Термин Юни 2023 - Тема 3

• 52 640
  • 506
  •   1
Отговори
# 330
И аз се  подувам само на ръцете , имаме късмет че не е много топло навън 😀
Аз имам проблеми със силни ритници , чак ме буди през ноща и ме боли по 1 час после на това място 🤷🏻♀

# 331
Аз за щастие не се подувам и се чувствам доста добре. Имам още 4+ седмици до термин и се надявам до края да съм така. Единствено понякога губя бройките на ставанията нощем за тоалетна Joy аи доста безболезнени контракции имам, ама то това е за хубаво. Не ме притеснява.
Жестоко се дразня обаче като се виждам с приятели и първите им думи да са "Оооо, бремелинда" или "Да не вземеш да родиш сега"... Едно просто "Как си" би било по-мило.

# 332
Аз също имам проблеми с подуването,  краката ми са ужасни, плюс добавени те 22 кг.  отгоре е страшно. Халката си и пръстена отдавна махнах, защото с предишната ми е замалко да се наложи да ми я режат. Иначе последните няколко дни предимно лежа, като се изправя и имам чувството, че бебето така силно ме натиска в слабините и ми е некомфортно. Ритниците му са доста силни и болезнени. Напоследък доста често ми се стяга корема, имам още 3 дни до датата за секцио и само си повтарям, че искам да стигна до там.

# 333
Моя ден е утре, не успях да се класирам за юнско бебе хахах много ме е страх хем вече искам да приключва дискомфорта и да видя бебето хем се страхувам

# 334
  • София
Момичета не остана,  това подуване при мен е постоянно. Тази седмица съм на преглед и ще питам лекаря, не смея да му пиша,   защото разбирам ,че е нормално, но при мен има и болка. Само се надявам да издържа до датата на секциото. Мъжът ми вика,че ще е по-рано.  Багажа ми е готов, дрехите за бебето също. Остана да стерилизирам помпата за кърма. С първата бременност  мъжа ми я донесе в болницата и там я стерилизитах. На тоновете преди 5 дни ми казаха, че имам леки контракции.

# 335
Да, наистина не остана. Пожелавам на всички ни да си дочакаме датите, а на момичетата, които ще раждат нормално да са близко до термина. А най - важното едни здрави бебоци и бързо възстановяващи се майки Simple Smile

# 336
Аз се подувах от 4-ти месец - ръце, лице, страшно отекли крака. Малката се подрани и се роди преди седмица. 3-5 дена по-късно нямаше и помен от подуването и задържаната вода. Бях качила ~25кг, 15 от тях вече ги няма.

# 337
Честита радост, бъдете здрави!
И аз се надявам няколко дни след раждането да изчезне подаването, а и част от килограмите, защото много ми тежи Simple Smile

# 338
Честита радост!! Ех, че хубави новини. Бъдете и двете най-вече здрави RelaxedFlowers Hibiscus

# 339
Здравейте на всички! Идвам с директен въпрос - как ще обличате бебетата? Времето е супер шантаво, не знам към какви дрешки да се ориентирам.
Аз идвам от майската тема, тъй като вече преносвам 5-ти ден и по-скоро ще се включвам тук 😁 
Имам момиче, което преносих 6 дни, включиха ми окситоцин и родих набързо. Този път съм решила при добри показатели на бебето, да изчакам малко повече, ако не тръгне самО.
Този път чакам момче.
Още от началото се бях нагласила, че ще раждам след термин и едвам днес(40+4) взех 3 дълги бодита, 2 чифта панталонки(56 размер) и всичко друго - къси ръкави бодита(62 размер). Явно ще гледам детето голо(за ужас на бабите), но споделете вие какви покупки сте направили.
Извинявам се, но не съм чела, ако сте коментирали.

# 340
Здравейте на всички! Идвам с директен въпрос - как ще обличате бебетата? Времето е супер шантаво, не знам към какви дрешки да се ориентирам.
Аз идвам от майската тема, тъй като вече преносвам 5-ти ден и по-скоро ще се включвам тук 😁 
Имам момиче, което преносих 6 дни, включиха ми окситоцин и родих набързо. Този път съм решила при добри показатели на бебето, да изчакам малко повече, ако не тръгне самО.
Този път чакам момче.
Още от началото се бях нагласила, че ще раждам след термин и едвам днес(40+4) взех 3 дълги бодита, 2 чифта панталонки(56 размер) и всичко друго - къси ръкави бодита(62 размер). Явно ще гледам детето голо(за ужас на бабите), но споделете вие какви покупки сте направили.
Извинявам се, но не съм чела, ако сте коментирали.

