Сицилия - 4

• 53 854
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Откъде се взимат автобусите от Катания за Таормина - ето оттук ли само - Catania Central Bus Station, или има и други варианти?
https://goo.gl/maps/Aud9BtzdggFSgGot6

# 136
Olive От там хванахме автобуса, от тази гара. А билетите взехме от офиса им, който се намира в близост.

https://maps.app.goo.gl/w9rAwD5TpZD2Radd6

# 137
И за наш късмет за сега  полетите са отложени заради Етна. На летището е огромна лудница. Чакаме н а огромна опашка да видим дали ще излети днес нашият полет или не.

# 138
1. Не е вярно, че няма автобуси преди 14 часа - справка сайта на Интербус.
2. Месина не си заслужава според мен, Рагуза също.
3. Маркирал съм за посещение Калтаджироне и Рандацо, вижте дали ви харесват.

Благодаря Ви! Изключихме Месина от плана. Обмисляме Вашите предложения за градчета и също може би ще включим Ачиреале.

Не съм обърнала внимание на мнението за Рагуза. Много по-автентично е от Калтариджоне. Освен това супер се комбинира с Модика, Шикли и дори Ното и Марзамеми. Калтариджоне е по-далече.

# 139
Етна пак ли е тръгнала да изригва? Летим  началото на юни. Дано не отменят полети, че в последно време доста народ изгоря.

Последна редакция: нд, 21 май 2023, 19:46 от BettyBoop

# 140

За жалост това е положението. А Ryanair чак сега ми пратиха SMS, 2 часа преди полета, а това се знае от 18:00

# 141
  • София
Директно отменят полети или ги отлагат?

# 142
Последния месец имаше отменен полет към Катаня в деня на полета и отложен за след 2 дни от Катания към София. Хората в първия вариант бяха много прецакани, защото им беше минал срока за безплатно анулиране на нощувки, рент-а-кар...А сицилианците не обичат да връщат пари:)

# 143
На Ryanair е отложен за днес. Но да видим дали ще излетим. Но направиха много тъпо, защото ни пуснаха SMS 2 часа преди полета, т. е. в 20 часа. А на летището в 18 казаха, че няма да има полети до днес в 9:00. Трябваше доста бързо да намерим къде да спим...

# 144
А как е ситуацията с вулкана? Може ли да се диша нормално в Катания?В интернет гледам клипове, че си е изригнал сериозно. Възможно е и да не излетите днес, подгответе се психически.

# 145
Диша се нормално, просто колите и улиците са покрити с черен вулканичен прах. Аз съм астматичка и преживявам. Кашлям от време на време, но нищо сериозно. Много рядко някой ходи с маска.
Скрит текст:

Според чата на Ryanair ще има полет днес. Пък ще видим като дойде времето, за 15:25 е насрочен.

# 146
Здравейте! Бихте ли препоръчали пътуване до Сицилия към края на юли? Притеснява ме дали жегата е непоносима тогава (то къде ли не е през юли).

# 147
Здравейте, някои, който е в Сицилия сега, може ли да сподели каква е обстановката? Вулканът успокои ли се? Възстановиха ли полетите?
Здравейте! Бихте ли препоръчали пътуване до Сицилия към края на юли? Притеснява ме дали жегата е непоносима тогава (то къде ли не е през юли).
Тепърва ще ходим, но от това, което съм чувала определено си е много жега юли и август. И особено, ако искате да разглеждате, а не само да ходите на плаж, не е за препоръчване изобщо да се ходи в Сицилия по това време.

# 148
Успокоява се положението. Вчерашните полети повечето излитаха със закъснение, а някои бяха отказани. За щастие Ryanair ни прибраха в България. Но беше голям хаос. Ще разказвам по-късно.

# 149
Полетите от Малта за Сицилия и обратно бяха отложени само за ден поради тази причина

Общи условия

Активация на акаунт