Пролет идва вече, и с нея носи на всяка по едно мъничко човече. ~бебеправене 413~

• 29 251
  • 843
  •   1
Отговори
# 90
Дайте инфо за този НВ режим?

# 91
Ами при мен е основно месо (пилешко и телешко, намалено свинско) и риба със салати, варени/печени зеленчуци. Без картофи и ориз. Заменям със сладък картоф или червен ориз веднъж седмично, не повече от 100гр. Омлети с котидж или извара. Без колбаси от магазина. Телешка кайма(смляно месо в магазина). Без прясно мляко и млечни(с изкл.на кисело мляко). Закусвам ябълка или определен грамаж сурови ядки към 10 и към 16 часа. Вечер въглехидрат само от салата. Събота или неделя си правя понякога някави мъфинчета или кифлички, но с еритритол и бадемово брашно. Горе долу това е. Омръзва, ама дава резултат за инсулина при мен.

# 92
Запис и от мен, благодаря rave за прекрасната темичка❤
Взимам си прашец от розовото и синьото, каквото и да е винаги добро дошло🙂

# 93
Fayona благодаря, засега имам надежди някакви, този месец много стриктно мерих с тестовете за О, а и я усетих, няколко часа след последния... "опит" с ММ Grinning

А и аз да питам момичетата с ИР - опитвали ли сте ВМ-НВХ? Имам някакъв спомен, че ИР се повлиява много добре при този режим. Simple Smile

# 94
Здравейте, момичета- кокичета! 

Аз отдавна не съм се включвала, т.к. чаках да дойде време да си пускам ТСХ да видим дали се е понижило след приема на Акутирокс и евентуално да се реши какво правим с трансфера, когато ми дойде. Е, сутринта се събудих с температура, гадене и високо кръвно ( гаденето минава като сваля кръвното) и ми се такова таковата. Не отидох до лабораторията, не само, че съм като парцал, но вчера съм заспала в 19.30 ч (не съм заспивала толкова рано от детската градина) и мъжът ми каза, че съм го питала насън дали е горещо в стаята (явно още тогава съм имала температура). После станах за два часа и пак легнах и така до 12.00 ч на обяд. А бе, спала съм около 16 часа с пресекулки. Мога да спя и на дръжката на вратата. Имам и ужасно главоболие. Не знам какви са тия вируси, но имам чувството, че излезем от единия и влезем в другия. Имате ли представа дали ТСХ се влияе от вируси и бактерии? Аз сега няма да го пускам, но все пак да знам.

На всички момичета чакащи и нечакащи Ц стискам палци и каквото и да става, знайте че плановете на Господ са за наше добро! Sparkling Heart

# 95
  • Замък сред облаците
Понякога ТСХ се повишава, друг път понижава при боледуване. Пак индивидуална реакция. Тествай 14 дни след оздравяване най-добре.

# 96
  • София
като ученичка имах адски болезнен цикъл - даже съм припадала от болка и ниско кръвно, после минах на ОК и май нещата се нормализираха, след като родих не разбирах, че ще ми дойде.

Аз съм забременяла на 6.1.2014г - нали се сещате на какъв режим съм била Grinning
И миналата година май месец съм забременяла малко след като се върнахме от почивка - 5 дена релакс около басейна с коктейли, спа, сауна и т.н.
НВ диета не ми влияе добре на мен, пребпочитам да си позволявамот всичко по малко и повече движение. Освен това имам и някаква форма на колит - та всякакви салата и плодове не ми се отразяват добре и гледам по-рядко да ги консумирам.

# 97
Леле, без малко да пропусна тази тема, колко сте изписали. Rave много ти благодаря за чудната темичка Heartpulse и няма как да не отбележа, че чувството да се видя във вълшебното списъче и секцията мами 2023 първо ме просълзи, след това усетих да настръхвам, че и пеперуди в стомаха имах. Не знам дали някога ще чуя думичката "мамо" обаче след като се видях в списъка едни такива чувства имам, че съм една крачка по-близо. Абе усещането в тази тема е едно такова уникално, сякаш съм си на мястото, сред близки души. Благодаря ви, че ви има, пожелавам от сърце на всички тук това да е последната тема в която още не сме бременни и да чуем рано или късно "мамо"!

На licorne и малката лисичка пожелавам да са живи и здрави и да се радват на прекрасни деца! Хубаво е да знаем, че надежда винаги има и чудеса се случват в най-неочакваните моменти.

Иначе при нас нищо ново, ММ вече се пооправи от този вирус, виждам че някои момичета тук също ги е хванал, пожелавам им скорошно оздравяване. Вдъхновена от историята на licorne май съм решила въпреки боледуването на ММ този месец да пробваме, в крайна сметка мисля да дам шанс на съдбата да ме изненада приятно и ще тествам силата на списъчето Grinning.

По темата за храненето, мен нещо май аборта ме пречупи психически. Или може би се оправдавам с него, не знам, но определено преди това имах желание, имах стимул, упоритост да следвам всякакви режими и без сладко и без глутен и ниско въглехидратни, сега просто като чуя режим и нещо в мозъка ми става, за миг си помислям, че и без това от нищо няма смисъл, и веднага се предавам и искам да се натъпча с нещо вредно.  Дори да започна, не продължава повече от ден. За това, моля, споделете как успявате да се "надъхате" и  да го поддържате в дългосрочен план? Да ви кажа много ми е мъчно на тази тема, защото в моето обкръжение всички ме познават като човека, който яде здравословно, знае за режими, храни и т.н., обаче накрая като видя какъв е резултата при мен (никакъв) и се отчайвам. Дори имах надежда, че и за Хашимото тези режими ще помогнат, но изследванията ми не бяха мръднали. Малко съм демотивирана.

# 98
  • София
Fayona благодаря, засега имам надежди някакви, този месец много стриктно мерих с тестовете за О, а и я усетих, няколко часа след последния... "опит" с ММ Grinning

А и аз да питам момичетата с ИР - опитвали ли сте ВМ-НВХ? Имам някакъв спомен, че ИР се повлиява много добре при този режим. Simple Smile

Да аз горе долу него спазвам, ама не в крайности.

SGC мен ме надъха сега една лекарка, тя също е с ИР и понеже знам че няма как вече по друг начин да си помогна за подобряването на качеството на яйцеклетките с това се мотивирах. Много влияе пустия инсулин на качеството и няма как. Ама пък ми е лесно този път, след като минах кето грипа. А и кантара почна минуси да показва и това допълнително ме надъхва.

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 07:24 от Мацето

# 99
  • София
Моето ТСХ доста спадна след няколко месеца ходене пеша до работа и обратно (2х40мин) и силови тренировки във фитнеса. АГ ми каза, че има и други пациенти, на които ТСХ им е спаднало от всекидневно движение.
На мен преди 45 дни ми смениха дозата на хормона, защото ТСХ ми беше 0,7 и трябва тези дни да го изследвам, но с тази болест мисля да изчакам 2 седмици поне.
Днес вече съм “само” с 37,5. Не съм вярвала, че може да ми струва такива зверски усилия да дишам.. Ковида не го изкарах толкова тежко. Animal See No Evil

# 100
Здравейте момичета,
Много съжалявам за развоя на събитията, m-angel, надявах се много да са се случили нещата! Дано то дойде съвсем скоро и уикенда да те откъсне поне малко от лоши мисли. И април да се окаже твоят месец 🧡

Reginasr, много се надявам да имаш скоро подобрение. Какво казаха за това, което на предишния преглед ти бяха казали, за някаква сянка или нещо подобно? В крайна сметка някакъв възпален нерв ли е, ишяс, дискова херния, какво вземаш в момента? Мой роднина ходи в МЦ Спектър при Д-р Клисурски и остана доволен, теб кой те следи?

Аз също от вторник съм болна. Излъгах се може би от топлото време, бях по тениска навън и стана тя каквато стана. Или докато чаках над час в болницата за преглед съм хванала нещо там. Ужасна хрема, ама ужасна, чак ушите ми заглъхнаха. Болезнено гърло, отпадналост, главоболие. Температурата един ден стигна 37. Чувствам се като прегазена от влак. Писах на АГто - изпрати ме на тест за ковид и грип - отрицателни. Беше ми назначила един куп изследвания и направо пуснах една кръвна картина и ЦРП - 10. Прегледаха ме в един дежурен кабинет (нямам ЛЛ в града) - вирусно било, чисти гърди, леко зачервено гърло. Заради заглъхналите уши даже на УНГ ме изпратиха - той каза, че нищо особено ми няма, изписа Муконазал спрей и Тантум верде и каза, че са ок за ранна бременност. На листовките пише само по преценка на лекар. Много съм се филмирала, но то не се живее така, като парцал съм, не мога да дишам въобще, гърлото ме дразни и започнах да кашлям вече.
Междувременно, на изследванията излезна много нисък Вит Д, което при мен си е нещо нормално, нисичък е Вит В12, и хомоцестеина, че даже и ТСХ-то. Като се видя другата седмица с АГ ще обсъдим дали трябва да ходя на ендокринолог. Само да оздравея 😔
Прикачам изследванията, ако на някой му говорят нещо.
Скрит текст:

# 101
АА, не е изследвано това,но мъжа ми покрйа стрес отключи псориазис, аз нямам слава богу
the doors ,послвдно имам ишиас, нямам дискова херния, имам шипчета на кръста и ставата, сянката за която се виждаше според ортопвда е киста,която ще се спука, обаче пък според невролога трябва да се следи
Бях в пловдив на ортопед, понежв същия преди 2 години ми оправи разкъсано сухожилие в дясното рамо,някак му имам доверие,обаче сега съм в такава паника,че думи нямам и не мога да се доверя. Според него също имам ишиас,и имам израстък на дясната става на самата глава, която е пораснала и според него от самото търканв с коста на бедрото създава болката. Следва невролога да уточни физиотерапия и лечение след направено емг, при което  чрез импулси се вижда точно колко е увреден тоя нерв и тази кост и дали нерва изпълнява вс команди при движвние ,абе мн сложно ми се вижда. Ще ходя в Пловдив отново на невролог, препоръчаха ми желев да видим. В токуда не останах доволна че там само ри дават хапчета, и ти викат ами ще мине,пък то не минава. Неврохирурга при които бях е в София в Иван Рилски с него нямам работа вече тъй като поне не съм за операция. Абе прехвърляха ме лекарите много
Като в улица,без изход съм ,като в мрак
За 24 часа имам само 6 часа съм,не спя получавам сърцебиене, сутринта в 7 пих някви валидоли та да заспя
Истината е че се моля отново да съм в параноя и всичкода минава леко
А до вторник когато отново ще посетя невролог си пия чинно хапчета, и съм чист парцал
Благодаря ви,момичета ,че търпите моитв драми
И не спирайте да ръсите прашец, че само това ме радва в момента❤️

# 102
Добро утро, момичета 😊

Днес е Благовещение. Нека всяка от нас чуе благата вест в най-добрия момент! ❤

# 103
# 104
Добро утро, момичета 😊

Днес е Благовещение. Нека всяка от нас чуе благата вест в най-добрия момент! ❤

Отивам днес да правя кръвен, след една почти невидима втора черта ☺ ❤

Общи условия

Активация на акаунт