КГБ = Клуб на Готините Баби - 212

• 41 001
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • в сърцата на любимите ми хора
А пък ние сме болнички Sad Еми има температура, кашля леко и нослето тече. Криво й е и все гледа да полегне. Явно е настинала. Баткото днес замина на "зелено" училище в Девин. Дано времето се оправи, че да не стоят само в стаите на хотела.
ФЛО, одисеята с КАТ приключи. Ползвахме човек /фирма/ за пререгистрацията и излезе 180 лв. За репатрак 80 лв. и хоп - минус 260 лв. К`во му плащаш Simple Smile Вчера от МВР ми се обадиха да ме питат да не би да сме си намерили номера Mask  Веселяци!
Аз козунаци не меся. Преди няколко дни наблизо откриха една баничарница и тази година ще им пробваме козунаците. Ако сме си вкъщи, защото май пак ще ни "командироват" в Карлово. Там ще бъде и сестра ми, а тя е голяма майсторка на козунаците и сигурно ще направи. Аз, честно, предпочитам козуначените кифлички. Може и да ме огрее Simple Smile
Вятърът още не е утихнал. Трябва да излизам да пазарувам, но май ще го отложа за утре. Или поне след като свърши "Стани богат". До скоро.

# 121
Пипи,честита годишнина!   Бъдете шастливи заедно още дълги  години!  

Честита  шестнайсетгодишнина на  Криско! Пожелавам  му  най-прекрасното юношество!

За себе си няма какво ново да  кажа.
  На  вас-здраве и  все  такива  хубави неща да  пишете!

# 122
Пак съм аз!
                 Мамси,при нас се получи  -1200 за грешката на майсторите.И ги чакаме другата седмица.Щерката не се е пазарила,ама аз ако бях щях и да се скарам.Те не премерили ,като хората,а изкараха зетя виновен.Така бил казал.Интересно ми е как го е казал ,защото когато вземаха мерките той не беше в къщи и координати няма.Успокоих го ,че от сгрешения плот излиза една прекрасна маса,защото е много хубав.Даже и майстор-дърводелец да му направи крака имам.Та излезе - като ти поднесат лимон направи си лимонада!
                 Гъбче,каква хлебопекарна си харесала? Моята има едно казанче с две отделения и едновремнно мога да меся и сладко и солено тесто.Само грамажа е 2х600.
                 Тази година се чудя дали да меся козунаци или да отида да си купя готови.И аз предпочитам козуначени кифлички или руло с пълнежи.Обикновено от козунака правя след това торта Наполеон,че като постои ден-два  никой не го яде .

# 123
  • София
Пипи, честита годишнина! Да сте здрави и да гледате правнуци заедно.
Честити 16 г. на Криско с пожелания за здраве!
Габката, каква хлебопекарна си избрала?
Моята от Лидл я върнах без проблеми. Докато сторнираше покупката касиера сподели, че тогавашната партида нещо не била сполучлива и имало доста върнати.
Фло, а защо ти ще ходиш на род. среща? Аз това мероприятие хич не го харесвах. До 12 кл. ходехме едни и същи. А на проблемните деца родителите липсваха. С часове се обсъждаше събиране на пари. Уж да минават учители - ами по важните предмети не се явяваха. Голям праз, че Ани не може да си изпълни норматива по физическо.
Дидиа, дано няма повече фалове с майсторите.

# 124
  • Кубрат/ Пишурка
Честит рожден ден на Криско! Една щастлива възраст, последна от детството! Всъщност е смесица от детство и юношество, отиваща към младостта. Абе, една чудесна възраст! Да е жив и здрав, много щастлив и да следва мечтите си!
Пипи, честита годишнина! Заедно, ръка за ръка още много години!
Дидия, не ти завиждам!
Мамси, дано бързо да оздравява малката сладурана!

