КГБ = Клуб на Готините Баби - 212

• 40 995
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • Кубрат/ Пишурка
Добро утро и от мен!
При нас не само е мразовито, но осъмнахме със сняг. Не много, един пръст, но не знам как се е отразил на цъфналите дръвчета. Май пак няма да има сливи и кайсии! Природа! Баба Марта не може да не си покаже проклетията накрая!

# 106
  • София
Добро утро, красавици!
Хайде ставайте. Време е за кафе.
Аз вече съм на второ. Преди това закарах внучката, напазарувах и сложих едно пиле да се вари. Днес ми е много натоварен ден. Даже довечера съм на родителска среща на голямата. Разчела съм всичко и ще се справя. Готвенето оставям на щерката.
ПИПИЛОТА, защо не се замислиш да поемеш този нелек ангажимент? Ти си боец!  Важно е да имаш идеи, да можеш да се бориш и да си ги отстояваш. Дали ще ти отпускат средства, защото преди всичко става дума за пари, това е друга работа.Добре е да имаш подкрепата на населението. Да можеш да ги мотивираш, да свършат нещо и те. В нашето село кметът ми е далечен роднина, Много е деен. Не е от моята политическа сила, но му казвам, че щом върши работа и аз бих го подкрепила. Замислили сме се с гаджето на площада да направим чешма. Помисли си!
Хайде, момичета, да потеглям по задачите. Среща чак довечера.

# 107
Добро утро, Пипи нка, добро утро, дами, добро утро, нов слънчев ден!
Ееее, днес съм аз си Simple Smile - както си обичам да почва деня - първо кафето в кревата, разговор с вас, после разкрасяване ( и аз съм една красавица  неземна  Simple Smile Wink , само дето така си говоря Simple Smile, ама, който ме познава, би трябвало да усеща самоиронията ми, който не , си е за негова сметка ....)

Та такааа....
Почвам ви отзад напред Simple Smile....
Пипи, можеш!
И ти го знаеш, а се и вижда от околните.  
Стрелец си, силна жена си, много кратно си го доказвала ( добре ги познавам Стрелците, дъщеря ми е тази зодия, а и много си приличаме с вашата зодия зодиакално Simple Smile ) , борбена и нахъсана си и сигурно няма да си оставиш магарето в калта  започнеш ли нещо, но само прецени струва ли си усилията. Хората са неблагодарни, виждаш го, избирай си битките, момиче ... Винаги ще има мрънкачи и такива, които ще те спъват, но пък сигурно и удоволствието ще е голямо, когато видиш промяната към по-добро, ако се захванеш ...
Слушай сърцето си и дерзай!
Прегръщам те!
И за откритостта, и за това, че изказваш позиция и я защитаваш!
А подли и неблагодарни душички е имало и ще има, важно е ти да си в мир със себе си и да ти е спокойно в най-тясното обкръжение. Ти преценяваш къде да сложиш границите....

А  относно това, че опитвам активно да спортувам, да съм в движение и в активности разни - приятно ми е, необходимо ми е и за физическо и за психическото ми здраве... Чета много, имам повече от 15 г ходене по зали и с треньори и сама, уж знам кое може тялото ми и кое не се препоръчва и може да ми навреди, възможностите на тялото ми са много по-добри от физическата ми възраст, но пък старостта много подло и подмолно се промушва Simple Smile и си проправя път да ме превземе Simple Smile  - зъбите, очите, кокаляците , ама аз не и се давам Simple Smile ... засега  Simple Smile....
Никак не съм съгласна с Борянка,  че сайта не е създаден за бабички, а за млади мами,   аз също съм мама, макар, че отдавна децата ми имат свои деца и никак, ама никак не се смятам за бабичка, каквото и да значи това... Тялото може да старее, но хъса за живот, за забавления, за приключения, за лудории, ако щеш си е до човек... Когато имам възможност да общувам с хора с 20, с 30 г по-млади от мен се чувствам прекрасно сред тях и успешно се вписвам и ме приемат без значение разликата в годините... ( Ей, по тази причина не мога, а вече и не желая да се интегрирам в селската ми идилия , нямам място при хора, с които нямаме общ език и общи интереси, да не казвам подробности, че някой може да се засегне...)

