Сицилия - 4

• 53 952
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
  • Deutschland/HE
Рент-а-кар фирмите на летището ще работя, но магазините в петък, неделя и понеделник няма да работят. Част от ресторантите също може да почиват. Миналата година в края на април, без да е Велик ден, в неделя работеха само част от ресторантите.

# 526
Рент-а-кар фирмите на летището ще работя, но магазините в петък, неделя и понеделник няма да работят. Част от ресторантите също може да почиват. Миналата година в края на април, без да е Велик ден, в неделя работеха само част от ресторантите.
Благодаря!

# 527
  • София
Не знам как е по- празниците, но днес в неделя, Ортиджа е съвсем различна. Много неща затвориха  по- рано и живота е различен.  Бяхме днес до Ното, много ми хареса, много красива и спокойно. С  автобус си е съвсем на прилична цена.

# 528
  • малкия йеросалим
Здравейте група,
през месец април организирам една кратка ексурзия със съпругът ми до Сицилия.За първи път ще я посещаваме и се надявам с ваша помощ да организирам един страхотен, романтичен уикенд.Взех самолетните билети така,че да сме там за рожденният ми ден/та ще имаме и празник/.
Засега съм купила само самолетните билети.Ще летим рано сутринта в ден събота.На летището в Катания трябва да сме около 8 сутринта.Имаме цял ден събота,неделя и понеделник.Полета на връщане ни е във вторник сутринта в 8 часа.Смятам да наемем кола под наем / миналата година имахме екскурзия до Пулия и бях наела през Букинг кола под наем и бях много доволна.Нямаше скрити такси,уловки и бяхме много мобилни/.Та първият ми въпрос е свързан с колата под наем.Мисля отново да наема или през Букинг или през Еsky. Притеснява ме,че когато трябва да връщаме колата във вторник сутринта ние трябва да сме на летището най-късно в 6,30 часа.И нямам идея къде и как трябва да върна колата ??? Някой има ли подобен опит?
Второто нещо за което се колебая дали и трите нощувки да са в Катания или да ги разпределя в различни градове.
Засега съм се насочила да разгледаме: Катания, Таормина, Сиракуза, Авола и Ното и ако ни стигне времето да идем и до Модена. Мислите ли,че за три дни с кола ще успеем да разгледаме всичко или не си заслужава да препускаме.
За Етна все още се колебая...Ако има възможност примерно да се качим с колата до някъде ще ни е най-добрият вариянт.Май нямам желание да се изкачвам и студувам...По скоро си представям разходни  по тесните улички на градовете,красиви гледки и вкусна храна.
Надявам се да се включите с идеи !!!

# 529
Във ваучера ти за колата ще пише, къде е офиса, гледай внимателно.
Офиси има на 4 места на летището в Катания, поне аз толкова видях, когато не си бях разгледала ваучера и ги обиколих всичките🤣
Като излезеш в дясно има една самостоятелна сграда, в нея има доста фирми; зад гърба на тази сграда, на паркинга, там са 4-5; излизайки от летището пресичаш само напред на паркинг P4 има 2-3 офиса и вътре в летището също.

ПС. Колата се връща там, от където я вземеш.

# 530
mama moni, миналата година писах за колата под наем в Катания. Точно от онези паркинги до летището, за които evhen е споменала. Колата я взехме от Goldcar, защото в последния момент нямахме много избор. Беше с пълна застраховка и включваше услугата "key and go" - като връщаш колата я заключваш на паркинга, пускаш ключовете в една кутия и въвеждаш код, който ти дават предварително. Така не се налага да се съобразяваш с тяхното работно време, а те не изискват проверка на колата за щети. Предполагам, че и други от фирмите ще предлагат подобна услуга.

Съветът ми за колите под наем през Букинг е да се четат внимателно всички условия. Ние също първоначално щяхме да наемем оттам, даваше много по-ниска цена за уж "пълна" застраховка, но като прочетох ситните букви се оказа, че не е съвсем пълна и доста от нещата, които искахме да избегнем, нямаха покритие. Taзи на Goldcar поемаше абсолютно всичко, съответно на по-висока цена, но предпочетохме спокойствието.

Програмата по-добре си я направи сама, защото всеки има различни разбирания как и колко бързо да обикаля. Ние бяхме с две деца и бяхме по-бавни, но все пак успяхме за два дни и половина да разгледаме Таормина, Кастелмола, Ното и отчасти Ортиджа, макар че в Ортиджа ни валя дъжд и ни провали плановете. Ното за 2 часа го разгледахме, без да сме влизали в катедрали, и не мисля че сме пропуснали нещо изключително, за мен лично цял ден няма какво да се прави там. Катания и Сиракуза обаче не са малки. Предполагам, че вместо Модена имаш предвид Модика?

# 531
KEY'N GO PACK на Goldcar действително е най-удобното и сигурно нещо, което сме ползвали някога. А ние коли много сме наемали от всякакви компании. Освен това цените са доста приятни за Full cover (zero excess).
Винаги ги проверяваме при всяка дестинация, на която ще наемаме кола. И задължително през сайта им. А не от Ренталс. Но все пак сравнявайте цени.

# 532
  • София
Аз съм на летището вече и още съм в напрежение от Катания. Изобщо не ми хареса. Една лудница, напрежение и мизерия, отврат и не е моето. Предпочитам на летището 3 часа отколкото в тази гадост (съжалявам, ако обидя хората които я харесват) . Яд ме е, че не останахме в Ортиджа , за мен тя остана най- хубава .Вкусна храна , малки улички и крайбрежна за дълги разходки. На пазара днес беше много интересно. Всеки вика нещо,  готина лудница. Имаше едни сандвичи в края на пазара . Големи , вкусни и месцето пред теб го режат . Огромен за 8 евро,на две хапвания го изядох. Сладолед Дон Пепино, ами много вкусен. Една пекарна в центъра на Ортиджа ти пълнят кроасана пред теб  с каквото искаш и се омазваш от вкус. За мен най- романтична си е Ортиджа и чиста, хората също бяха много красиви, мъжете едни наконтени, жените с червило ( това в събота и неделя). Катедралата също там е много хубава 2 Евро да влезеш, вечер има постоянно проповеди. Площада също е страхотен и следващия път направо там от летището и обратно.

# 533
Здравейте отново ,
Един въпрос в последната минута Simple Smile :

По това време на годината има ли смисъл да вземем фуникуляра от Таормина до Изола .
Има ли какво да се прави и види  долу,  ако човек не е на плаж като през лятото  ?

# 534
  • София
Ако заради Isola Bella, май е затворено :

# 535
Смятам да го посетим май тази година; Сега ще ви изчета и ще питам
като цяло ме интересува заслужава ли си Етна да и отделяме време?

# 536
На Агридженто колко време си заслужава да отделя в началото на март - само през деня достатъчно ли е или да остана да нощувам там, за да имам повече време?

# 537
Да, достатъчно е само за през деня. Иначе от града има хубава гледка по тъмно към долината с храмовете.

# 538
Да, достатъчно е само за през деня. Иначе от града има хубава гледка по тъмно към долината с храмовете.
Bradley Cooper, благодаря ти!

# 539
  • малкия йеросалим
Аз да задам един леко глупав въпрос...не мога да се ориентирам в прочетеното.
От кой град се качва до Етна?Четох информация, че до някъде може да се качи с лек автомобил или лифт и от там започват туровете с високопроходими джипове,но не мога да се ориентирам дали е от Катания или Таормина?

Общи условия

Активация на акаунт