# 125
  • София
Ей ме на и мен. Оживях и този път!
МАЯ, честити 16 на Криско! Да е здрав, да бори науките, да гони момите, да си сбъдва мечтите!
МАМСИ, колко жалко, че Емили е болничка! Пожелавам й бързо да й минат "посолите". Олелееее, много парички сте похарчили за номера. Минава и заминава. Здраве да е! По CNN съобщиха, че дъщеричката ти вече има нов телефон. Grinning Честит да й е.
ДИДИА, тия майстори да са доволни, че не си ги подгонила с някоя пръчка. Е, може ли такова нещо? Ами може. Не се кОси, всичко ще се оправи.
ГЪБКЕ, взимай си пекарната. Аз съм много доволна от моята. Меси ми козуначеното тесто, а после го сплитам и пека извън нея. Става супер! Представям си те, как си хвърлила тестото за масленките...Много си огнена!
АЙША, щерката е на обучение и затова аз отидох. Права си, че на калпазаните родителите ги няма. От нашето гардже оплаквания никакви, само похвали. Приятно ми беше.
НИНКА НН, БОРЯНА, КАГ и ЯНКА, получавате прегръдки! Цял чувал! HugHugHugHug
Отивам да спя, че главата ми дава заето.
Хайде лека нощ!

# 126
  • Вила Великула
Много ви благодаря за милите пожелания. Да бъде. Факт е, че след толкова години все още сме заедно, обичаме се и си го казваме.
Много сте писали и ми се искаше за всички като Фло да кажа нещо, но надали ще успея. Дълбоко ме трогнаха думите на Клечицата. Много истина има в тях. Казвала съм ти го и преди това-ти можеш да пишеш. Сега чета Мария Лалева, много красиво пише, но и ти би се справила с такъв жанр.
Майче, да е жив и здрав Криско. На 16 сигурно вече си мисли, че е много голям. Тя и нашата внучка на 7 вече си мисли, че може да е самостоятелна. От сега заявява, как след няколко години ще си излизала сама и т.н.
Мамси, съжалявам за малката прекрасна Емили, дано бързо да оздравее.
Днес много се смях ,защото нашето коте Кюфте е вече фейсбук звезда. Калин Вельов много го хареса и се снима в къщи с него, а днес си е сложил на стори снимката. Ще раздаваме автографи.
Относно кметството, не знам. Няма да се хвърлям така без да помисля. Има какво да дам, но и много ще ми вземе.
Ще действам Step by Step.

# 127
Диди,Айша, харесала съм си няколко и ще решавам на място.
Не са скъпи,нито маркови.
Не мисля да инвестирам,както казва Айша в нещо,което ще ползвам рядко.
Нагледах се на всякакви модели.
За мен е важно да е с две бъркалки,мощност като kW,вместимост.

Днес видях цена на козунак 6.20
Дали няма да стигнат десет до Великден ?
И всички цени на храните за празничната трапеза да хвръкнат до небесата.
А в нормалните държави има намаления празнични.

# 128
Добър вечер!
Пипи, от сърце ви желая още много щастливи години!
Още много споделени радости с деца и внучка, а защо не и още внуци да се появят в картинката...

Винаги съм била искрена в общуването с хората, аз не умея, а и не желая по друг начин да общувам....Фалшивите, лицемерни отношения не са за мен...С годините осъзнах, че казаната истина не винаги се приема добре, понякога е нужно да се посмекчи, но не харесвам фалша и лъжата, по-ми е лесно и съм по- склонна да замълча или направо да се оттегля....

Фло, мила, гордей се с Кати, а пък тя се гордее сигурно, че има такава баба... Сега си почивай, че утре пак те чакат 101 задачи...

Гъбка, да се похвалиш с новата придобивка, когато я вземеш, макар че това е последното нещо което искам в къщи - не за друго, ами защото много обичам да ям тестени произведения и ще стана двойна ...

Янушка, не помня дали те поздравих с успехите на Анжелка...
И ти имаш заслуга с основата, която си и дала в живота...

Майче, да ти е честит първородният внук!
Да следва мечтите си, да е с късмет и много шастливи моменти да имате занапред заедно.