Кассс-че, още не е станало остеопороза, но е на границата за възрастта ми.
Наследствено обременена съм, майка ми беше с тази гадост и това стана причина за смъртта и...
А за прешлените, никак нямам идея, какво и кога се е случило... Явно с годините, и с килограмите са се сплякали... Впрочем вчера ми казаха, че трябва да сваля килограми, а съм 160/ 63 ... То и килограмите, като годините, за мен са само цифра, не ме интересуват - важно е как са разпределени ( от хубавите хора трябва да има по много Simple Smile  Wink ...) и да не ми тежат, а естетиката ще я оставим за някой друг живот...

Ениска, адашке, Деборанка( последните писали след мен от предишната публикация...), не можах да си поговоря с вас, но пък я какъв ферман написах .... Време ми е да ставам, я къде е дошло слънцето на хоризонта Simple Smile....

П.П. Адашке, видях те!
Много си пъргавелка Simple Smile, я как се шмугна и ме превари на финала Simple Smile Wink

Хубав ден, дами!
Още един ден студ, пък после пей сърце !

ПП 2 Прочетох.
Шапка ти свалям, миличка Фло и те прегръщам.
Даже всичките ми шапки, и зимни и лятни, ( а те не са хич малко...)  няма да стигнат да изразя възхищението ми от теб. Вихрушка си и олицетворение на думите ми, че възрастта е само цифра...

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 09:48 от Важна клечка

# 108
Ха здрасти и добро утро, и от мен/ Утро все още нали Grinning 

Пипи, честита годишнина! В здраве и обич отпразнувайте още много, много годишнини! Усмихнат празник Heart Eyes

Янче,  и при нас е студено, сутринта ММ стърга стъклата на колата. Ясно е вече, пак няма да се хапват плодове, но каквото такова, природа.... Отмъщава си Worried

Клечице, аз превантивно всяка сутрин хапвам по лъжица  сусамов тахан с мед. Не знам дали има полза, но и да няма надявам се, че и вреда няма.

Фло, натоварена програма викаш днес, ама то кога не ти е натоварена Thinking, обаче ти си оправна, знам, че ще сколасаш със всичко  и си представям как пак ще ни развеселиш с някоя весела история Heart Eyes

Телеграфно го раздавам, но няма как. По важно ми е да съм ви прочела, затова сега изчезвам да се правя на работна Grin, но ви изпращам прегръдки и усмивки и ви желая спорен ден Heart

# 109
Честита ви годишнина, Пипилотка! Както се казва, да илядите в радост и любов!

Янушка, изпуснала съм те в тарапаната Simple Smile, сори Simple Smile...

Кассс, апвам и аз, и сусам, и ленено семе и ядки и тахани разни и да не ви ги изброявам разни модерни суперхрани Simple Smile,  но организъм, изхабява се Wink

Хайде, пак чаф, че обяд ще стане Simple Smile....

ЗАЩО БОЛИ ТЯЛОТО?

Не е от солта.
Не е от брашното.
Не е от захарта.
Не е от храната.
Не е от глутенът.
А от твоите емоции.
И От твоите решения.

Боли, защото още не си се научил да се забавляваш, защото трупаш стара омраза и гняв.

Боли, защото отказваш да развиеш жизнеността и еластичността на тялото си, защото го наказваш със зависимости и емоционална незрялост.

Тялото боли, защото отхвърлш настоящето и позволяваш на спомените да те определят.  

Боли те, защото не затваряш кръговете на живота и се обличаш като жертва в драмата, която си създала.  

Боли те, защото обичаш раната, която не искаш да излекуваш.

Тялото боли, защото си се поддал на апатията и си се оставил да бъдеш победен.  

Боли те, защото имаш съмнения, че заслужаваш живот без травми и крила за полет.

Боли те, защото си предал гласа си на семейния клан.

Тялото боли, защото не живееш в мир.

Тялото боли, защото нямаш смелостта да се цениш повече.

Боли, защото млъкваш, когато трябва да крещиш.  

Защото обвиняваш любовта за манията си да господстваш. Защото изискваш уважение, което не смееш да генерираш.

Боли те, защото нямаш смелостта да се свържеш със своята божественост.  
Защото те е страх от свободата.

Тялото боли, защото не си позволяваш да си спомниш, че си роден да растеш и да въплътиш любовта, която вече си.

Тялото боли, защото не инвестираш в тишината или не се примиряваш със самотата и тъмнината си.

Ти си непрекъснато разширяващо се същество на любовта.
Спри да се сдържаш и да се атрофираш.
СЪБУДИ МАГИЯТА И СИЛАТА СИ.

Направи така, че любовта, която вече имаш, да си заслужава.

