Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 89

• 36 910
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте. Някой правил ли е ЗЕТ в Надежда с ембриони, преместени от друга клиника? Интересува ме в такъв случай час за репродуктивен специалист пак през формата/анкетата за първоначално посещение ли се запазва? Питах на информация каква е процедурата за транспортиране на ембриони и разбрах, че първо трябва да имам записан час при репродуктивен, но забравих да попитам за това.

# 616
2402, ние преместихме ембриони от друга клиника. Първо имах час за репродуктивен, обясних, че искаме да прехвърлим ембриони при тях и ми взеха номера и казаха, че адвокатката им ще се свърже с мен. Те звънят на старата клиника и уведомяват, че ще се местят ембриони и реално на нас не ни се налага да общуваме повече с предишните доктори.

# 617
Charlotte_85
Здравейте,бихте ли споделили какъв хранителен режим ще спазвате? Благодаря предварително Simple Smile

Здравейте и от мен, и запис в темата.
Доста изпуснах, но така или иначе ние опит преди края на годината няма да правим.
Имаме да пооправим хранителен режим и малко подготовка ни трябва, а и аз съм в търсене на нова работа, така че няма как да бързаме, за добро или лошо.
Успешх на всички Flowers Four Leaf Clover

# 618
  • На изток от Ада
Мен 1 седмица ме болят гърдите рано е  за мц около 21 май го чакам

# 619
И аз ще се включа с отговор. Абсолютно доволна съм от координацията между екипите за въпроси/часове. Имат собствена лаборатория и изследванията и резултатите се следят лесно и бързо. Като цяло досиетата се съхраняват в системата и не е нужно да мъкнем документи всеки път. Атмосферата е приятна, чувствам се спокойна там. Надежда е едно от малкото места, от които човек може да си набави много информация и отговори от сайта им и ютюб канала, преведени на български език. По мои наблюдения, клиниката, като за София, е на топ ниво в сравнение с другите.
Това, което не ми харесва обаче и смятам, че е изключително важно, е комуникацията между звената и индивидуалното лечение. Нямат капацитета за толкова пациенти и са изключително натоварени. Чакането почти винаги е между час и два за преглед, за пункция/трансфер/хистеро и подобни, между 2 и 3 часа - това е моят опит. Случвало се е да изпускат овулация, докато жена чака за пункция, след стимулация. Два пъти ми е отлагана в последният момент пункция, в последствие разбрах, че е заради недоглеждане от страна на докторите (следяха ме 2-ма) и вторият път заради пропуснато изследване. По-късно бях подложена на грешно лечение, което за съжаление имаше последици. Ето такива недоглеждания ме накараха да търся друга клиника, конкретно в Турция, освен не намирането на причина да не се случват нещата няколко пъти.

Здравейте, дами, в проучвателен режим съм...интересувам се как се чувствате в клиниката като цяло- контакт с лекари лесна ли е или се минава през записване на часове и лична среща за всеки въпрос? Изследванията излизат ли на време, координацията между звената адекватна ли е. През уикендите и почивните дни можете ли да разчитате на лекарите- знам че болницата си работи, но са на смени, което не гарантира контакт с вашия си лекар, как е уредено това в Надежда? Още дори не съм се вредила за час, явно се чака, но събирам допълнителна информация.

# 620
Момичета, днес правих кръвен тест който излезе положителен. В сряда съм при доктора, като още в деня на трансфера ми дадоха час за него и казаха два часа преди прегледа да пусна Чхг за да коментираме с доктора.
Какво да очаквам от срещата с доктора? Може би ще има корекция на терапията/лекарствата,  понеже пия доста лекарства. Преглед някакъв ще има ли, сякаш за такъв ми се струва прекалено рано?
От регистратура ми дадоха  карта с моето име и ЕГН, като казаха на всяко идване в клиниката да я нося с мен ида не я губя. Някой знае ли тази карта за какво точно служи?
Другия ми въпрос е: ако в сряда ЧХГ се удвои, ще искам да си продължа болничния. Взех такъв след трансфер за 15 дни. От клиниката могат ли да ми продължат  болничния или трябва да се връщам на работа ?

# 621
До момента бялата карта съм си я носила на пункции и трансфери. Само там са ми я искали. След бременност не знам дали ще я искат при някой от прегледите. Поне засега /3 прегледа вече/ никой не ми я е искал. За всеки случай си я нося в портмонето, да си е при мен ако се наложи.
За болничния не мога да помогна, защото моя не си го продължих.

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 19:31 от Bobby®

# 622
Преглед някакъв ще има ли, сякаш за такъв ми се струва прекалено рано?

Има преглед, гледат за сакче, дали си отговаря на срока и да е където трябва.
За болничен също не знам дали могат да продължат.

# 623
Болничен след 15 дни не издават, обърнете съм личния за още 14 дни и след това ЛКК, аз така направих, но моите работодатели са запознати с процедурата и нямах проблем, в момента очаквам трудоустрояване!
Успех

# 624
Бялата карта е само в случай в които се работи с генетични материали(яйцеклетки,ембриони и т.н), на да пубаво е да е винаги с вас
Болничен след първите 15 дни могат да ви го увеличат с 30 дни,на единствено ако АГ потвърди бременност,аз лично имах интервал между прегледа и краят на тези 15 дни , около 7 дви висящи и говорих с управителят ми (но и той е запознат със ситуацията от години)на нърпеливо ме изчака и в крайна сметка след аборта ми ги писа като отпуск…ЛЛ не знам дали може да продължи болничен след 15 дни…май вече трябва комисия

# 625
Здравейте, днес запопнах стимулация на ЕЦ, с Бемфола 225. За съжаление не намерих скорошни публикации. Някой да е бил с Бемфола стимулиран и какъв беше резултата (брой Ф напр) ? Започнах на 3ти ден от цикъла и ме викат на 7ми ден за преглед. Видяха 5ф общо с размери м/у 8 и 11мм. Естрадиола ми е 91.65.

Сестрата каза,че е по-лек препарат,но и аз не гоня над 10ф пункция. С Гонал Ф -изкараха над 10ф.

Ще се радвам да споделите,опита/знанията си с Бемфола Simple Smile
Благодаря

# 626
Здравейте дами,

Интересуваме в деня на трансфера, преди самата процедура провежда ли се разговор с репродуктивния специалист, който ви следи, колко ембриона ще се върнат, защо толкова е решил доктора, може ли да кажеш, че искаш повече и т.н.

Благодаря.

# 627
До сега, това съм го уточнявала с докторката, преди денят на трансфера ,колко ембриона да се върнат. