Пролет идва вече, и с нея носи на всяка по едно мъничко човече. ~бебеправене 413~

• 29 248
  • 843
  •   1
Отговори
# 75
Да, току що ми излезе резултата.
Оставам си във вашите редици.
Моля ви само да не ме съжалявате. Не е било писано и това е.
Гледам напред. Чакам си цикъла с нетърпение, за да отгърна нова страница.

# 76
  • Замък сред облаците
Очаквай да ти зацапа днес-утре.

# 77
Прегръдки!

# 78
След такъв развой трябва ли да се пазим известно време? Мисля, че не, но все пак да питам.
И между другото да споделя, че бях минала на режим. Почти на 100% бях изключила въглехидратите, а специално тестените изделия на 100%.
Въпреки, че със синът ми забременях след ЗЕТ, то съвпадение или не, но и тогава бях минала на такъв начин на хранене.

# 79
  • София
Няма нужда да се пазите след БХ. Браво за режима, и аз съм на такъв в момента и със сина ми забременях след като се бях стегнала.

# 80
Кардиото никак не е препоръчително за щитовидната принципно.
Иначе тя има участие за регулацията на нервната система и като не е ок жлезата тялото е в хаос (а твоята не е ок щом при идеални фт3 и фт4 тсх е над 3). В покой (вечер, като си почиваш, като спиш) изведнъж НС се сепва и се случват прескачания на сърцето, нервност, безпокойство, натрапчиви мисли. Ако мислиш реалистично, сърцето ти няма как да спре от това че приемаш хормон (просто няма отношение), но мисълта изниква като селф дефенс механизъм понеже НС не е спокойна. Пий си 25мкг, дай му още 10 дни и ще се успокоиш Simple Smile

А кардиолога явно е на принципа нет человека, нет проблема 🤷🏻♀

Това е противоречиво твърдение. Зависи от кардио тренировката. Препоръчвам на момичетата да си направят техните изследвания преди да взимат горното предвид. Моите кръвни изследвания друго показват при модерирано темпо.

АА ,споделям мнение,защото мисля,че на мен ми беше написала същото.При мен обаче ТСХ спада  при постоянно темпо на тичане (джогинг).

# 81
И аз в месеца, в който забременях бях минала на НВ хранене. Сега се опитвам пак, но не съм толкова стриктна..
Ангелче, имам многооо силно предчувствие, че този месец е бил подготовка за следващия, вече успешен опит! Черито и тя така преди време беше и винаги в такива ситуации се сещам за нея.
Честито на момичетата с две чертички от последните страници!
При нас и този месец е неуспешен, зацапва ми и очаквам да ми дойде до няколко дни, но ние не сме и толкова активни, така че не се изненадвам, по-скоро се надявам на някакво чудо да се случи, че да забременея при това темпо. Много се чудя на тези, които забременяват непланирано, случайно, без да искат и тн.. да не кажа, че завиждам, хаха
Хубав ден и приятен уикенд!

# 82
  • Замък сред облаците
ТСХ ако се контролираше с движение като ИР щеше да е супер, но не би…

Много се радвам че при теб се отразява добре, Бананово листо, но кардиото (особено “статичното” кардио във фитнес)  често води до изтощение, безсъние (при хора с проблемни хормони) и това влошава хормоналния цикъл. Отделно увеличената циркулация може да покачи ТСХ и фТ4, да свали фТ3. Обичайно препоръчват нативарване в еутироидно състояние (хормони в норма).
От активните упражнения йога, плуване и умерен джогинг се смята че са ок, но има много проучвания с разнопосочни резултати и реалността е че човек трябва да открие кое действа на него.

# 83
https://www.radiovitosha.com/news/2915/kampanija-poveche-bylgarc … za-bylgarija-2023

Тук може да разгледате какво предлагат различните болници в страната и да се включите ако решите. Пожелавам късмет на всички!