Флора Азеведо

Отвлечено е, но много ми импонира... Ние сме си най- важни. Не деца, не внуци, а ние за себе си сме си най- важни.... И трябва да се грижим за собственото ни Аз.... Тялото е само обвивката, същността ни е вътре, може да сме млади старци и стари младежи.... Пеперудата е в какавидата, дали се вижда от околните или не, за нея е без значение....

Чаф Simple Smile  ... и може да ме прескачате, ако съм ви досадила Simple Smile....

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 11:36 от Важна клечка

# 110
Здравейте всички! Най - напред поздрави за Пипи, здраве и весел празник, хубавото предстои! За мен няма какво толкова да ви кажа  - здраво на тръстиката, след малко отивам да хапна за да не си скапя сексапила и пак така. Мислех след работа да продължавам с  градинарството, но е адски студено и май ще разтоварвам по друг начин. Купих си няколко книги вчера и сигурно ще ги подкарам. На целия зор остава и да се тръшна болна! На всички ви желая успешен и усмихнат ден!

# 111
Ето съм и аз!
                  Пипи,честита годишнина - здраве,любов,спокойствие и прекрасни емоции!Весел празник!
                  Аз,естествено,съм на обичайното си превозно средство - на метлата! Отидох горе,че майсторите дойдоха и засякох Неда на вратата,тръгнала на у-ще с една тънка блузка и още по-тънък суичър.Попитах за яке,ама се оказа,че нищо не разбирам.Нагласила се красавицата - грим,бижута и т.н. само забравила да се облече като хората.Докато спорим тя изхвърча по стълбите и.....дано на вън стане по-топло,че само сополиви ми липсват.
                 Спокоен ден ви пожелавам и отлитам да се разпрвям с майстори,че зетя излиза след двайсетина минутки.

# 112
Диди, Янче, браво на внучетата ви!
Ениса, чудна градинка си имаш, ама най-хубавото цвете беше на пътечката до котката.
Пипи, честита годишнина.
Чета, но ми е трудно да пиша, че дясната ми ръка не е наред и кълва буквите с лявата. Изглежда имам тендовагинит или нещо подобно, според телефонната диагноза на личната. Не е от вчера тая болка, но от оня ден много ме "върти". До сега карах на обезболяващи и мехлеми, но най-вероятно ще трябва да ходя на спецалист.
Хубав ден на всички!

# 113
  • в сърцата на любимите ми хора
Пипи, честита годишнина. Да се обичате и уважавате още дълги години и да дочакате заедно правнуци 🤗

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 17:39 от мамси

# 114
  • София
Аз пък ще кажа на ПИПИЛОТА -Честит празник, за много години и горчивоооо! Champagne
Дръж се ЕНИСА, че след няколко дни България цяла все вас ще гледа. То резултатите вече се знаят от ЦИК, но все пак ще изчакат да приключи изборния ден. Stuck Out Tongue Winking Eye Как завърши снощи бридж турнира?
Мило другарче, ТАНУ, преуморила си си ръчицата. Дали да не направиш някоя и друга процедура във физиотерапията? Питай личната.
ДИДИА, така е с порасналите внучета - всичко знаят. А ние? Ние сме в сферата на обслужването. Вчера малката внучка каза, че изобщо не може да си представи, че и ние с дядо й сме били в забавачка и в първи клас. Навярно си мисли, че пенсионери сме се родили. GrinningТрябва да проверя голямата какво ще каже по въпроса.
КЛЕЧИЦЕ, изчетох твоя пост. Има над какво да се замисли човек. Сега ще започна да чета книгата Когато тялото казва НЕ. Това е книга от психологическата ни библиотека.
КАССС известно време вземах мед и сусам, после го зарязах. Преди 4 години си правих изследване - бях в зоната на остеопенията. Казаха, че имам много време до остеопорозата, ако изобщо ме споходи. Дано да е така. Подсещате ме, че е време пак да си направя изследване на костната плътност.
МАМСИ, Оправихте ли се в КАТ с изгубения номер на колата? Колко парички ти струваше това удоволствие? Питам за обща култура.
ЯНЕ, за теб чувала с прегръдките! Hug
Сега малко почивка и после отново ескадроните ще полетят... Преполових задачите. Grinning

# 115
  • София
Здравейте, мили момичета!
Поздравявам всички ви за изчерпателните постове, за заниманията ви и най-вече за любовта към внуци и деца разбира си. Flowers Bouquet
Специален поздрав за Пипилота:
Честита годишнина! Честит празник!
„Наздраве за вашата любов!
Наздраве и за следващите ви безброй години на взаимно щастиe и пожелание да ЗЛАТНА, ДИАМАНТЕНА  и КОРОННА сватба.
Хубав ден на всички и всичко добро.

