Сицилия - 4

• 53 930
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
KEY'N GO PACK на Goldcar действително е най-удобното и сигурно нещо, което сме ползвали някога. А ние коли много сме наемали от всякакви компании. Освен това цените са доста приятни за Full cover (zero excess).
Винаги ги проверяваме при всяка дестинация, на която ще наемаме кола. И задължително през сайта им. А не от Ренталс. Но все пак сравнявайте цени.

Задължителна ли е кредитна карта при Goldcar или може и с дебитна?

# 541
  • Beyond the stars
KEY'N GO PACK на Goldcar действително е най-удобното и сигурно нещо, което сме ползвали някога. А ние коли много сме наемали от всякакви компании. Освен това цените са доста приятни за Full cover (zero excess).
Винаги ги проверяваме при всяка дестинация, на която ще наемаме кола. И задължително през сайта им. А не от Ренталс. Но все пак сравнявайте цени.

Почти няма rent-a-car с дебитна.
За да се вземат пари от дебитна карта, задължително трябва да има наличност по нея. За да се вземат пари от кредитна не е задължително, може да се харчи до максималния размер на кредитния лимит на картата.
Вариант е да се питат директно фирмите биха ли приели дебитна карта с наличност.

Офф топик - препоръчвам кредитната на Дск с Wizzair - хем точки се трупат за билети, хем е на цената на wizz discount club, който си върви с нея Blush Аз предимно за трупане на точки я ползвам - плащам всичко с нея и възстановявам веднага от разплащателна Blush

# 542

Не знам. Никога не ме е интересувало. Но подобен тип въпроси изключително лесно можете и сами да проверите, като просто отворите сайта на фирмата. Simple Smile

# 543
  • София
Дълго време си мислех, че в хотелите искат само кредитни карти за гаранция, че нещо няма да съсипеш, докато веднъж се заговорих с близка, живееща при това в Щатите и тя ми каза, че винаги дава дебитната си карта. Направих си няколко пъти експеримент и давах дебитна, никой не ми е правил проблем. В този смисъл, може да се окаже, че и дебитна става за рент-а-Кар, но не бих рискувала без да имам кредитна, разбира се Simple Smile. Може да се окаже невъзможно.

# 544
  • Deutschland/HE
При 90% от фирмите е задължителна кредитната карта.Приятели бяха букнали кола, оиват да я вземат и картата изтекла (те са си разсеяни по принцип), та от друга фирма им дадоха с дебитна, но на доста по-висока цена. Сега чета в темата за Андалусия и там са споделили фирма, която работи с дебитни карти, но е местна.

# 545
В Италия ми се е случвало да проверяват КК за релефен надпис. Питах. Без такъв надпис не приемали. Не казаха защо.
Аз лично без искане на КК съм вземала кола само от някой малък местен доставчик на забутан гръцки остров. По аналогия вероятно може да се намери някакъв подобен и в Италия.

# 546
Здравейте, пътуваме към Сицилия (ходили сме и преди), но връщането ни е в неделя. Смятам да нощуваме предния ден в Таормина и леко се притеснявам дали ще успеем да се придвижим до летището в неделен ден. Някой наясно ли е дали си вървят редовно автобусите всеки ден?
Също така ще бъдем предишните дни в Сиракуза и ми се иска да видим някои градчета като Ното, Рагуза или Модика. Къде ни препорчъвате да се насочим , като ще сме с влак вероятно и сме с дете? Предполагам, че Модика ще интересна за нея, заради Шоколадовата работилница, но ще се радвам и на други предложение. Аз много исках да видя scala dei turchi, но може би няма да е удобно и лесно да стигнем там без кола под наем.

# 547
  • София
https://www.interbus.it/travel-plan/solution.php?departure_stati … ttaglio_fermate_a

Тук провери за неделята, която те интересува.
Ако е много напред във времето, изчакай, може още да не е качено онлайн.
Малките градчета надолу могат и да се комбинират по 2 дневно. Трите популярни за посещение си ги посочила. При достатъчно време можеш да добавиш Шикли.

# 548
https://www.interbus.it/travel-plan/solution.php?departure_stati … ttaglio_fermate_a

Тук провери за неделята, която те интересува.
Ако е много напред във времето, изчакай, може още да не е качено онлайн.
Малките градчета надолу могат и да се комбинират по 2 дневно. Трите популярни за посещение си ги посочила. При достатъчно време можеш да добавиш Шикли.
Супер, благодаря. Виждам, че си пътуват и няма да е проблем да се придвижим до следобяда.

# 549
Здравейте, пътуваме към Сицилия (ходили сме и преди), но връщането ни е в неделя. Смятам да нощуваме предния ден в Таормина и леко се притеснявам дали ще успеем да се придвижим до летището в неделен ден. Някой наясно ли е дали си вървят редовно автобусите всеки ден?
Също така ще бъдем предишните дни в Сиракуза и ми се иска да видим някои градчета като Ното, Рагуза или Модика. Къде ни препорчъвате да се насочим , като ще сме с влак вероятно и сме с дете? Предполагам, че Модика ще интересна за нея, заради Шоколадовата работилница, но ще се радвам и на други предложение. Аз много исках да видя scala dei turchi, но може би няма да е удобно и лесно да стигнем там без кола под наем.
Ното е задължителен. От трите бих пропуснала Модика, ако нямам време.

# 550
Аз точно в неделя пътувах от Таормина до летището в Катания миналия месец и не е имало никакъв проблем, автобусите си вървяха приблизително на всеки час.

# 551
Здравейте, можете ли да препоръчате агенция за пътуване до Сицилия, от която сте доволни?

# 552
  • Beyond the stars
Върнахме се снощи от Катания и Сицилия е определено място, където ще се върнем.
А който определя Катания като мръсна и лудница, определено не е бил в Неапол Bowtie Неапол доста вдига стандартите за мръсно, лудница и криминални субекти. Пътувахме с Wizzair неделя-сряда.
Бяхме с рентакар от Autovia през Booking, посетихме Таормина, Сиракуза и Ното. Не сме бързали, та сигурно може да се вместят още в програмата.
Препоръчвам апартамента, където бяхме отседнали - идеално местоположение, чисто, с усет към детайлите, широко и много любезна домакиня.
https://www.booking.com/Share-cDEFIu

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 15:59 от Вълшебство

# 553
Била съм в Палермо, Катания и Неапол. Определено в Неапол има какво да се види в пъти повече и целият град не навява усещането на занемарен, заради мръсните и посивели сгради на Катания. Особено в частта на крайбрежната  Riviera di Chiaia си е направо нормален европейски  град.

# 554
  • София
Улиците в Катания и много от сградите са от черен вулканичен камък, който пуска черно по светлите подметки на обувките, но това не е мръсотия. Често градът се покрива и с черна вулканична пепел при изригване на Етна, което допринася за сивеещия вид на сградите. Мръсно е заради битовите отпадъци по улиците и тротоарите, но такива имаше и в доста части на Рим (за София пък изобщо няма да правя сравнение). Очевидно Катания си остава противоречива - на едни се харесва много, на други - никак, но се старайте да бъдете донякъде обективни при споделяне на мнение, защото влияете на голяма аудитория. Нещата рядко са еднозначни.

Общи условия

Активация на акаунт