🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 61]

• 41 470
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
А някой спускал ли се е от Бебек към Ортакой пеша? Видях че има много хубава панорамна гледка, но не ми стана ясно по лакъв път се смъква човек от там. Някаква покрайбрежна пешеходна зона ли е?Търсих в тубата, но конкретно не разбрах как става придвижването.

# 451
  • Sofia
Да, от фериботния терминал Бебек и в двете посоки има приятна пешеходна алея покрай Босфора. Към Ортакьой е до авт. спирка Куручешме, след което улицата влиза леко навътре и вече не е крайморска.

# 452
Предполагам от Еминьоню се взема корабче до Бебек ( маршрутната линия така ли се казва?) там се слиза и вече на долу се хваща пешеходната алея?
Благодаря за насоките ❤

# 453
Благодаря за разказите, момичета! ❤️ 💕 ❤️

И да знаете, че никога не са достатъчно дълги, така че без да се извинявате, може да пишете безкрай. 😂

Бре, това с лимита на картите е много неприятно, макар и поправимо.
Трябва да се попрочете на сайта какво може да е. 🤔

# 454
Здравейте,
в кои квартали се провеждат пазари - събота или неделя ?

# 455
  • Варна
Vici75, и аз (вече) пиша в Word, след фиаското. Преди също го правех, ама сега що да се сетя... Нищо, де, "На който му е къс умът, да са му дълги краката!", са казали хората. В моя случай, "... да са му здрави нервите и пръстите!".

Покрай дебатите за лимита на картата се сетих да погледна бележката от зареждането на нова карта, която купих за една варненска "К.О.Т.К.И". Аз, по принцип, не пазя бележките, но на дъщеря ни ѝ е много забавно да ги събира от машините. Като купих и заредих картата, тя взе част от бележките, а аз - друга... за из път.Wink
Скрит текст:
Имаме си бъдеща НАП-аджийка (или там, каквито служители са проверяващите за издаване на касов бон). Това, да излезе от магазин, без да си е взела документа за продажбата... Няма как да се случи! Да си тръгнем от машината без бележка... Yoook!
Като се прибрахме забелязах, че неволно съм съхранила и тази от зареждането, та я запазих, а другите изхвърлих.
Ето я:

Предполагам, повечето от вас разбират, че месечния лимит на тази карта е 500 лири. По моята логика това значи, че картите не стават непотребни за следващо посещение и трябва да се пазят. Предвид факта, че пътуваме с две и не сме се скъсали да ползваме транспорт, не сме имали проблем, но следващия път ще обърна внимание какъв е лимита на нашите карти - ветеранки. Предполагам, същия.
Скрит текст:
На втория ред се вижда оставащата сума до месечния лимит, на третия е сума в картата преди настоящото зареждане, а на последния - сума, налична в картата след зареждането
Беглият ми поглед върху бележките, които сме взимали, ме е оставил с впечатлението, че има карти и с по над 2000 лири лимит. Явно са такива на местни.

Просто си следете. И си пазете картите.

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 06:10 от beljata

# 456
Здравейте.
Може да ви се стори глупав въпроса ми, ама аз да си попитам. За Гюлхане парк има ли вход откъм трамвайната спирка. Къде да търся вход.

# 457
Здравейте.
Може да ви се стори глупав въпроса ми, ама аз да си попитам. За Гюлхане парк има ли вход откъм трамвайната спирка. Къде да търся вход.
  Има.  То потокът от хората ще покаже-

# 458
Благодаря Dragmira

# 459
Привет,

съвсем спонтанно решихме да отидем за 3 дни до Истанбул. В петък рано сутринта ще сме там. Като за първо посещение кое си заслужава да се види? Не е възможно да се види всичко, та да речем кои са вашите топ 5 забележителности? Искаме да ни остане време за лежерни разходки из уличките на Балат, Йенокьой, Бейоглу и покрай Босфора. Дано времето да е сухо.

А имате ли препоръка за място от където да си вземем баклава или други сладости? На стр. 1 не видях такава информация.

# 460
А от Eminönü как може да се стигне до Nişantaşı най-бързо?

# 461
Началото на следвваща седмица би трябвало и ние вече да стигнем до Истанбул, въпреки, че съм на косъм да отменя резервацията, заради отново болните деца у дома. Споделете все пак, който е ходил скоро има ли все още цъфнали лаленца или вече са прецъфтели? Да включвам ли парка в програмата?

# 462
Привет,

съвсем спонтанно решихме да отидем за 3 дни до Истанбул. В петък рано сутринта ще сме там. Като за първо посещение кое си заслужава да се види? Не е възможно да се види всичко, та да речем кои са вашите топ 5 забележителности? Искаме да ни остане време за лежерни разходки из уличките на Балат, Йенокьой, Бейоглу и покрай Босфора. Дано времето да е сухо.

А имате ли препоръка за място от където да си вземем баклава или други сладости? На стр. 1 не видях такава информация.
Ей ся ще предизвикам скандал. За първо посещение /тридневно/  не бих товарила програмата си с музеи. Една обиколка с Хоп-он, Хоп-оф е достатъчна, за да се ориентирате къде ви влече. За следващо посещение. Лежерна програма, по улици, пазари, корабчета, за да усетите духа на Истанбул. Лично мое мнение.

# 463
  • Русе
А може би няма Simple Smile Подкрепям те.
Ние три дена обикаляхме забележителности и никакво време не остана за шляене по малките улички, които също си заслужават. Вече водя записки за следващо посещение, което ще е само по улиците.

# 464
  • Sofia
За 2-3 дни лежерно бих избрала:
Балат + българската църква;
Бейоглу с мост Галата и Египетския пазар;
Площад Султанахмет + парк Гюлхане;
Крайбрежната на Юскюдар за разходка и гледки;
Джамия Сюлеймание и площад Таксим + ул. Истиклял;
Постижимо е да включите и един музей по избор и интереси.

Vici, от Еминьоню към Нишанташъ може с метрото, линия М2. Повървете малко пеша и го хванете от моста над Златния рог. Това е първият мост след Галата мост.

Общи условия

Активация на акаунт