КАРТИ ТАРО - ТЕМА 29

• 26 664
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
malina_smile, традиционно 5 пентакли е негативна карта. Дори в изображението да има податка за нещо положително, то трябва да резонира с останалите карти и заедно с тях "да разказват" някаква история. В този случай тази положителна история обаче липсва.

Ако тепърва учите значенията на картите, фокусирайте се да работите само с Райдър-Уейт и се придържайте към традиционните значения. Всички останали интерпретации и колоди ги въведете по-късно, за да не се обърквате излишно.

Twinklestar,  според мен тук по Страшния съд и 2 жезли, един от двамата го осенява някаква революционна (в кръга на шегата) идея и се чуди да скача ли напред с главата или не. Не мисля, че в тази подредба Страшния съд се проявява като възраждане на отношенията генерално.

Ако към момента нямат комуникация, тя ще се възстанови по 8 жезли и Страшния съд. Ще има движение, но то ще се изрази повече в разговори, чатове. По Крал жезли вероятно тази стъпка ще я предприеме мъжът в тези отношения, защото неговото желание излиза по-силно с появата на тази карта.

Но по 10 чаши, така изобразена, и в комбинация с Крал жезли, за мен тук тези  отношения са повече секс отколкото нещо друго. Ще има емоции, но те ще са повече, провокирани от желание, отколкото от реални романтични чувства.

Преобладават и жезловите карти, които са страст, страст, много страст с тази 8 жезли. Каквото и да стане, скоро ще е. Също някой може да е в огнените стихии - Овен, Лъв, Стрелец (слънчева зодия или асцендент).

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 21:00 от innasn

# 181
malina_smile, традиционно 5 пентакли е негативна карта. Дори в изображението да има податка за нещо положително, то трябва да резонира с останалите карти и заедно с тях "да разказват" някаква история. В този случай тази положителна история обаче липсва.

Ако тепърва учите значенията на картите, фокусирайте се да работите само с Райдър-Уейт и се придържайте към традиционните значения. Всички останали интерпретации и колоди ги въведете по-късно, за да не обърквате излишно.

Twinklestar,  според мен тук по Страшния съд и 2 жезли, един от двамата го осенява някаква революционна (в кръга на шегата) идея и се чуди да скача ли напред с главата или не. Не мисля, че в тази подредба Страшния съд се проявява като възраждане на отношенията генерално.

Ако към момента нямат комуникация, тя ще се възстанови по 8 жезли и Страшния съд. Ще има движение, но то ще се изрази повече в разговори, чатове. По Крал жезли вероятно тази стъпка ще я предприеме мъжът в тези отношения, защото неговото желание излиза по-силно с появата на тази карта.

Но по 10 чаши, така изобразена, и в комбинация с Крал жезли, за мен тук тези  отношения са повече секс отколкото нещо друго. Ще има емоции, но те ще са повече, провокирани от желание, отколкото от реални романтични чувства.

Преобладават и жезловите карти, които са страст, страст, много страст с тази 8 жезли. Каквото и да стане, скоро ще е. Също някой може да е в огнените стихии - Овен, Лъв, Стрелец (слънчева зодия или асцендент).

Ще дам ОВ
Тайминга е нещо в тарото, за което все още има малко информация, ако някой има метод, който е изпробван нека сподели.

Аз  мисля, че ще има Възраждане на отношения и взимане на някакво решение по 2 жезли, след което нещата да се развият динамично или да се пише динамично по въпроса,  за 10 Чаши обаче там нещо не я свързвам със секс, тя е някаква еманация на щастието, но много често я рисуват с дете и двойка, ето и в тази колода е така, освен да има новина за бременност или да заживеят заедно  (смело предположение), но завършва с Крал Жезли, който носи някакво романтично предложение.
Тази 10ка Чаши е изключително положителна карта, но защо тук нещо не ми се връзва.

# 182
Скрит текст:

Ако тепърва учите значенията на картите, фокусирайте се да работите само с Райдър-Уейт и се придържайте към традиционните значения. Всички останали интерпретации и колоди ги въведете по-късно, за да не обърквате излишно.

Ще дам ОВ
Тайминга е нещо в тарото, за което все още има малко информация, ако някой има метод, който е изпробван нека сподели.

Аз  мисля, че ще има Възраждане на отношения и взимане на някакво решение по 2 жезли, след което нещата да се развият динамично или да се пише динамично по въпроса,
 за 10 Чаши обаче там нещо не я свързвам със секс, тя е някаква еманация на щастието, но много често я рисуват с дете и двойка, ето и в тази колода е така, освен да има новина за бременност или да заживеят заедно  (смело предположение), но завършва с Крал Жезли, който носи някакво романтично предложение.
Тази 10ка Чаши е изключително положителна карта, но защо тук нещо не ми се връзва.
Хич не го и видях това бебе, така като я гледам странично тази карта. Joy Поради тази моя първоначална асоциация се придържам към тълкуването ми за сексуални страсти, които вероятно ще донесат някакъв вид емоционална засоволеност на един от двамата, но не мисля, че в материалния свят ще се случи нещо повече от комуникация.

