Сицилия - 4

• 53 875
  • 766
  •   2
Отговори
# 630
Между Аче Треца и Аче Кастело е дълга променада, особено приятно е сутрин за разходка, може да се наблюдават бели чапли и фламинго покрай брега. Разстоянието е около 3,5-4 км ако помня добре

# 631
  • София
mama 69, има ли какво да се прави в ачи-таа цял ден ? ИЛи половин? Приемам всякакви съвети за тези селища.

# 632
1.Четох, че до Ачитреца и Ачикастело е с градски автобус 534 от пиаца Борселино. Но като слезеш на Ачитреца напр. малко трудно е пеш до Ачитреца - в 1 участък преди Ачитреца алея се прекъсва и по някакви камъни се вървяло?Как е придвижването между тях с обществен транспорт тогава?
2. А до Марзамеми с обществен транспорт има ли начин от Сиракуза или Ното?

# 633
  • София
И още нещо се сетих, тези , които сте ходили с обществен транспорт и посещавали Сиракуза и Ното в един ден, моля за подробни инструкции по темата че ме е шубе да предприема набегом  и двата града като комбинация накуп.А Ното много ми се иска да не го пропусна.

# 634
  • малкия йеросалим
Аз да задам малко по-различен въпрос.
За минаването на летището в София.Нали отскоро има машинки за автоматично чекиране.При този вариянт, както сме само с ръчен багаж може да се чекираме на автоматичните автомати и да продължим към паспортна проверка нали така?

# 635
Първо проверка за сигурност, после е паспортната

# 636
  • Beyond the stars
Аз да задам малко по-различен въпрос.
За минаването на летището в София.Нали отскоро има машинки за автоматично чекиране.При този вариянт, както сме само с ръчен багаж може да се чекираме на автоматичните автомати и да продължим към паспортна проверка нали така?

Автоматичните вратички бяха опция само навръщане и работят с паспорт с биометрични данни.

# 637
Всичко затваря в 13,00 в ачи- Тата,обяд ,разходка и после няма какво да се прави , да наистина в един малък участък променадата е прекъсната и трябва да се върви или по пътя горе или както е споменато по камъните край брега, лятото има лодки които обикалят островите на Циклоп

# 638
Автоматичните вратички бяха опция само навръщане и работят с паспорт с биометрични данни.
Не е точно така - автоматични врати вече има и точно преди ескалатора, където си слагаш само бордната карта на скенера (преди това го вършеше служител, заедно с документа за самоличност) и след това продължаваш към другите проверки - на багажа и после паспортната. Опитът ми е от този петък - 8 март.

# 639
  • Beyond the stars
Не е точно така - автоматични врати вече има и точно преди ескалатора, където си слагаш само бордната карта на скенера (преди това го вършеше служител, заедно с документа за самоличност) и след това продължаваш към другите проверки - на багажа и после паспортната. Опитът ми е от този петък - 8 март.

По-скоро зависи на кой терминал според мен. Понеже пътувахме от първи и се връщахме през втори, където бяха въпросните вратички.

# 640
Въпросът по -горе беше за автоматичните врати преди излитане, те проверяват само бордната карта, до сега се правеше от служител....другите са гранична проверка.

# 641
  • Melmak
На т2 на летище София има автоматични врати за проверка на паспорти и в двете посоки. Честно казано гледам да минаваме там. Просто си носим паспортите, не става с л.к. Минава се бързо и лесно.

Допълвам, защото горе се написа, че били само в едната посока, но не е вярно.

Иначе за автоматичните машинки, които се говори са за проверка на бордна карта, както е писал Брадли. Най-после и при нас, радвам се за “иновацията”.

# 642
На влизане при автоматичните врати се чекира  САМО бордната карта - преди ескалатора на Т2,, това казвам, там паспорт не се проверява, проверява се след багажа.

# 643
  • София
На т2 на летище София има автоматични врати за проверка на паспорти и в двете посоки. Честно казано гледам да минаваме там. Просто си носим паспортите, не става с л.к. Минава се бързо и лесно.

Допълвам, защото горе се написа, че били само в едната посока, но не е вярно.

Това за излизането не го знаех, хубава новина. Къде си намират, някъде до паспортния контрол? Предполагам обаче, че ако пътувам с дете до 18 г. без баща й, няма как да минем оттам и да й “провери” декларацията съгласие от него за излизане в чужбина…

# 644
България нали е в Шенген по самолетен и морски път? Какви проверки на паспорти  ?

Общи условия

Активация на акаунт