Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 89

• 37 029
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Devilche, 79.68 nmol/L

ЗЕТ на 2 ембриона.
Приемам Дуфастон 2х1 и Циклогест 2х1 в момента.
Лекарят ми каза, че е не е нисък като стойности, но е спаднал леко. Не ми е предписвал нищо допълнително.

# 481
Devilche, 79.68 nmol/L

ЗЕТ на 2 ембриона.
Приемам Дуфастон 2х1 и Циклогест 2х1 в момента.
Лекарят ми каза, че е не е нисък като стойности, но е спаднал леко. Не ми е предписвал нищо допълнително.
Всъщност това спадане при теб е незначително(при мен беше почти двойно и имах индикация-зацапване). Възможно е да само защото изследването е направено по различно време от приема на прогестерон.
И терапията ти е с достатъчно прогестерон така,че се наслаждавай спокойно на тези мигове!

# 482
Здравейте, може ли актуална цена на трите биопсии 😊
Здравейте, пуснах ги в петък около 800 лв бяха

# 483
Здравейте! След като минах първичен преглед, цветна снимка и имунологичен блок през април и аз вече се чувствам пациентка на Надежда Animal Hatching Chick.
Преди да напиша мнение, се опитах да изчета всички теми за Надежда и в частност д-р Стаменов, но са твърде много Sweat Smile. Ще се радвам да обменяме актуална информация…
Малко за мен - 35 г, целенасочени опити правим от повече от 3 години, преди една година започнахме консултации с ферт. клиники в Берлин, където живеем. Сменихме две, като след неинвазивна лапароскопия от последната клиника се наложи да вляза в болница за една седмица с възпаление на десен яйчник, което третираха с три антибиотика интравенозно. На всичкото отгоре лекарката ми, две седмици след това ме убеди, че е чудесна идея да направим IUI. Възпалението, неочакваният болничен престой и неуспешната инсеминация, и може би дуфастонът не се отразиха никак добре на психиката ми. Реших да си дам 2-3 месеца пауза и да помисля какво да правя.
В тази пауза реших да се насоча към България, тъй като доверието ми към немските лекари се беше поизчерпало.
Диагноза при мен засега няма.
Ситуация преди прегледът в Надежда:
 - Спермограма ок (на границата към не-ок)
- Хормони горе долу в норма (имам Хашимото с добре регулиран TSH)
- Множество сраствания, установени чрез лапароскопски оглед през влагалището (трансвагинална хидролапароскопия), истинска лапароскопия през корема не ми е правена.
- Добра структура на самата матка без следи от ендо гнезда или полипи.
- AMH 2.07

След първичния преглед:
- цветната снимка потвърди, че тръбите са проходими.
- заради един задържан и много голям фоликул, който бе наблюдаван в рамките на 5 дни, докторът заключи, че има нарушена функция в следствие на ендометриоза/сраствания.
- имунологията показа леко завишен брой NK клетки.
- съветът е директно да се премине към ин витро с дълъг протокол.

Тъй като 45 дни трябва да взимам агапурин и оксибор за НК клетките, а д-р Стаменов е в отпуск втората половина на юли, първата ми стимулация ще бъде сигурно чак през август…

Има ли други настоящи пациентки на Стаменов в темата? Как се чувствате? Аз съм малко объркана от комуникацията и от факта, че тя се случва само на място в кабинета му. Например, след като излязоха имунологичните изследвания аз говорих с имуноложката по телефона и очаквах нещо подобно с д-р Стаменов, но е невъзможно заради натовареността. Така де, следвам си препоръката на имуноложката, но от друга страна ми е малко нервно, че следващата ми консултация със Стаменов ще е след повече от месец... Едва ли съм изключение Smiley

# 484
  • Пловдив
Здравейте! След като минах първичен преглед, цветна снимка и имунологичен блок през април и аз вече се чувствам пациентка на Надежда Animal Hatching Chick.
Преди да напиша мнение, се опитах да изчета всички теми за Надежда и в частност д-р Стаменов, но са твърде много Sweat Smile. Ще се радвам да обменяме актуална информация…
Малко за мен - 35 г, целенасочени опити правим от повече от 3 години, преди една година започнахме консултации с ферт. клиники в Берлин, където живеем. Сменихме две, като след неинвазивна лапароскопия от последната клиника се наложи да вляза в болница за една седмица с възпаление на десен яйчник, което третираха с три антибиотика интравенозно. На всичкото отгоре лекарката ми, две седмици след това ме убеди, че е чудесна идея да направим IUI. Възпалението, неочакваният болничен престой и неуспешната инсеминация, и може би дуфастонът не се отразиха никак добре на психиката ми. Реших да си дам 2-3 месеца пауза и да помисля какво да правя.
В тази пауза реших да се насоча към България, тъй като доверието ми към немските лекари се беше поизчерпало.
Диагноза при мен засега няма.
Ситуация преди прегледът в Надежда:
 - Спермограма ок (на границата към не-ок)
- Хормони горе долу в норма (имам Хашимото с добре регулиран TSH)
- Множество сраствания, установени чрез лапароскопски оглед през влагалището (трансвагинална хидролапароскопия), истинска лапароскопия през корема не ми е правена.
- Добра структура на самата матка без следи от ендо гнезда или полипи.
- AMH 2.07

След първичния преглед:
- цветната снимка потвърди, че тръбите са проходими.
- заради един задържан и много голям фоликул, който бе наблюдаван в рамките на 5 дни, докторът заключи, че има нарушена функция в следствие на ендометриоза/сраствания.
- имунологията показа леко завишен брой NK клетки.
- съветът е директно да се премине към ин витро с дълъг протокол.

Тъй като 45 дни трябва да взимам агапурин и оксибор за НК клетките, а д-р Стаменов е в отпуск втората половина на юли, първата ми стимулация ще бъде сигурно чак през август…

Има ли други настоящи пациентки на Стаменов в темата? Как се чувствате? Аз съм малко объркана от комуникацията и от факта, че тя се случва само на място в кабинета му. Например, след като излязоха имунологичните изследвания аз говорих с имуноложката по телефона и очаквах нещо подобно с д-р Стаменов, но е невъзможно заради натовареността. Така де, следвам си препоръката на имуноложката, но от друга страна ми е малко нервно, че следващата ми консултация със Стаменов ще е след повече от месец... Едва ли съм изключение Smiley
Не сте изключение,всички негови пациентки сме така,комуникацията е само в кабинета му.
Пожелавам ви много търпение и успех.

# 485
  • На изток от Ада
Всички сме тока с комуникацията.  Мен ме напряга много и неизвестността какво следва. Някой имат връзка с док но са единични случай.

# 486
Да, търпение и спокойствие… аз не искам да се оплаквам изобщо. Изключително благодарна съм, че се прави всичко възможно да се прегледат толкова много пациенти и, че аз съм една от тях. Nature Sparkles

@nasito8988 @samantinia какво следва при вас? Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: вт, 02 май 2023, 23:49 от anieste

# 487
  • На изток от Ада
При мен чакаме кариотип и после Лекарства в матката за Нк клетки. Аз съм при Чапанова.

# 488
  • София
Здравейте, момичета! Ще правим имунологична биопсия и такава за имплантационен потенциал. Какви трябва да са нивата на естрадиол и прогестерон точно преди биопсията? Е2 е 90, а P е 28. Слагала съм циклогест 2х1 5 дни. Не съм сигурна дали са ок. Благодаря за отговор предварително!

# 489
Няколко пъти съм правила и не сме ги изследвали предварително.
Здравейте, момичета! Ще правим имунологична биопсия и такава за имплантационен потенциал. Какви трябва да са нивата на естрадиол и прогестерон точно преди биопсията? Е2 е 90, а P е 28. Слагала съм циклогест 2х1 5 дни. Не съм сигурна дали са ок. Благодаря за отговор предварително!

# 490
  • На изток от Ада
Аз ги изследвах преди имунологична биопсия и Имплантационен потенциал сутринта на същия ден

# 491
Здравейте! Има ли подобен случай на моят? Аз съм с АМХ 0.5, според док е реално 0.8, на 29 години, ММ е с антиспермални антитела и други влошени показатели, които варират всеки месец. След първата ми стимулация изкарахме 8 я, след втората стимулация, която беше по фонд и съответно около тройно по-силна, изкарахме само 4 я. За втората стимулация значително обърнахме повече внимание на здравословен живот и позитивно мислене, но месец преди нея правихме диагностично хистеро (което се чудя дали е повлияло негативно). Изчетох света и знам, че е много индивидуално, но това не го очаквах. Вече не знам какво да мисля и какво трябва да опитаме, за да се получат нещата. Има ли някой, на който по-силната стимулация му е повлияла така зле?

# 492
Здравейте! Има ли подобен случай на моят? Аз съм с АМХ 0.5, според док е реално 0.8, на 29 години, ММ е с антиспермални антитела и други влошени показатели, които варират всеки месец. След първата ми стимулация изкарахме 8 я, след втората стимулация, която беше по фонд и съответно около тройно по-силна, изкарахме само 4 я. За втората стимулация значително обърнахме повече внимание на здравословен живот и позитивно мислене, но месец преди нея правихме диагностично хистеро (което се чудя дали е повлияло негативно). Изчетох света и знам, че е много индивидуално, но това не го очаквах. Вече не знам какво да мисля и какво трябва да опитаме, за да се получат нещата. Има ли някой, на който по-силната стимулация му е повлияла така зле?

по какъв протокол бяхте първия път и вторият също?

# 493
Стеф, зависи с колко антрални фоликула си започнала стимулацията. Аз правя повече по дълъг протокол, от по къс. Бях с подобно АМХ преди 30. На стимулация едно с АМХ 0.87 на 31, изкарах 9 яйца, от тях две биохимични и едно живородено. 5 ембриона с Ок качество уж. На втората бях на 34, 8 яйца, 4 ембриона с Ок качество, бременна съм с едно в 31гс.

# 494
Момичета, притесних се. Днес ми бе последен ден да слагам Зарзио и щом се боднах видях че е останало минимално количество от лекарството. Вкарах каквото имаше, но наистина бе доста по-малко от 1 деление. Дали ще е проблем Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт