Пролет идва вече, и с нея носи на всяка по едно мъничко човече. ~бебеправене 413~

• 29 021
  • 843
  •   1
Отговори
# 60
  • Замък сред облаците
Кардиото никак не е препоръчително за щитовидната принципно.
Иначе тя има участие за регулацията на нервната система и като не е ок жлезата тялото е в хаос (а твоята не е ок щом при идеални фт3 и фт4 тсх е над 3). В покой (вечер, като си почиваш, като спиш) изведнъж НС се сепва и се случват прескачания на сърцето, нервност, безпокойство, натрапчиви мисли. Ако мислиш реалистично, сърцето ти няма как да спре от това че приемаш хормон (просто няма отношение), но мисълта изниква като селф дефенс механизъм понеже НС не е спокойна. Пий си 25мкг, дай му още 10 дни и ще се успокоиш Simple Smile

А кардиолога явно е на принципа нет человека, нет проблема 🤷🏻♀

# 61
То хубаво, че е противопоказно, но е полезно за сърцето и искам да си смъкна пулса, а не да се задъхвам при първия баир.

# 62
  • Замък сред облаците
А изключила ли си др причини, хемоглобин, хематокрит, б12 и желязо как са? При видоко ТСХ е бавен пулса, не бърз впрочем.

# 63
Само б12 съм пускала, останалите не съм. Има ли значение кога се изследват?

Това ми се случва само от началото на приема на хормона, преди това просто винаги съм имала по-висок пулс, но не чак така да ми създава проблеми. Какво друго бих могла да търся като причина?

# 64
  • Замък сред облаците
Ами намаленият пренос на кислород е една причина, затова изследвай тях. Сутрин на гладно без значение МЦ, за витамините 2 седмици пауза ако пиеш сега.

# 65
Задължително ще изследвам, аз имам проблеми и с оросяването на крайниците, все са ми студени и даже зимата посиняват. Това още от ученическите години си го имам, не е ново.

# 66
  • Замък сред облаците
То е хубаво да се изследва причината. Пкк с дкк, фолат, желязо и б12 на прима виста виж.

Също пиеш ли достатъчно вода, имаш ли проблеми с кръвната захар (и нея ножеш да пуснеш).

# 67
  • Варна
Здравейте, дами! Чета вече няколко поста за силни болки при идване на М., аз почти не усещам когато ми идва (едва доловима тежест ниско под пъпа), добре че си знам горе долу датата. Та въпроса ми е имам ли повод за притеснение?
Спомням си в ученическите си години, че ме е боляло и съм пила аулин. Но от много години вече не е така.

# 68
  • София
Не! По-хубаво от това няма. При мен до 18 г. ми беше толкова болезнен, че класната знаеше защо всеки месец по седмица отсъствам винаги. След това до ден днешен никакви болки. Липсата на болка не би следвало да е повод за притеснение.

# 69
Аз винаги съм била с невероятно силна болка първите 2-3 дни от мц. Стигало се е до повръщане дори от болка. Помагаше ми единствено аулин.. От както родих забравих какво е болезнен цикъл, на моменти лек дискомфорт и толкова..

# 70
  • София
Здравейте, дами! Чета вече няколко поста за силни болки при идване на М., аз почти не усещам когато ми идва (едва доловима тежест ниско под пъпа), добре че си знам горе долу датата. Та въпроса ми е имам ли повод за притеснение?
Спомням си в ученическите си години, че ме е боляло и съм пила аулин. Но от много години вече не е така.

To това е стандарта, да нямаш силни болки. Аз имах като ученичка, но от както съм родила е песен, даже не разбирам че съм в цикъл. По-принцип (сега да не изпадате в паника, защото ето АА онзи ден писа че при нея е от отварянето на шийката), болките се свързват най-вече с ендометриоза, и много често се приема, ама то нормално е да припадам от болка и да съм на обезболяващи

# 71
  • Варна
Аз винаги съм била с невероятно силна болка първите 2-3 дни от мц. Стигало се е до повръщане дори от болка. Помагаше ми единствено аулин.. От както родих забравих какво е болезнен цикъл, на моменти лек дискомфорт и толкова..
Аз не съм раждала все още Disappointed, а годинките ми не са малко Sob Просто спря да ме боли, нямам представа какво се е променило...

# 72
Аз бях със страшни болки преди да оперират една от многото ми миоми 2018. Винаги съм имала болезнен, още от пети клас, но това преди операцията беше ужасно. Гърчех се на бюрото на работа, в леглото място не можех да си намеря в първия от силните дни. Сега вече почти нищо не усещам, но и доста намаля като интензитет. Правя лигавица (обикновено от външен прием на хормони), но някак е друго в сравнение с преди.

# 73
Аз болки съм имала само 3-4 месеца, след като спрях ОК, докато ми се наместят хормоните. Но цикълът ми е много обилен (от 2ри до 3ти ден за 24 часа, после става нормално) и ако съм далече от wc може да стане инцидент, нищо че нося нощни превръзки с макс капки. Тампони и чашки е немислимо да ползвам.
Началото на цикъла сега спя върху постелка за преповиване, че ми писна да пера покривалото на матрака. Отделно ми пада хемоглобина от цялото нещо.
Сигурно е по-добре от болки, но също не съм много трудоспособна.

Манди, забравих да спомена, че стискам палци

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 14:35 от Одри ♡

# 74
Манди Стискам ти палчета. Дано този път имаш успех.

m-angel Как си? Пусна ли днес кръвен?

Аз май се разболявам, цял ден ми се гади, вие ми се свят и ме боли корема. Дано само бъбреците да не са тръгнали да правят драми.

Общи условия

Активация на акаунт