Пролет идва вече, и с нея носи на всяка по едно мъничко човече. ~бебеправене 413~

• 29 273
  • 843
  •   1
Отговори
# 135
MrsMih аз съм с нискорискови мутации и бях на Акард, което е Аспирин в ниска доза. Спряха ми го при положителния тест, пусках кръвни изследвания за коагулация и в 8 седмица Сигридов ми правеше доплер. На базата на тези неща заключи, че с тази бременност няма да имам нужда от кръворазреждащи, но все пак следях чрез изследвания коагулацията. Даже по едно време без да приемам нищо освен омега 3, кръвта ми беше много разредена и ми изписаха също вит. К на капки.
m-angel сила си!
На момичета с положителни тестове от миналата тема - късмет до финал 🍀
На останалите - ще дойде и вашата блага вест!
АА за тебе не знаех, че работите за второ дете толкова скоро и сега като прочетох за СА съвсем се шокирах. Стискам ти палци всичко да е наред!
Мацето жив и здрав да е сина ти, скоро да стане батко 🥳
Аз съм на 04.04 при репродуктивен, за да обсъдим това което обикновения АГ уж видя - малки по размер яйчници и тънка лигавица, за да знаем кога и как да действаме за бебе номер 2
Отново успех на всички 🍀

# 136
eyeswideopen   ,запази спокойствие и отиди утре на лекар да видите какво се случва.Ако е кафеникаво,не е толкова притеснително ,но все пак не е и за подценяване.Ти щом си ин витро сигурно пиеш прогестерон,може да глътнеш две но шпа ако не пиеш.
С момченцето ми имах кафяво зацапване ,спря за около седмица без нищо кой знае какво да пия (вит К на капки пих),дори Фраксипарина не ми спряха.
Всичко ще е наред ,не се обвинявай.

*Bubble* чисто от любопитство, кога започна с фракси? Аз имам няколко уж нискорискови мутации. Доц. Русев ми е писал при положителен тест да започвам, но моя АГ иска да се види плоден сак и след това ако е необходимо ще се включи терапия на база изследванията ми.
Приемам Аспирин Протект.
Малко по-нагоре писах, че днес изследвах чхг  и беше 29. Ниско, но пък к овулацията ми беше по-късна, та мисля съм хванала доста рано:)
Още в деня на положителния тест започнах.
Имах и аз изписан до + тест аспирин Протект ,но ми беше тежък месец (детето хвана грип и влезнахме в болница ) и честно казано не съм пила Аспирин,не очаквах да съм бременна.Директно почнах с Фраксито.
С предната бременност пак така,тогава терапията ми беше назначена от доц.Русев и Сигридов.
От овулация до + тест АП,после на + тест правих вливка Интралипид и почнах Фраксипарин 0.4.
  Твоя АГ се притеснява сигурно да не кръвнеш,аз съм с високорискова мутация и при мен си е задължителна терапията.
След 48 часа може да пуснеш пак ЧХГ ,трябва да се удвоило.Ти раничко си хванала бременността.Със сина ми си спомням,че доцента и Сигридов искаха максимално рано да хванем бременността,за да почна инжекциите,но пак казвам,аз съм с Фактор 2 и други красоти,които утежняват ситуацията.

Ей колко ми беше добре с първото дете без да знам за мутации, лекарства и т.н. ..
Сега дебна да хвана и аз рано рано, че имах биохимична, заради която ми бяха назначени изследванията за тромбофилия. Днес пусках заедно с ЧХГ-то и коагулация и само д-Димер е леко завишен. Ще го обсъждам с лекаря в понеделник.

Много благодаря за информацията *bubble*

# 137
Записвам се да ви следя и да ви стискам палци! 💛 Имате прекрасна орисница!

# 138
eyeswideopen   ,запази спокойствие и отиди утре на лекар да видите какво се случва.Ако е кафеникаво,не е толкова притеснително ,но все пак не е и за подценяване.Ти щом си ин витро сигурно пиеш прогестерон,може да глътнеш две но шпа ако не пиеш.
С момченцето ми имах кафяво зацапване ,спря за около седмица без нищо кой знае какво да пия (вит К на капки пих),дори Фраксипарина не ми спряха.
Всичко ще е наред ,не се обвинявай.
Благодаря. В началото беше розово, два три часа  след това кафяво, а тази сутрин съвсем леко - и почти черно на цвят. След малко отивам на преглед.

# 139
  • Замък сред облаците

Момичета, имам въпрос. Този месец цикъла ми е доста странен. Имали ли сте цикъл с почти черна кръв?

https://www.endometriosis.bg/zdrave-i-menstrualno-techenie/

# 140
  • Бургас
Прочетох статиите в този сайт, но при мен уж няма ендометриоза или поне не откриват.

*Таничка* МГ 2/5, знам, че ако е много тъмна кръвта не е добре и трябва консултация с АГ. Кой ден ти е?
Днес бях на преглед на 3ти ден от МЦ за да броим антралните фоликули. Реално 1 ден преди цикъл зацапваше само черно, после на другия ден като цъфнах пак беше като черно и след това стана тъмно червено. Но има и друго, този МЦ нямам толкова съсиреци, а част от тях излизат като раздробени на малки парченца (с размерите на трохички), ама и аз го обясних странно.
Докторът днес ме прегледа, харесаха му фоликулите, за кръвотечението не каза нищо.

# 141
  • Замък сред облаците
Тя статията е информативна за всички жени, не е за ендометриоза само.

# 142
Момичета благодаря за включването ви. Ходих на лекар. Всичко е ок. Видяха се две плодни сакчета, едно 9мм., другото 10мм. Нищо друго не каза, а и не знаех какво да питам - че не знам какво се очаква да се види на този етап. В 4г.с.и 6 дни съм. Пак съм на преглед на 31.03. Относно кървенето- имплантационно кървене, и понеже са две кръвотечението е по - обилно. Даже каза, че може очаквам в следващите два три месеца да се повтаря.

# 143
Чудесни новини eyeswideopen! Радвам се, че всичко е наред.

# 144
Много хубаво, eyeswideopen! Успех 😊

# 145
  • София
Аз съм на 04.04 при репродуктивен, за да обсъдим това което обикновения АГ уж видя - малки по размер яйчници и тънка лигавица, за да знаем кога и как да действаме за бебе номер 2
Отново успех на всички 🍀
Хубаво си се насочила към репродуктивен,при кого ще ходиш?
Всичко ще е наред ❤️
eyeswideopen    ,страхотни новини .

Аз смених часът си за петък и нямам търпение да видим накъде отиват нещата.
Вярвам,че ще се подредят нещата ,сакчето ми е пълно с вяра 😁

# 146
eyeswideopen,  чудесни новини ❤️ почивай повече, всичко ще е наред!
Bubble, стискам палци за най-добро развитие!
Алисън , успех пожелавам 🍀

# 147
Bubble ще водим сина ми на профилактичен преглед в Турция и си записах час и за мен там. Реших, че няма смисъл да чакам с месеци за Калчев, а и човек като види на какво ниво е медицината там, няма какво да му мисли много. Късмет и на теб на прегледа, дано всичко е наред и да чуете сърце, ти май трябва да си към 6 седмица? Със сина ми го чухме в 6+2

# 148
  • Бургас
Тя статията е информативна за всички жени, не е за ендометриоза само.
Да, благодаря ти. Имах предвид, че не намирам отговор в статията. Другите симптоми не отговарят. Но нищо, щом док казва, че всичко е ок,  ще чакам следващия преглед в четвъртък.

# 149
  • София
Bubble ще водим сина ми на профилактичен преглед в Турция и си записах час и за мен там. Реших, че няма смисъл да чакам с месеци за Калчев, а и човек като види на какво ниво е медицината там, няма какво да му мисли много. Късмет и на теб на прегледа, дано всичко е наред и да чуете сърце, ти май трябва да си към 6 седмица? Със сина ми го чухме в 6+2
Днес влизам в 6 ,на прегледа трябва да съм 6+5 и вече трябва да се види и чуе,да 😁

Общи условия

Активация на акаунт