и аз съм в чудене какви дрехи да взема. За начало имам от първото ми дете, но тя е родена октомври и са предимно дълги ританки и бодита с къс и дълъг ръкав. Не съм гледала лятно бебе. Получавам различни мнения и не знам как се облича новородено през лятото. Ако някой вече е минал през това да сподели.

# 341
Моите ще са по едно и също време горе-долу, като преди 5 години май месец беше по-топъл, така че горе долу дрехите са си абсолютно точно. Имам и къс и дълъг ръкав, но в началото си го обличах с късо боди отдолу и дълъг ръкав отгоре. Правилото е детето да има една дреха повече от възрастния. Иначе, понеже е много непредвидимо времето е добре да си имаме опции. Най-малките дрехи са ми 50 размер и са предимно дълъг ръкав. Нови съм взимала 56-ти няколко, колкото да има детенцето нещо купено за него все пак.
Аз да ви питам шофирате ли още? Чувала съм майки да разказват как са се закарали до болницата сами за секцио и не мога да си представя как се случва тоя номер 😄. Аз имам 3 седмици до термин, последно шофирах в Неделя и ми беше ужасно трудно. Малкия вероятно е слязъл надолу вече, защото ми пречи като тръгна да свивам краката към корема, а преди нямах такъв проблем. Другия момент е, че му е доста неприятно друскането и кача ли се в кола откача. Само че като се возя мога да си държа корема, а като шофирам е малко трудничко.

# 342
Аз имам и дълъг ръкав, и къс ръкав, и дълги панталонки, и къси панталонки... Абе подготвена съм за всякакъв сценарий.

Днес бях в болницата да се запиша. Сама си се закарах. Нямам никакви проблеми с шофирането. Даже ми е по-добре, защото си карам, както ми е удобно и приятно на мен.
Утре съм на преглед при АГто. Ако госпожицата все още е седалищно разположена, в четвъртък ще ходя при израждащ АГ да видим какво ще препоръча. Ако не ставам за верзио, явно ще насрочваме дата за планово секцио Confused Стиснете по един палец, моля!

# 343
Здравейте.  Аз съм от майската тема с един 13 дневен дребосък. Още сме си вкъщи заради времето. През тази седмица в която сме си вкъщи го обличам с боди с дълъг ръкав и ританки, като температурата в дома е 23-24 градуса. Цялата седмица беше дъждовна и леко хладна. Смятам и тази седмица да си останем вкъщи и се надявам следващата да имаме възможност да направим първа разходка.

# 344
Моите ще са по едно и също време горе-долу, като преди 5 години май месец беше по-топъл, така че горе долу дрехите са си абсолютно точно. Имам и къс и дълъг ръкав, но в началото си го обличах с късо боди отдолу и дълъг ръкав отгоре. Правилото е детето да има една дреха повече от възрастния. Иначе, понеже е много непредвидимо времето е добре да си имаме опции. Най-малките дрехи са ми 50 размер и са предимно дълъг ръкав. Нови съм взимала 56-ти няколко, колкото да има детенцето нещо купено за него все пак.
Аз да ви питам шофирате ли още? Чувала съм майки да разказват как са се закарали до болницата сами за секцио и не мога да си представя как се случва тоя номер 😄. Аз имам 3 седмици до термин, последно шофирах в Неделя и ми беше ужасно трудно. Малкия вероятно е слязъл надолу вече, защото ми пречи като тръгна да свивам краката към корема, а преди нямах такъв проблем. Другия момент е, че му е доста неприятно друскането и кача ли се в кола откача. Само че като се возя мога да си държа корема, а като шофирам е малко трудничко.

Благодаря за съветите за дрехите. Аз си шофирам активно, като след 2 дни ми е секциото, след 5 - термин. Но аз едвам се движа пеша и с колата ми е най-лесно. Специално аз ще шофирам до града, където ще раждам, защото ми става лошо, когато някой друг кара. Мъжа ми ще дойде да ми носи багажа и да върне колата.

Общи условия

Активация на акаунт