформена е) срещу символично билетче. Не знам как е сега. Вътре има приятно кафене около едно шадраванче. Но няма гледка към Босфора. Оградата е много висока и плътна. Все пак го казвам като вариант. Снимки.

# 156
  • Варна
Е нали каза, че дворци, корабчета и шляене по улиците не ви влекат Rolling Eyes
Да, дворците не ни харесаха - Топкапъ и Долмабахче.
Само аз обичам дворци, но европейски, но умишлено не исках да уточнявам.
Този е идеален, защото е малък и само аз ще вляза. Дори и да не ми допадне, чудо голямо, малък е.

Не съм гледала къде е Саръйер,  но нали все пак трябва да стигнем по някакъв начин до там. Ако е с корабче, нека е с корабче. Не Заради самото корабче.

Малка разходка и хапване, за мен не е шляене.

Мисля, че Таня67 много добре ме разбра.

# 157
Таня много благодаря, за дворците, Бейлербей съм го включила, сега ще видя как да стигна до другия. Много е красив, разгледах снимките във Фейсбук.
Сглобявам програмата.
Кючюксу е много малък и семпъл. Дори по-скоро е като павилион, а не дворец. И градина почти няма. Но пък е много красив отвън. Ето снимки.

В Бейлербей можеше да се влиза само в градината (малко по-голяма и оформена е) срещу символично билетче. Не знам как е сега. Вътре има приятно кафене около едно шадраванче. Но няма гледка към Босфора. Оградата е много висока и плътна. Все пак го казвам като вариант. Снимки.

# 158
Благодаря ви, момичета!

Знаех си аз, че трябва да ви питам.
Таня67, това за двореца Кючюксу е идеално. Аз мнооого обичам дворци и градините им. Аз ще го разгледаме, а мъжете ще ме чакат на някое заведение с гледка за милиони ❤

Предложеното на другото питане за ферибот до Саръйер, бюрек, рибен ресторант и разходка по улицата също е идеално.

Ще проуча за подробности къде, как, с какво и колко време.
На мъжете ви може би ще им харесва музея на Рахми Коч? http://www.rmk-museum.org.tr/istanbul/ana-sayfa

# 159
  • Варна и...духом на Босфора
https://elysium.press/vechno-promenyashtoto-se-lice
Статия от моя приятелка,Варненка като мен.
Отдавна живее в Истанбул,Кадъкьой.

# 160
Здравейте , нов питане. Ще препоръчате ли места за хранене в района на Фатих ?

Там ни е хотела

# 161
И аз благодаря много на Таня 67, видях на картата къде е Саръйер, ще го включим в програмата, бюрека също.

# 162
  • Варна и...духом на Босфора
Здравейте , нов питане. Ще препоръчате ли места за хранене в района на Фатих ?

Там ни е хотела
Е!
Той е огромен Фатих,огромен,аха😊
Хатайска кухня има около Аксарай.
Но иначе хиляди заведения за хапване, пекарни,кафенета,сладкарници..

Ади като баш Геджеманка,и Саръйерка😆,може ли и аз да кажа?😊😊😊😆.
Тамам.
Медунка,
Мис Ноар,
С кораблика от Еминюню,целият Босфор си гледате,шал на палубата - задължително/,сега април,май/ променлива хавата,рюзгярчик/,
Час и 20/30минути до Саръйер..❤️❤️❤️
Можете да програмирате.
- да слезете на Арнавуткьой и да се разходите по крайбрежната
- да слезете на Истиние,ако искате примерно да отидете отсреща,на Азия сайд/ предварително програма да имате с разписанията на Ринг Хаттъ/първа страница!/,да слезете на Кючюксу,разглеждане,Учителското,хапване, гледки -/
- да слезете на Саръйер-да се върнете наляво от пристанището по крайбрежната❤️,да видите къщите от Ашкъ мемну,Дудактаннкальбе,/ тази май и е от Фазилет🤔/,музея на Садберкханъм/дали е отворен да се провери/,или просто разходка,има пейки,красота,море,чайки.
Можете да хапнете в Саръйер,връщайки се,айрян и каймалъ бюрек/ мой любим,със сушено фр.грозде/,или да хванете корабчето до Анадолу каваъ и там да хапнете риба на пристанището,да се върнете пак в Саръйер,и с кораб,или с автобус към центъра 😆 /Еминюню/.
Ако пътувате до Саръйер ,по целия маршрут ще видите къщи,гледки от известни сериали/ поне 10/.
Между Истиние и Саръйер,може да се видят къщите от 1001нощ-3 сезон YasakElma/- Опасно изкушение,на Халит Аргун/ първите сезони,от Camdaki kiz,/Пепелче,нали😊_ /
Но те могат да се видят само от водата,както Танчето е писала по- горе.Йеникьой си е класа😘
Also,
Препоръчвам винаги вапурчета,кораби и гемийки,тъй де,амчи как!

АIR
Аирче,
Какъв кундура замъкна в торбите,како други/ парцал?😊/.
Дай отчет
И много късно сте тръгнали,то по икиндия/9 часа😆/,пък рано се прибрали 22ч.😊
Другия път коригирай интервала😊

Пепелче,е браво за Баръш Манчо😘
Кой сериал аджеба!? Ама намери там къщата нали,че някои снимки в другата тема не ги виждам

Вичето, 😘 Vici75 😘,как няма душе за тебе да напиша 😆😘😊

# 163
Пепелче, кой тоз Манчо, бре ? И дека е тоз пипитен мотоцикъл? Грабна ме.

# 164
Драгомирка, ето снимка на магазина от предишна година (не помня вече коя).

Намира се в Нишанташъ , недалече от метростанцията по пътя за джамията Тешвикие (това име никога няма да го напиша вярно от първи път).

Баръш Манчо бил пионер на турския рок и създател на анадолски рок.
Видях неговата фигура в Гюлхане парк и ми стана любопитно, но честно казано чак когато видях  къщата в ИГ, реших да чуя какво пее този известен и обичан от турците музикант .
Не бих казала , че ми хареса, но все пак го уважих колкото можах . Simple Smile

Но ето това парче , което чухме в едно заведение, много ми хареса и тези дни слушам това момче и пак ми се ходи в Истанбул. Sad

https://youtu.be/lk6RtwMCHho

Днес се връщам към реалността, но обещавам да намеря време да пусна още един пост със снимки от Маслак и музеят за модерно изкуство Елгиз.

Хубав и спорен ден на всички и на мен.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт