КГБ = Клуб на Готините Баби - 212

• 40 992
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Добър ден!   Нямахме  ток и чак сега надниквам в темата.Тук  духа бурен вятър и  затова имало авария.

Прочетох и разбрах,че съм пропуснала някои неща.  Съжалявам!  Живи и здрави да сме всички,независимо от местопребиваването. Съгласна съм  с Боряна и слагам точка.
Деби,аз не съм от най-работните,но се насилих и  от вчера  започнах полека-лека пролетното чистене. Всеки ден по малко и до Великден дано сколасам.
Пипи, имам съсед депутат от ГЕРБ  в последните 3-4  НС Абсолютно ням,  никога не взима думата,а   и  тук по официални поводи също. Само присъства.   Бездеен и  неефективен  и  освен за себе си, друга полза от него няма. Не  баница,ами люта чушка няма да дам на такива.  
Диди,всичко ще се  забрави.  Дано!
Спирам,че трябва да нахраня внучката и да ѝ дам  лекарствата. Болна е, кашля лошо и от вчера не е на  училище.
Хубав ден на всички!  До  скоро!

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 14:37 от K.A.G.

# 91
  • София
Здравейте, момичета!
Клипчето на ЕНИСА ми създаде настроение. Пролетно и свежо!
БОРЯНЧИЦЕ, знам, че си непоправим реалист. Дръж се, маце! Давай сутрин свежото кафе. От къде пък измъкна тази моя снимка с голямата чаша? Stuck Out Tongue Winking Eye Бързам да уточня за коя снимка става дума, докато не сте си помислили, че става дума за втората снимка. Чувам съскането Stuck Out Tongue Winking Eye Бъркай торти с повод и без повод. Другото е от Господа! Права си за коментарите. От доста време научавам разни неща от "там", но съм си обещала, че няма да обръщам внимание. Само се изненадвам на някои приказки и заключения, но те вече не могат да ме наранят. Напуснах и ФБ групата. Защо да гледам снимки, преднамерено сложени за нас? Можеха спокойно да си се наслаждават на фотографиите във Вайбър групата. Вече не ми представляват интерес. Отдавна съм сложила точката!
КАГ, дано внучката скоро се излекува и да се разминете с АБ.
ДИДИА, не знам какво се е случило, но ще е много сериозно, щом казваш. Не само учителите трябва да разговарят с децата, а трябва да се включат и училищните психолози. Те знаят как!
ПИПИ, ще му скриеш шапката на Калин Вельов с твоята баница. Знаем те каква си майсторка!
ДЕБОРАНКА, отдай на пролетната умора временното си настроение. Пий повече фрешчета, за да набавиш витаминния недостатък, стой повече на слънце, за да заредиш батериите и ще видиш, че ще се почувстваш много по-добре!
Изчезвам, че трябва да тръгвам на "разходка" . Цял ден карам из града с 50 км. Съклет ме хвана. И други "пълзят" като мен, а някой се стрелкат както до сега. Много солени глоби предвиждат.
Хайде до после! Hug

# 92
Хе хе хе, днес сколасах по рано да ви "видя" Blush
КАГ, и при нас ужасен вятър. Дават го надвечер да се утеши, ама да видим. Бързо оздравяване на внучката Heart
Диди, ужасно е това което се е случило. То за нас големите е ужасно, а си представям тези крехки души колко ще им е трудно. Дано съумеят учители и психолози да овладеят положението.
Ениса, много красива градинка имаш, но Пиятелят е по сладък Heart Eyes
Борянка, колко си права за силите.... Аз най-вече съдя като започна основно чистене. Едно време за един ден оправях цялата къща, то прозорци, пердета и какво ли не, сега една стая и съм грохнала Frowning1
Фло, ти се качи на машината и пак започна да препускаш навред из Софето Grinning
Яжке, какво се случва със сватята, надявам се всичко да се е нормализирало Kissing Heart
При мен нищо интересно. Днес са водили бебчо на консултация вече  е 6900 гр. и 64 см, усмихва се, гука, много са му се радвали докторката и сестрата, а аз най-много  Simple Smile 
За сега толкова, после може пак. Гушки на всички, споменати неспоменати Hug Kissing Heart

# 93
  • София
Здравейте, мили дами!
Прочетох всичките ви постове и тук ви лайквам /приветствам/ . Поздравявам бабите с празнуващите внучета и пожеланията ми са за много здраве и благословение - и на внучетата и на бабите. Тези дни и ние бяхме на вилата в Панчарево и там всичко "плаче" за чистене. ММ стоя на един стол, но даваше разпореждане на един съсед, който от миналата година поддържа двора. Добре му се отрази чистия въздух, събуждащата се природа и най-вече се разтовари психически.
Момичета, няма да ви споменавам по отделно, но всички ви приветствам и харесвам. Единствено ще кажа  само на Пипилота следното:
Скрит текст:
Пипи, аз съм достатъчно възрастна и  съм се отказала от политиката /не, че някога съм била обвързана/, но никога не бих разговаряла с този Калин Бельов. Според мен това човече първо е слаб музикант, къде ли не драпа да свири, да пее, но е  едно голямо нищо. Набута се в политиката - народен представител беше, сега пак се гласи и какво??? Жалко за народа ни, след като се доверява и избира подобни смешници да го управляват.  За мен от него нищо не става. Гневна съм, защото имаме умни, образовани и успешни личности, но те са изритани в страни, а някой и сами се дръпнаха и ни  управляват подобни на Бельов.  Извинявай за намесата от моя страна, но не можах да се сдържа. 
Хубав ден на всички и до скаро.

# 94
Кассс,покрай твоя бебчо си припомняме и ние как сме се вълнували от всеки см и килограм.Сега пък други вълнения - грим,тоалети,гаджета и т.н.
                =====
               Nina NN, за съжаление отдавна умните и можещите са изтиквани и недопускани на водещи позиции,защото са заплаха за посредствеността.Гласувам ,защото не искам мангалите да ми определят живота - моя ,на децата и внуците им.И вярвам,че все още има умни и кадърни хора и бъдещето ще е за тях.

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 20:34 от Didia

# 95
Нина,доколкото разбрах, Калин е ходел в селото  на Пипи за агитация и се разбрали пак да отиде,за да му поставят въпроси  за решаване.

Сетих се,че  Калин  един път се "изяви"  в НС.   Излезе и каза,че трудно произнасял някои  звукове   като БСП и ДПС.Обаче излезе Карадайъ и му  отвърна , че  е друго да  можеш  да кажеш   ПКП  ?   Такъв  смях гръмна,  че  дни наред го  цитираха.

# 96
  • Кубрат/ Пишурка
Момичета, предлагам за следващите избори да направим една партия КГБ! Ще излъчим наши представители! Предлагам се за президент JoyJoyJoy
Наистина Криско ще е догодина абитуриент, но Анжела ще е тази - в началото на юли. В Англия са до 11 клас, после - колеж.
Грети, на срещата ще ти обясня какво е райд!

# 97
Здравейте.
С това ново време, вместо един час да ми се прибави, то все едно 3 часа са ми отнели...
Вчера бях ,,грохнала'' буквално, вечерта...  Пазарувах, и като съм прибирала продуктите съм забравила каймата извъм хладилкника... Случват ми се недомислени неща при умора, слава Богу, читава е каймата, пробвах...
Днес сутринта трябваше да стана по-рано да се къпя, а в 8.00 имах час за едно изследване... Забравила съм да си навия алармата... , едвам отлепих да изляза навреме от къщи....
Излязох с тънко яке и къс ракав отдолу, така ходя цяла зима - ужасен вятър и студ, знаете го, на шушулка станах докато отида до мед. център...
Изследванията малко ме стреснаха  - че имам ошипяване по целия гъбначен стълб го знам, но ми казаха и за два смачкани прешлена на гръбнака - Л3 и Л4 костната плътност е на милимунда в зеления сектор - в норми за възрастта ми... Ще трябва да мисля, какви мерки да вземам...
В квартала има много добър медицински център, с много добър ортопед за остепороза и остеопроблеми, ако ви интересува ще го пиша...

Дидиа, това, което си писала за случилото се в класа  на внука ти е много, много трудно за осъзнаване и от големи хора, камо ли от подрастващи тинейджари...   Боледувало ли е детето или е инцидент ? Извини ме, ако ти прозвуча нахално, може и да не отговаряш... Просто не ми го побира акъла...

Борянка, относно коментарите...
Знам, че е грозно да се говори за хора, които не присъстват. Но знам още, че ако не всички, то поне половината да не кажа 3/4 от непишещите, редовно четат темата... Да четат, открит форум е, ако не искам нещо да го кажа, няма да го напиша и заставам зад думите си.. Страшно ми е обидно защото с тези хора, съм била на една маса,  смятала съм ги за близки приятелки, в един момент да ми кажат ,,изхвърляме те от общността ни, защото нямаш време, тук искаме да се пише/говори всеки ден, иначе си отстранена''

Съжалявам, трябва да спра.

Ще публикувам.
Нямам време, отивам на танци...

Пътувам...
Дидиа - да ти са живи и здрави и много успешни и четиримата ти прекрасни внуци! А вие да сте живи и здрави, за да им се радвате на успехите!

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 17:07 от Важна клечка

# 98
Аз настръхвам само като се почнат дразги,  после ми минава и не ми пука.
Не знам как може да ме ядосат чужди снимки, тоест знам, защото никъде не мога да отида и се ядосвам като ходите.
 Малко ,не много, но на себе си.
  Видях въпросните снимки, че се раздвижи там  и погледнах - ами ако бяха две жени ,щях да кажа ,виновни са, една или две , малцинство, но те са 9  и са почти колкото тук, тоест на две сме разцепени. Не може да  е без вина на двете страни, не знам по колко е  ,но се карат двама , не един да  е.
 Та ади пак призива ,стига толкова.  Мен пък въобще не са приели та да ме изхвърлят, щото не мога да говоря ,  а да пиша и тук е  същото. Накрая ще ми писне и никъде няма да съм. то бива , но сме дърти жени вече да се караме  и ставаме за смях в сайта. дет не е за бабички въобще, за мами млади е направен и  ни търпят. За тях ясно що са наострени. За нас не е оправдано. Спирам докато ми мине.
 Пиателя  е готин, Диди, ми  разтопи ме с твоите, сравнението, как растат децата. Неда харесвам най-вече, но  е обяснимо ,редовно я пускаш нея и  ми е най-чаровна ,за теб може да са еднакви.
 Наистина на тази възраст е трудно да се преживее нещо такова, но  щом е  трудно ,значи вече се осъзнава. Това е животът, порастването , стресът. Но и  по-бързо минава при тях. ще се оправят.

# 99
Готвя и да не изтърва нещо тук 😁
Нинка, напълно съм съгласна с теб относно К.Вельов и политиците ни. Все се надявам на чудо и да потръгнат нещата в БГ.. дано, нали надеждата умира последна.
Диди, пу, пу, пу, прекрасни деца, а сега вече млади хора! Да са ви живи и здрави и много радост и гордост да ви носят!
Янче, а в Англия празнуват ли както тук абитуриентите? Ти ще ходиш ли, или като си дойде Анжелка тук ще си го отпразнувате?
КАГ, разсмя ме с тази случка в парламента, не я бях чувала.
Клечице, действай и вземай мерки  навреме. От какво са смачкани тези прешлени. Мама беше с остеопороза. Най-голяма полза имаше от инжекции Пролия (слагат се по една на всеки шест месеца) , направо задържа показателите и болките изчезнаха, а беше доста зле.
Изчезвам, да не дойде картофената яхния (това готвя и още нещо 🙂) да ме търси.
Чаф, до скоро 🤗

# 100
Тук съм и аз. Прибрах се, сложих във фурната едни пълнени тиквички и се тръшнах на дивана. Спи ми се, не ми влияе добре смяната на времето. Галопът приключва в четвъртък вечерта, временно. Ще почивам до неделя до към 19.30 ч. В петък ще се поглезя с малко масаж, искам да си видя пИятеля и ако времето позволява да го заведем в зоопарка в Лесковец. Искал да види пак камилата Гошо. Харесва му, защото някои животни са пуснати свободно и може да ги погали.
Сега ви оставям, след малко ми започва бриджа. Ако бия ще пиша, ако ме няма, значи се правят разбори и се ближат рани.

# 101
  • София
Привет, привет!
Мина и днешния ден. Трудно ми е да се съобразявам с новите порядки по пътищата. До училището на внучката стигнах 6 - 7 минути по-бавно. Ами нищо не може да се направи. Ще се тръгва малко по-рано. По бул. Тодор Александров има много светофари и са настроени на т.н. зелена вълна. Да, ама като кретам с 50 км. ме хвана червена вълна. Спирах на всичките десетина светофара. На колелото на телевизионната кула забелязах две нови средства за контрол - камери. Ще снимат и тези, дето се качват към кулата, и тези, дето слизат надолу към радиото. Това е положението! Имайте си едно на ум, ако минавате от там.
Гаджето се шегува с мен - ще ми подари албум, та да си събирам снимките от камерите. Златни ще ми излязат тези снимки. Дали съм фотогенична??? Stuck Out Tongue Winking EyeГолеми ще са и наказанията за алкохол и наркотици. Шофирам почти от 50 години. По-точно от 49 години. До тук имам глоби за превишена скорост, за неправилно паркиране,  веднаж минах на жълто и заедно с нея за малко да ме глобят за несложен колан. Нямам глоба за алкохол. Въздържателка съм. Не, че съм толкова праведна, просто не са ме хващали. Една вечер около 22.00 минавам през петте кьошета на жълто и хоп - стоп палка. Спирам. Питат ме защо минавам на жълто. Обяснявам - ММ се прибира от командировка и трябва да го изпреваря, та да ме намери у дома. Затова бързам. Лъжа като дърта ромка. Да, ама момчетата ми влязоха в положение. В тоя момент виждат, че съм и без колан. Охоооо, още едно нарушение. Пак се обяснявам - казвам им: Гледайте какъв бюст имам, ами коланът ми е малък и много ме стиска. Момчетата се смяха с глас. Пуснаха ме да си вървя по живо, по здраво и казаха да бързам разумно.
Веднаж ме спират, че съм нарушила знак В - 2. Кълна се, че Господ ми е свидетел. Нито знам кой знак е В-2, нито знам, че съм го нарушила. Отидохме пеша до въпросния знак. Ами той беше скрит в едни клонаци. Размина ми се. Когато са ме спирали и са ме питали какво ще правим сега, никога не съм им предлагала пари, Казвам им, че ще им извадя по един здрав зъб, защото може да нямат болен. И такива ми ти работи. Разговорите ни минават в шеги и закачки. Медицинската ми сестра казваше - спазвай правилата, че ми писна да лекуваме катаджии. Това беше в младите ми години. Сега съм се кротнала.
Ама, че се увлякох. Спирам до тук.
Хайде лека нощ и утре с нови сили, с късмет да посрещнем новия ден.

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 21:54 от Flo 51

# 102
  • Вила Великула
Фло, разсмя ме с твоите истории с катаджиите.
Ениса, много красива ти е градинката, как я подържаш без нито една тревичка. Ела да видиш при мен какво чудо е от тревата.
Клечице, не мога да повярвам, че с тези проблеми си активно спортуваща. Как го правиш момиче?
Относно днешната среща. До преди няколко дни не познавах К.В. Оказа се приятен събеседник. Много е наясно, че при нас нещата стават със страшна клизма и ако не си нахален, няма как да ти се получи. Той също като нас не е харесал кметския ни наместник, който на практика нищо не прави, само взима заплата. Освен това искаме старото училище в селото, което е страшно красиво, с едни колони, все едно си в Италия, но абсолютно занемарено и "ремонтирано" във времето /просто са усвоявани едни пари/ да може да се ползва за читалище. Той ни даде идеи какво да правим, явно от него нищо не зависи, а и не се знае дали въобще ще влезе в НС.
Най-интересното е, че вече от няколко човека чувам, че трябвало аз да стана кмет. Странно ми е как ще се получат нещата, защото при нас кмета се назначава от кметството в общината. А и не познавам по-голяма част от местните. Затова не мисля, че е сериозно това.

# 103
Точно за кмет си. Не се шегувам. Селото има потенциал.

# 104
  • Вила Великула
Добро утро в тази мразовита сутрин.
Деборанка, брагодаря за оценката. Селото наистина има потенциал, но сякаш времето е спрало. Така е като 20 години е управлявано от един неук човек. Както и да е. Да не ви пълня главите с глупости.
Днес имаме празник с ММ -  36 години от сватбата ни. Беше толкова слънчев и топъл ден.
Няма да правим тържества, защото е средата на седмицата и няма как, но сме поканили вечерта съседката. Ще хапнем, ще пиинем по чаша вино.

Общи условия

Активация на акаунт