Сицилия - 4

• 54 069
  • 766
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Удачен вариант е.
Тази година бях в началото на юни, но съвсем в началото. Чудесно беше времето - топло, без да е нетърпимо горещо.

# 376
  • в джунглата
Полета ни е късен и много се  замислям дали след 22ч  има къде да се вечеря.
Поне денонощни супермаркети се надявам да има.
Моля да споделите ако знаете  места за хапване Smile

# 377
Супермаркети не знам, Макдоналдс работи до късно.

# 378
  • София
Покрай мен в централната част на Катания ( предполагам за там питаш щом намесваш и полет ), е имало достатъчно отворени пицарии до около полунощ. И да нямате време за сядане, винаги може да си вземете в кутия. Няма да ви откажат и непосредствено преди затваряне.

# 379
Работят до 11-12 часа ресторантите, все нещо ще намерите, стига да не закъснее полетът и да успеете да се придвижите бързо. Има някакви варианти и на летището.
Супермаркетите са най-късно до 21 от това, което видях.

# 380
  • Пловдив
Искам да се запиша на 2 екскурзии до Сицилия и Пулия.Моля дайте ми съвет коя кога да запиша.Периода е края на юни и края на септември.Искаме да направим и някой плаж.

# 381
Аз бих записала юни Пулия, септември Сицилия. И на двете места ще е идеално за плаж края на юни, но водата в Сицилия на мен ми беше все още леко студена.

# 382
С подобен въпрос - кога е най-добре за италианските езера?

# 383
  • София
С подобен въпрос - кога е най-добре за италианските езера?
Когато е слънчево, ясно и сухо. Най-големи шансове за това от средата на юни до средата на октомври.

# 384
  • Пловдив
На езерата сме били около 20.09.времето беше прекрасно.

# 385
Темата е за Сицилия, а не за севера. Но специално за Комо и Маджоре е важно да е в сухо и по-топло време, защото има огромен шанс за мъгли и е доста неприятно, тъй като е доста усойно и планинско. На Гарда не е чак така. Но пък от друга страна е чудесно да е напролет заради цъфналите камелии, азалии и рододендрони във вила Карлота.

Последна редакция: пт, 01 дек 2023, 10:34 от Fancy

# 386
  • Melmak
Здравейте! Рожденичка съм в началото на януари и спонтанно реших, че евтините билети до Катания са идеален повод да посрещна 31вия си рожден ден в Италия! Супер до тук, билетите са купени, летим до Катания в началото на януари. Обаче изчетох темата сега и започнах да се чудя 3 нощувки в Катания? Ще бъдем с мм, мислехме да наемем b&b около Рибния пазар. Моля дайте мнение дали е удачно.

Не планираме кола под наем, искам лежерен city break, а не напъване да видим пет града за 1 ден.
Реално ще имаме два пълни дни. Не съм запазила все още нощувки, чудя се дали всички да са в Катания. Ако не, къде другаде? Какво да не пропускаме?
Наясно съм, че за 2-3 дни няма как да се обиколи Сицилия, не сме от хората, които искат да видят всяка забележителност, а по-скоро да усетим духа и атмосферата.

# 387
  • София
Бих нощувал на едно място. За 3 дни общо не си заслужава местенето особено щом търсите и лежерна почивка.
Дух и атмосфера за мен е Рандацо. Това е мястото, което най ме впечатли и ми беше най-интересно. От Катания се стига с теснолинейно влакче, което прави почти пълен кръг около Етна. Тръгва от гара Борго, не от централната.

# 388
Здравейте! Рожденичка съм в началото на януари и спонтанно реших, че евтините билети до Катания са идеален повод да посрещна 31вия си рожден ден в Италия! Супер до тук, билетите са купени, летим до Катания в началото на януари. Обаче изчетох темата сега и започнах да се чудя 3 нощувки в Катания? Ще бъдем с мм, мислехме да наемем b&b около Рибния пазар. Моля дайте мнение дали е удачно.

Не планираме кола под наем, искам лежерен city break, а не напъване да видим пет града за 1 ден.
Реално ще имаме два пълни дни. Не съм запазила все още нощувки, чудя се дали всички да са в Катания. Ако не, къде другаде? Какво да не пропускаме?
Наясно съм, че за 2-3 дни няма как да се обиколи Сицилия, не сме от хората, които искат да видят всяка забележителност, а по-скоро да усетим духа и атмосферата.
Честно казано на Ваше място бих избрала Сиракуза(Ортиджа) или Таормина за рождения си ден. И до двете места има много удобен обществен транспорт. Януари вероятно Сиракуза ще е по-удачният вариант.

# 389
  • Melmak
Благодаря за мненията. До Сиракуза с автобус ли препоръчвате да се пътува? Онлайн ли да купя билети?

Общи условия

Активация на акаунт