Мамси, жалко че Емили е болничка... Има ли подобрение? Алекс обади ли се как са се настанили в Девин? За пръв път ли е за няколко дни без семейството?

Тану, ти как си?
Помина ли ти, или си е същата болка? Щом е от повече време, май е добре доктор да те консултира и види. Дано ти нацелят лечението...

Ениска, стискаш зъби, нали?
Ще мине и този зор. И утре да мине, после малко почивка, и след това на финала големия зор...

Дидиа, споко, ще се наредят нещата.
Точно така - като ти дадат лимони, направи си лимонада, но този грешния плот кой го плаща? Ако заради чужда грешка дам 1200 лв хич няма да съм ОК.

Пак стана цял ферман,  Мара Подробната ми е другото име...
Хубаво ми е тук, приятно ми е да ви чета и мислено да разговарям с всяка от вас... Чувствам се толкова уютно..

Не споменах всички ви, но започнаха да ми подскачат буквите пред погледа...
Сега ви желая лека нощ и спокойни сънища.
До следващо писане.

# 129
Леле, писали, писалииии Simple Smile. Няма лошо, хубаво е!
Ха добър вечер!
Мая, честит да ви е рожденика, здрав, щастлив и да сбъдва мечти 🍀🎂🥰
Мамси, дано овладеете положението и малката сладурка да се размине само с хремата 😘
Габката, моята хлебопекарна е лидълска с две бъркалки. От три години я имам и е експлоатирана всеки ден, от три години хляб не сме купували. Козунаци меся там редовно, не само по Великден. Меся и пека във фурната. Сладка работа. Само като си помисля преди какво месене падаше, то и поради тази причина преди да я имам рядко пъти съм правила козунак. В нея също така замесвам питки, масленици, тутманици, после само оформям и пека във фурната.
Тану, пробвай с рехабилитация. Наскоро Танитка беше много зле и тя с ръката. Като казах Танитка, и тя не се е обаждали скоро май 🤔 Как си Танче, отшумяха ли болките?
Фло, браво на детето! А ти отново ми взе акъла със отметнати задачи днес 🥰
При нас днес по обяд и сняг валя, вея, фуча, добре, че беше за доста кратко. Иначе все още е студ 😒
Пожелавам лека нощ на всички, че очите ми нещо сами се затварят 🥰
Оппа, Клечица ме изпревари 🙂 Няма лошо, място има, нали? Клечи, и на мен ми е хубаво тук, все още ми е трудно да отбележа всяка, но чета с интерес всяка една от вас ❤️ Хайде вече наистина чаф 🤗

# 130

Кафето е готово рано, рано...
 Дано ни срещне утрото засмяно,
и лек да е денят,  и ползотворен,
прозорецът към другите - отворен.
Да се похвалим и да се оплачем,
кънки да сложим  и щом падне здрача
 , поизморени ,но доволни пак
да побърборим  заедно с мерак.
 Не съм ви казвала тук ,че коментирахме в една тема Микеле Мороне, италианецът  сексимвол, имаше линк към фб профила му, та го последвах да оплакна око с някоя снимка , пък и филми нови може да има и  се надявам да са сериозни, при толкова известност. И ми предложи приятелство,  приех със усмивка , ама как се отказва на секссимвол, писа ми , отговорих и  ето тази сутрин пак имам съобщение.   Само един проблем имам - одъртях,   можеше да помечтая  поне,  сега и  да мечтая не върви .
 Не се заблуждавам ,със сигурност има екип ,но съм изненадана, защото от нашите звезди не съм чувала за такова внимание към   фенове. Нашето си високомерие  е на всички нива , ние  сме си самодостатъчни  и неоценени , все така.  Хората  ценят другите ,малки радости  , но подходящо поднесени.

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 07:15 от Бор_яна

# 131
Добро утро, Борянка, добро утро дами, добро утро  Слънце!

Преди 5 минути отворих очи и видях такава силна светлина влизаща през прозореца, че реших, че съм забравила включена лампата на балкона.... Не, не е лампа, слънцето ми е дошло на гости....  Казвала съм ви,  прощавам на времето студа, стига да е слънчево... зарежда ме и ми носи  ми настроение....