# 84
Със сигурност храненето оказва влияние. И аз когато забременях, бях на режим почти без въглехидрати, въпреки че той не помогна да се задържат нещата, но пак е нещо...
За болките при цикъл - аз преди хистероскопията,която ми правиха  след мисед-а имах винаги силни болки. И действително комбинацията нош-па +бускулизин+спазмалгон я знам и аз от хомеопат, но не ми действаше винаги. Откакто мина хистероскопията(която беше едно от най-объркващите неща в живота ми,защото докторът беше убеден преди да я направим,че е полип, след като мина беше убеден,че е  неизчистен остатък от абразиото, а накрая хистологията излезе субмукозен миомен възел..И до ден днешен всеки лекар се пули и се чуди като ми чете документите 🤣),  болката е по-търпима вече.
Абе в следващия живот се записвам мъж..

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 18:51 от HOPE.LOVE.PATIENCE

# 85
Аз съм редовна с ужасни болки първите 1-2 дни, всеки месец нимезил или аулин, понякога пия и аеродинамика форт 400мг. Но-шпа-спазмалгон-бискулизин и аз съм го чувала и пробвала, но не ми помага. Нурофен избягвам заради гастрит. Общо взето много болки, повръщане, рев и се моля по-бързо да мине 1ят ден (той е най-страшен). Сега покрай процеса на бебе правим внимаван с лекарствата и се опитвам да карам с минимални количества.
А каква е тази диета, която спазвате 😁 И в старата тема четох за записване със съобщение към някакъв списък, но не успях да разбера към кой 🤷🏼♀😁

# 86
И аз съм с много болезнен Ц, първия ден само, но ми се е случвало да ми се гади и да припадам от болка. Оправя ме само нурофен и то 400мг или фемина. Единственият период, в който не ме болеше (изобщо не усещах даже, че ми е дошло), беше като работех нощни смени, явно организмът тотално ми се беше сбъркал, тогава пък ме болеше всеки месец 2, 3 дни около О, вечер към 2-3 през нощта, странна работа. Като си оправих режима и всичко се върна по старому.

А вие какви диети и режими спазвате? Аз нямам кг за сваляне, но всеки ден ям по нещо сладко, просто съм много зависима и не мога да спра. Надявам се това индивидуално, да не се окаже причината да не се получава. Захарта ми е в граници, дори последния път беше много близо до долната граница.

# 87
Привет прекрасни момичета Simple Smile

Отдавна не съм писала, тъй като няма с какво да се похваля/оплача. Бяха ни налегнали разни битовизми и не бяхме кой знае колко стриктни в опитите последните месеци. В резултат на което си ходя все така небременна и ето ме отново тук.
Почти година след операцията от ендометриоза и няколко месеца след възстановяване на цикъла след Золадекс е време да се видя с д-р Сенкова и да направим строен план за инвитро. Няма какво да се залъгваме и двамата с мъжа ми не ставаме по-млади и явно щъркела ни подминава. (Не)чакам цикъл на 31.03, а при докторката съм на 12.04. Мисля преди това да си направя минимум изследвания ( този път ) - хормони, АМХ, щитовидна и това е. Тя да си прецени оттам нататък. Simple Smile

Относно болките и цикъла - аз цял живот съм била с болезнен цикъл. След операцията боли по- малко, но без Кетонал не минавам.
И последно да се включа и аз за храненето, защото имам дългогодишна сложна връзка с всякакви режими. Моите наблюдения са, че ако човек няма конкретно метаболитно заболяване не трябва да изключва цели групи макронутриенти. От особена важност обаче са източниците, от които си ги набавя. Simple Smile

# 88
Marie_Ka, добре дошла отново, пожелавам ти този месец приятно да се изненадате и да се окажеш бременна преди прегледа! Flowers Four Leaf Clover

Sisi_cat, става въпрос за вълшебното списъче от първата страница на темата.
Хвърли му едно око и пиши и ти на rave да те запише, ако искаш Simple Smile

А аз да попитам от момичетата, които писаха, че са на НВ режим, всичките ли сте с ИР или някои от вас са решили да ги спрат просто, за да го карат по-здравословно?

# 89
Fayona, аз съм с ИР и това е една от основните причини определено.

Общи условия

Активация на акаунт