Сицилия - 4

• 54 056
  • 766
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Аз препоръчвам с влак, отговорно и безопасно. От Катания до Сиракуза пътувах с тези чисто нови и модерни:

Предварително билети онлайн е възможно, но ненужно за регионални влакове.

# 391
До Сиракуза сме пътували и с автобус, и с влак, като предимството на автобуса е, че тръгва точно до терминала на летището (т.е. ако го хващате директно след/преди самолета, е по-удобен). Влакът наистина е чист и комфортен, но е малко по-бавен от автобуса. Той е практичен, ако тръгвате от центъра на Катания. Имаше и малка разлика в цените, но кое беше по-евтино - не помня.
В Сиракуза гарата и автогарата са непосредствено една до друга.

# 392
Благодаря за мненията. До Сиракуза с автобус ли препоръчвате да се пътува? Онлайн ли да купя билети?
По това време на годината няма нужда от предварително купуване
От летището директно до Сиракуза
Ортиджиа ми остана в сърцето

# 393
Здравейте, моля препоръчайте ми район за настаняване в Катаня, предвид късния полет на Уиз - спокойна и оживена зона, в близост до спирка на Алибус. Благодаря.

# 394
Здравейте, моля препоръчайте ми район за настаняване в Катаня, предвид късния полет на Уиз - спокойна и оживена зона, в близост до спирка на Алибус. Благодаря.
Ние спахме в еднo Airbnb на Via Etnea. Нищо претенциозно, но чисто и с много хубава гледка към улицата и вулкана. Там за мен е най-хубавия район. Навсякъде другаде ми беше леко криминално:)

# 395
Здравейте! Рожденичка съм в началото на януари и спонтанно реших, че евтините билети до Катания са идеален повод да посрещна 31вия си рожден ден в Италия! Супер до тук, билетите са купени, летим до Катания в началото на януари. Обаче изчетох темата сега и започнах да се чудя 3 нощувки в Катания? Ще бъдем с мм, мислехме да наемем b&b около Рибния пазар. Моля дайте мнение дали е удачно.

Не планираме кола под наем, искам лежерен city break, а не напъване да видим пет града за 1 ден.
Реално ще имаме два пълни дни. Не съм запазила все още нощувки, чудя се дали всички да са в Катания. Ако не, къде другаде? Какво да не пропускаме?
Наясно съм, че за 2-3 дни няма как да се обиколи Сицилия, не сме от хората, които искат да видят всяка забележителност, а по-скоро да усетим духа и атмосферата.

Както си прочела в темата, ние тръгваме другата неделя 24.12, ще казнем в Катания в 15.40
В букинга като запазвах къща в Ортиджа в центъра до шадраван Диана и имах опция за безплатно такси от летището до мястото на настаняване
Така че ние имаме такси
Не знам как ще сработи това но попълних формуляра, който ми даде букинга и всичко си отчете 0 лв за заплащане.
Виж провери го.
Аз си пиша с хазяйката, която къща ще наемем, много готина мадама
Предложи помощ, пита как ще пристигнем, имаше ли кола, на кой етаж да ни оправи леглата. Абе многоо са мили.
Ще видим как ще се получи на място
Мисля че Ортега и Сиракуза имат безплатен трансфер от летището. Но сега се сещам че трябва да ти е по висока цената на мястото на което ще от седнеш.

# 396
Здравейте , пътешественици! От известно време следя темата и се интересувам от всичко интересно което споделяте в нея. Искам да попитам някой организирал ли си е почивка в Сицилия и по - конкретно морска лятно почивка. Заглеждам разни оферти от туроператори, но предлаганите хотели за настаняване не са повече от 2 или 3 и с не особено добър рейтинг. Мисля да си я организирам сама и предвид ниските (за сега) билети до Катания, ще ни излезе на добра цена. Бих се радвала ако някой от вас има наблюдения в точно такъв вид хотели близо до морето и с осигурена поне закуска и вечеря, ще съм благодарна да сподели мнение. И още нещо, кога е подходящо времето за море ? Благодаря ви предварително!

# 397
В момента съм в Трапани, имайте предвид че  Егадийските острови зимата нямат нищо интересно за туристи, Ериче е интересно ,стига да не тръгнете в понеделник нагоре - защото лифта  работи от 13,00 а музеите, дуомото, кулата зАтварят в 14,00- някакво абсолютно недомислие, все още търся как да стигна до солниците без кола ,има и музей на солта там.
Да добавя- няма друг начин освен с кола как да се стигне там, отново неработещ комплекс с катинари и огради , явно зимата няма интерес и не отварят ,иначе видях мелницата отвън и солниците наоколо

Последна редакция: чт, 21 дек 2023, 18:16 от mama 69

# 398
  • Deutschland/HE
Музеят на солта е малък, може и да се пропусне, но вятърните мелници са интересна гледка. Можеше и с лодка да се обиколят солниците, това в края на април.
На нас Трапани много ни хареса, обикаляхме малки улички, пристанището...  До Ериче има градски транспорт. Ние се качихме с лифт, но както долу грееше слънце, горе валеше силен дъжд и се крихме под навеса на една спирка.