# 116

Честита годишнина на Пипи дългото чорапче,  здраве и  напред! Децата порасли , колелата - смазани ,време за двамата!

# 117
  • София
Момичета, опитвам се да ви изчета и тогава да пиша, но не става!! Много сте продуктивни!! Та чела, не чела по-добре да се обадя.
Вече ни пораснаха внуците. Помня Неда на Диди пееше 3-годишна с микрофон - дезодорант, а сега се изявява на голяма сцена. И Ран  с артистични изяви. А Мими в телевизионни продукции  асистира. Артистично семейство имаш Диди, пък и спортно!
А Фло умора няма - даже на родителска среща ще ходи.
Нинка и с кметството ще се справиш, но дали си заслужават нервите. Честита ви годишнина!! Чакат ви златни, диамантени и още скъпоценни годишнини.                                                                                                                                    Днес и ние ще празнуваме 16 години на голямият ми внук - Криско! Да ни е жив и здрав, с късмет и успехи да върви през живота! Питката и тортата са готови!
Със закъснение честито и на сладката Еми! Да има весело, игриво и щастливо детство!!
На Ениса сили, нерви и късмет без проблеми да изкарат изборите. Знам каква е хамалогия и умора!
Пропускам доста, но пак ми звъни телефона и да не забравя да публикувам. После пак ще пиша.
Борянка нещо ме притесни с писанията си......Я пусни едно пролетно творение да ни се отворят душите, че иначе студ...

# 118
Мйче,честит и благословен да е Криско! Кога изхвърчаха тези години и .....прекрасните 16! Да е здрав,умен и лесно да постига всичките си мечти!

Днес явно няма да сляза от метлата! Освен нервите с Неда ми се прибавиха и тези с майсторите.Какво са мерили не знам,но не излиза сметката с 30-35 см .Плотът е по-къс и спряхме работа.Сега трябва да проектират и изпълнят още два шкафа и нов плот.Тъкмо се зарадвах ,че става много добре,бързо  и .....фал.Довечера ще разбера какво точно се е разбрала щерката и кога ще продължат.
                       Явно днес не ми е ден.

# 119
Пипи,
Честита годишнина!
Здраве,любов,спокойствие ви пожелавам!
Наздраве!🍀🍀🍾🥂

Ей ненадуха се тоя вятър!
А днес май беше моята избрана дата от месеца.
И кВо излиза ,че съм уж усмихната,защото е слънчево,вятърничева🤦🙆,че и студена,а на мен все ми е топло😀🙃😉

Майче, трудна работа е да изкоментираме всички.
Това Фло го умее.🥰
Да ви е честит рожденика!
Здрав,щастлив,обичан и мечтите му да са реалност!🍀🍀🎈🎈🎂

Гледах снимките на Диди.
Как растат децата.А покрай тях и ние.
Растем и хубавеем 😀😉
Нищо,че и аз си имам изпъкнало кокалче на крака,че ме боли коляното от старо падане с мотора и т.н.
Здрави да сме!

Великденското чистене май ще отложа за по-късно.
Миналата година Великден дойде и без да избърша прозорците🤭😄
От няколко години като наближи Великден започвав да гледам за хлебопекарни.Уж да си спестя месенето на козунаците.Гледам,гледам па се откажа и пак блъскам на ръце😄
Решила съм,харесала съм и тия дни отивам и купувам .
Ще докладвам.
Меся си разни теста и така ми е добре,че усещам тестото .
Но едно е хлебното,сладкото за курабийки ,а съвсем друго козуначеното.
Курабийки купувам готови и само за "адет"замесвам някакви,а и щерките мрънкат,не че ги ядат.
Още не да се сетили да мрънкат за масленки и да ме закачат как една година пак за Великден правя ги,навън топло,в стаята топло,слагам в хладилник,нося на масата,режа,оформям че двуцветни,а тестото направо тече в ръцете ми и като сэм се ядосала съм тупнала едно парче на земята .Казах -край!
Без масленки😄😉😀🤭
Всяка година ми го припомнят и се заливат от смях как мамичка се ядосала и хвърлила тестото🤷🙆🤦😉😀😀
Така надух ви главите.

Сега си допивам кафето и ставам да си довърша разни дейности.

Общи условия

Активация на акаунт