Борянка, благодаря за стихчето, или римуваните изречения в началото на поста ти...Напълно в унисон със сутрешните ми чувства...
Благодаря и за откровението за фейсбук приятелството ( даже не запомних името на италианеца, съжалявам).
Фейсбук нещо не е моето място за социални контакти, имам си телефон за това...
Мисля и КГБ групата да напусна преди да са ме изхвърлили и от там админите, че слогана на групата е за споделяне на снимки, мнения и закачки и е натъртено с големи букви, че НЕ Е САМО  ЗА МЪЛЧАЛИВО ГЛЕДАНЕ!... А аз нито пиша, нито снимки качвам, нито лайквам ( ужасна дума...) нито пък ме вълнуват инфантилните всекидневни картинки и поздравчета... А не знам по каква причина, когато отворя фейсбук, първо КГБ темата ми изскача и трябва да скролвам, ако искам някаква друга информация да прочета...
Та така...
Тъй като тук се чете, а не се пише от много хора фейсбук активни, да знаят, ако изобщо ги интересува моята невзрачна, безинтересна особа... Реалист съм, сигурно няма да се забележи дори липсата ми...толкова не се вписвам в обкръжението Там ....

,,Подреждам и пренареждам живота си"" - и този рафт разчистих..... - перефразирам...

Хубав ден, дами!
С каквото и да се захванете, да ви спори... и не забравяйте усмивката, тя прави чудеса!

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 08:12 от Важна клечка

# 132

Научих се да губя, то не може
 да си отгоре все и на върха.
 Не ме тревожи, да не ме тревожи
и няма  как  и да го отрека,
че всеки е различен  и различен.
 Дали е  светъл лъч или тъма,
 той заслужава пак да е обичан,
той пътя заслужава до дома.
 Дори да извървиме сто пътеки,
 в посоки най-различни - и преди
 и днес за мене ценен  е човекът
 и пак до мене ще се нареди.
Земята е голяма. И не мисля
да режа връзки, памет и глави.
 А може би съм крайна оптимистка
и вярвам, всичко ще се нареди.

# 133
  • София
Добро утро, красавици!
Брей, снощи сте се вихрили, а аз заспах в десет. Сутринта станах, свежарка, отпочинала съм си. Слънце при мен няма, но това не пречи да ми е слънчево и приятно с вашата компания.
Пия си от кафето на БОРЯНА. Ще си поговоря с вас и сядам да правя документите за Касата. Изтече и този месец, идва време за отчет.
За мен времето върви светкавично бързо. Може би, защото всеки ден имам много задачи. Ако имах време за скука, сигурно нямаше да го усещам така. А при вас как е?
БОРЯНЧИЦЕ, благодарност за двете твои стихотворения. Второто ме провокира да се замисля, как обществото е готово да "обеси" инакомислещите. На мен много ми харесват думите - Изгори, за да светиш...

# 134
Привет и от мен! Ето съм след обиколка из КПП-то и етажите!
                 Фло,и при мен слънце няма,но за това пък навън бучат всякакви техники,че правят линията на трамвая! А дано стане по-бързо,че се измъчихме в допотопните автобуси и прекачването след 3-4 спирки.
                 Днес ми е слънчево защото нашето голямо момче става на 18! Да ни е жив и здрав,много успешен и щастлив! Пожелания за упоритост- за да следва мечтите си, смелост - за да ги осъществи, търпение- за да ги постигне и любов, която да дава смисъл на всичко това!
                 И ново решение се намери за кухнята та хем спестихме преразхода,хем става много хубаво! ММ винаги намира най-доброто решение и този път отново спаси положеието.Майсторите наредиха долния ред и остана да монтират горните шкафове и уредите.Надявам се да довършат днес.

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 17:46 от Didia

Общи условия

Активация на акаунт