# 183
Скрит текст:

Ще дам ОВ

Аз  мисля, че ще има Възраждане на отношения и взимане на някакво решение по 2 жезли, след което нещата да се развият динамично или да се пише динамично по въпроса,
 за 10 Чаши обаче там нещо не я свързвам със секс, тя е някаква еманация на щастието, но много често я рисуват с дете и двойка, ето и в тази колода е така, освен да има новина за бременност или да заживеят заедно  (смело предположение), но завършва с Крал Жезли, който носи някакво романтично предложение.
Хич не го и видях това бебе, така като я гледам странично тази карта. Joy Поради тази моя първоначална асоциация се придържам към тълкуването ми за сексуални страсти, които вероятно ще донесат някакъв вид емоционална засоволеност на един от двамата, но не мисля, че в материалния свят ще се случи нещо повече от комуникация.

Отдолу на колодата беше 9 чаши в подкрепа на твоето предположение 😀

# 184
Silky_soft, Twinklestar, Like_Smoke, благодаря и на вас за включването!

Иначе аз днес реших да си изтегля едни карти по въпроса “Какво той чувства към мен?” и тази 5-ца Пентакли ме преследва. Grinning Също и Влюбените, които ми се бяха появили и преди дни по въпроса за интимните отношения.

Въпреки появата на два Големи Аркана, не съм много сигурна дали нещата са положителни. 5-ца Пентакли носи много отрицателна енергия, а и в моите карти е изобразена като самотна жена(не обичайната двойка страдащи от RWS). От друга страна обаче, следващите две карти някак си ми внасят много положителни емоции. Трите заедно не клонят ли към това, че въпреки първоначалните трудности по пътя, в крайна сметка той също има чувства към мен и накрая (понеже Светът е нещо като естествен завършек и е последна карта в Големите Аркани) всичко ще се нареди в моя полза?

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 16:29 от mosquito

# 185
5 пентакли като всички 5 е тегоба, грижи, бедност, самота, и ако ще да има нарисувани 50 кокичета не би могла да носи нещо положително.

Какво предстои в отношенията между мъж и жена?
Изтеглих допълнителна на Крал Жезли какво прави и излезна Паж Чаши

Тези хора познават ли се отпреди?

# 186
mosquito, моята препоръка е да не си гледате на себе си. Емоционално обременена сте от желанието и очакването дадена ситуация да се развие по начина, по който на Вас Ви се иска. Понатрупайте опит, изкарайте курс, гледайте на приятелки, опитвайте се да тълкувате картите, които други потребители качват тук, харесайте си таролози, които качват видеа в ютюб и ги следете. Едва тогава се опитайте да гледате на себе си, като се стараете да сте максимално обективна. Много хора с опит дори избягват да гледат на себе си, а теглят карти и молят друг да ги тълкува. А някои таролози смятат за абсолютно недопустимо човек да гледа на себе си.

Силно желаете всичко да се развие във Ваша полза, но картите в случая не показват това. Влюбените в 99% от случаите показва избор, в 90% и нагоре избор между двама партньори. В изключително редки случаи показват любов, благословена от Висшите сили. Поне моят скромен опит до тези изводи води. Други потребители тук могат да споделят и други наблюдения.

В конкретния случай пак излиза тази 5 пентакли, вече уточнихме значението й. По Влюбените и Света ще бъде направен избор за изход от ситуацията по 5 пентакли, но картите не казват какъв ще е този избор. Отделно от това, този изход скоро няма да се случи, големите аркани са бавни енергии. Обикновено показват процеси, които се развиват на едно вътрешно ниво за самия човек или някакви събития, емоции, разсъждения, които се явяват по-определящи и със значително влияние върху дадена ситуация.

Да, има емоции по Влюбените, но преди всичко изпъква необходимостта от взимане на решение за приключване на цикъла. Какво следва след това приключване, картите не казват.

Друго възможно тълкуване е, че предстои период на събиране на двамата, но по Света това са отношения с цикличност - събираме се, разделяме се, събираме се, разделяме се.

Silky_soft, Twinklestar, Like_Smoke, благодаря и на вас за включването!

Иначе аз днес реших да си изтегля едни карти по въпроса “Какво той чувства към мен?” и тази 5-ца Пентакли ме преследва. Grinning Също и Влюбените, които ми се бяха появили и преди дни по въпроса за интимните отношения.