Бяхме много шокирани, когато в Трапани търсим да паркираме до лифта и една група младежи на Веспи ни насочиха към свободно място, 5евро и ти гарантират, че няма проблеми. Страхотна мрежа имаха изградена как да насочват туристите, дори тур. автобуси. Официалният паркинг беше затворен.
На следващия ден в Палермо, намираме място на една улица близо да центъра и има автомати за плащане на престой, но не работи. Пак двама младежи менажираха района, вземаха на ръка 5евро за целия ден. Тези в Палермо малко ме притесниха, но като видях колко италианци си оставиха колите, платиха и заминаха, и ние решихме да рискуваме. Нямахме никакви проблеми.

# 399
Хахаха, така е в Ачикастело вечер - младежи те навигират къде да паркираш, услужливо няма никъде места и плащаш на ръка на тях. Няма в момента никакви лодки за туристите поради сезона, само ферито до островите работи заради живеещите там

# 400
  • СОФИЯ
Не мисля че изобщо се спазват каквито и да е Правила за паркиране. Вчера се върнах.

# 401
Здравейте!Записвам се и аз в темата и ще следя с интерес.Аз имам купени билети за Катания за март и съответно и няколко въпроса към вас,ако може някой да ми помогне.Имаме 5 нощувки,като мислех да ги разделя - 2 в Катания,като единият ден ще отидем до Сиракуза и единият ще си останем в Катания да разгледаме и там и 3 в Таормина.Но сега почвам да се питам има ли какво толкова да се прави в тази Таормина и дали да не са 3 нощувки в Катания и 2 в Таормина?Какво бихте ме посъветвали?И още един въпрос.Избрала съм два хотела в Таормина-единият в центъра на града,а другият,близо до долната лифтена станция,която вероятно ще ползваме най-много веднъж.Предвид това,че няма да наемаме кола,а из града ще се движим пеша,кой хотел да избера?На гугъл мапс ми го дава 25 минути до центъра,което за нас не е много,понеже обичаме да се разхождаме,но и не виждам нормален път за пешеходци на картата,а само шосета...А,и ако е 25 мин. катерене на баири и стълби и започвам да се разколебавам...Някой минавал ли е по този път пеша?Как е?

# 402
  • Бургас
mama Gold, Таормина  е благодатна за пешеходно обхождане! През юни бяхме с ММ за седмица наблизо и поне 3-4 от дните ходихме до Таормина. Около2-3 часа без усилие я обхождаш. Но зад всяко ъгълче има нещо за разглеждане. Теренът не е труден. Дори катеренето на пътеката до църквицата горе в скалата не отнема повече от 40 минути. А си заслужава. Ние в последния момент преди отпътуването набързо разгледахме и зоната в  ляво, веднага след автогарата (остава в страни и в "сянката" на улица " Корсо Умберто") и открихме много красиви сгради и една стара църква... Има какво да се разглежда и е по- интимно и не така грандиозно, както Катания... Зависи какво харесвате. Задължително вижте великолепната градина на Таормина❤️ Заслужава си да видите и жп гарата Таормина Джардини - едно микроскопично и възхитително архитектурно бижу. Крайбрежната алея на Giardini също е много приятна за спокойна разходка край морето. А нощната гледка от Дж.Н-с към Таормина е много красива и романтична. Казват, че нощна Таормина също е много красива, но ние нямахме шанса .

Последна редакция: пт, 22 дек 2023, 07:45 от lady Koup

# 403
Lady Koup,благодаря за отговора!За вечерните разходки не се бях замислила.Май ще е по-добре хотел в града,отколкото до плажа,че вечерта не ми се катери и слиза.

# 404
Здравейте!Записвам се и аз в темата и ще следя с интерес.Аз имам купени билети за Катания за март и съответно и няколко въпроса към вас,ако може някой да ми помогне.Имаме 5 нощувки,като мислех да ги разделя - 2 в Катания,като единият ден ще отидем до Сиракуза и единият ще си останем в Катания да разгледаме и там и 3 в Таормина.Но сега почвам да се питам има ли какво толкова да се прави в тази Таормина и дали да не са 3 нощувки в Катания и 2 в Таормина?Какво бихте ме посъветвали?И още един въпрос.Избрала съм два хотела в Таормина-единият в центъра на града,а другият,близо до долната лифтена станция,която вероятно ще ползваме най-много веднъж.Предвид това,че няма да наемаме кола,а из града ще се движим пеша,кой хотел да избера?На гугъл мапс ми го дава 25 минути до центъра,което за нас не е много,понеже обичаме да се разхождаме,но и не виждам нормален път за пешеходци на картата,а само шосета...А,и ако е 25 мин. катерене на баири и стълби и започвам да се разколебавам...Някой минавал ли е по този път пеша?Как е?
Аз лично бих разделила нощувките по друг начин- 1 в Катания, 1 в Таормина и 3 в Сиракуза(Ортиджа). За Таормина 1 денонощие е напълно достатъчно. Не знам и дали ще работи всичко март месец. Настаняване в центъра и близо до него е по-удобно.

Общи условия

Активация на акаунт