Пролет идва вече, и с нея носи на всяка по едно мъничко човече. ~бебеправене 413~

• 29 409
  • 843
  •   1
Отговори
# 480
Yellowbubble, по-добре на този етап да става каквото има да става. Ако не се вглеждахме толкова и не правехме тестове, най-вероятно нямаше да разберем за случващото се. Моето кървене след БХ сега не беше обилно, чак се зачудих дали е нормално.
За съжаление трябва да сме силни за пореден път.

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 21:22 от m-angel

# 481
  • София
  m-angel  , точно това си говорихме вчера с майка ми,едно време като не е имало тестове за бременност и много са знаели те колко спонтанни аборта и биохимични бременности са имали,закъсняло им,пропуснало им месеца , пък им дошло ...
Аз имах сега към 25 дни закъснение и си ми дойде просто обилен цикъл.Дори не беше и болезнено.
Одеве си прокървих като в цикъл за кратко ,ужасно се тревожа и мисля да ида в спешното .😭😭😭🍯
Отиди си ако това те тревожи,болки някакви имаш ли?Ако скоро сте правили секс да не се е спукало някое капилярче?
При мен това овулационното си е буквално зацапване,няколко капки кафява кръв.

# 482
Вчера правихме и преди него имаше тъмно кафяво течение. На обяд беше розово ,сега си е ясна кръв.

# 483
Това не звучи като като овулационно кървене, аз бих запазила час за преглед възможно най-скоро.

# 484
Нали спомена, че си започнала аспирин. Спри го и повече никога не си го самоназначавай.

# 485
Сз всеки път като се разболея пия аспирин и нищо ми няма. От години си го назначавам. За първи път ли пиеш? Да не да имаш няква непоносимост. Вземи си повече витамин Ц, спри аспирина и иди на лекар, ако те притеснява. Аз просто не ходя в спешното за щяло и нещяло, ама виждам, ме си притеснена, та отиди, ако ще то е по-спокойно.

# 486
Кървя си слабо. Тревожа се много.

Безопасния прием по време на бременност или във втората половина на цикъла е 100мг - Аспирин протект. Това е терапевтична доза. Ти явно си взела доста повече

# 487
  • София
Да, ама Pavlina_StaraZagora, публикувала си тема и обясняваш, че и лятото е имало пак такова кървене. Цитонамазка правена ли е скоро? Не би трябвало по време на овулация да има такова кървене. И спри с този аспирин. Изобщо нищо повече недей сама да си изписваш и си намери добър гинеколог. Този явно не е. Сори.
Съветвам те да посетиш при първа възможност гинеколог.

# 488
Хора възможно ли е ден след овулация да имам леко  светло розово кървене. Вчера беше със сигурност.  Снощи акъл голям да се филмирам че може да не задържам плода почнах Аспирин протект ..Може ли от него да е? Повече няма да го пия..
Нещо не мога да разбера. Говориш за "задържане на плода", а по-горе "ден след овулация*.
Извинявай, но наистина не разбрах и явно съм изтървала. Имаш положителен тест за бременност и кървене ли? Ако е така никакви лекарства, колкото и "безобидни" да са те, не се пият просто ей така. Както и е добре веднага да се потърси лекар, който да те прегледа.
Ако си ден след овулация няма как да има "плод" все още, дори и в края на цикъла да се окаже, че си бременна.
Каквото и да е обаче, явно си притеснена. Бих те посъветвала да потърсиш лекар, който да те прегледа още утре и успокои.

# 489
Сз всеки път като се разболея пия аспирин и нищо ми няма. От години си го назначавам. За първи път ли пиеш? Да не да имаш няква непоносимост. Вземи си повече витамин Ц, спри аспирина и иди на лекар, ако те притеснява. Аз просто не ходя в спешното за щяло и нещяло, ама виждам, ме си притеснена, та отиди, ако ще то е по-спокойно.
Тя не пие аспирин от 500мг, а аспирин от 100мг, който може да предизвика кървене. При нея е ясно, че има и друг проблем, но този аспирин само влошава положението.

# 490
100 мг е по-малко от 500 гр. Защо да действа по-изразено отколкото обикновения аспирин?

# 491
  • Замък сред облаците
Само се включвам да кажа че много често бъркате профилактична с терапевтична. Терапевтична доза значи че има терапия, тоест лечение някакво. Профилактичната е в нискодозови единици - за аспирин това са 75,100,150мг (щото другия аспирин е 500мг). При НМХ профилактичните дози са 0.3 и 0.4, над 0.6 са терапевтични.

А като се пие 100мг аспирин профилактично всеки ден се натрупва, не е единичен прием на 500мг примерно. Оттам нормално е да има по-изразено кървене ако е прекалено разредена кръвта (не дава тромбоцитите да се слепват, прави лигавицата рехава).

А това на мацката ми прилича на изместен цикъл имала съм веднъж такъв, изписаха ми да пия вит Ц на ефервесцентни таблетки.

# 492
100 мг е по-малко от 500 гр. Защо да действа по-изразено отколкото обикновения аспирин?
Аспиринът в ниски дози(75/100/150/300/325) инхибира агрегацията на тромбоцитите, а във високи дози(500мг) действа като НПВС и НЯМА ефект върху тромбоците, а само директно дразнене върху лигавицата на стомаха.
Терапевтичната доза аспирин при инфаркт и инсулт е 200-300мг., поддържаща доза 100мг.
Едно и също лекарствено вещество в различни дози може да притежава коренно различни показания и механизъм на действие, за това никога не си самоназначавайте нищо без консултация с лекар или фармацевт.

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 23:04 от Kactus

# 493
  • София
Павлина, в една от фейсбук групите се появи анонимен пост за кървене след О и исмоцеле с прием на аспирин, съмнявам се да е съвпадение... и там всички те посъвевахме да спреш аспирин и да се консултираш с АГ...

Жълтобалонче, колко дена закъснение имаше и каква стойност на чхг засече?

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 22:45 от shan^tall

# 494
Да, много по-добре е щом има да става нека става. Но момичетата, които не се следят есеки месец няма и да разберат, както и сз обикновено, но в момента когато правим опити и всички знаем какво е нетърпението и как се тестваме два дни преди цикъл а да не говорим след закъснение вече таа р много неприятно да видиш двете чертички и после това .. а е факт че БХ е често срещано и просто много хора не разбират че се е случило.
3 дни закъснение и чхг 11,1, което се умножавало по 1000, но на мен умножено ми се вижда много ... Днес на орегледа не се видя нищо и с вагинален и с коремен.
Сега имам леки болки и придърпвания но не тече супер обилно..

Общи условия

Активация на акаунт