Въпреки появата на два Големи Аркана, не съм много сигурна дали нещата са положителни. 5-ца Пентакли носи много отрицателна енергия, а и в моите карти е изобразена като самотна жена(не обичайната двойка страдащи от RWS). От друга страна обаче, следващите две карти някак си ми внасят много положителни емоции. Трите заедно не клонят ли към това, че въпреки първоначалните трудности по пътя, в крайна сметка той също има чувства към мен и накрая (понеже Светът е нещо като естествен завършек и е последна карта в Големите Аркани) всичко ще се нареди в моя полза?

# 187
5 пентакли като всички 5 е тегоба, грижи, бедност, самота, и ако ще да има нарисувани 50 кокичета не би могла да носи нещо положително.

Какво предстои в отношенията между мъж и жена?
Изтеглих допълнителна на Крал Жезли какво прави и излезна Паж Чаши

Тези хора познават ли се отпреди?
О,да!

mosquito В тази тройка на теб ще ти писне и по Влюбените, който Аркан означава избор между какво искам и какво е добре да направя, ще вземеш решение , с което дадения цикъл ще завърши и следва обновление по Светът, дали ще е положително или отрицателно трябва да се изтегли допълнителна карта.

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 16:58 от Twinklestar

# 188
Здравейте момичета.
И аз отскоро се запалих по картите.Може ли да разтълкувате моите,че както гледам не са хубави и съм бясна.
Въпросът ми беше:Връзката на мъжа с другата жена ще продължи ли?Или е само платонична.
Благодаря на отзовалите се.
Светът,принцеса мечове,обърната шестица жезли.
Допълнителни карти
Звездата и Господарката.
Нова съм и незнам как да кача снимки

# 189
Здравейте момичета.
И аз отскоро се запалих по картите.Може ли да разтълкувате моите,че както гледам не са хубави и съм бясна.
Въпросът ми беше:Връзката на мъжа с другата жена ще продължи ли?Или е само платонична.
Допълнителни карти
Звездата и Господарката.

Снимка се качва от иконката с планина.
Няма карта Господарката.
Кой въпрос точно от двата сте задали на картите? Не е коректно да задавате два въпроса в един, защото тогава няма как да знаете на кой отговарят картите.
Допълнителните карти към кои други са теглени?

# 190
Здравейте момичета.
Въпросът ми беше:Връзката на мъжа с другата жена ще продължи ли?
Допълнителни карти към горните.
Звездата и.голям аркан номер 3,при мен е господарката.Пак немога да кача.Редактирах поста

Снимка се качва от иконката с планина.
Няма карта Господарката.
Кой въпрос точно от двата сте задали на картите? Не е коректно да задавате два въпроса в един, защото тогава няма как да знаете на кой отговарят картите.
Допълнителните карти към кои други са теглени?
Редактирах поста.Моля за извинение,ако повтарям всичко,ще се науча де

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 20:19 от Pamela53

# 191
  • Австрия

Да, като цяло няма нищо положително в ситуацията при дадените обстоятелства. Без значение колодата и изображението на/върху картата. И все пак... надежда винаги има. Надежда за помощ, решение на проблема. Интересното е, че това не ни се полага (след всяко зло идва добро), а ние самите трябва да направим навременната крачка във вярната посока. От нас зависи и дали ще съумеем да се възползваме от шанса, за да излезем от нещастието - за кратко, или за повече. Всъщност.. именно заради наличието и ползването на различни колоди се включвам в момента в темата. Според мен човек трябва да започне с тази на Rider Waite. И бих желала да споделя изображенията на 5-ца пентакли от колодите Tarot Before и Tarot After, създадени като преди и след Tarot Rider Waite:
преди

и след

Светлината и топлината са в храма. Може да преодолеем нещастието си, ако влезем в храма. От нас зависи да изберем подходящото време, верния път и .. да направим крачката.

Чрез десетките се достига до определен етап, състояние, предел. Те актуализират обаче темата за време и цикличност. Та, 10-ка чаши, преди или след Wink

...

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 21:37 от DimS.

# 192
DimS.
Как използвате тези две колоди в нормално гледане?
Много им се чудя, но не знам дали повече биха помогнали или объркали.

# 193
  • Австрия
Не съм дорасла още да ги ползвам за редене на таро. Но са интересни, да. По една карта за деня и то рядко тегля от тях. Правя го, когато съм в подходящо настроение и очаквам нещо по-особено от предстоящия ден.

# 194
Как тълкувате следните карти?
Въпросът е какво да очаквам в работата си?
Рицар мечове, десетка пентакли, седмица пентакли, Императорът, Крал мечове.

Общи условия

Активация на акаунт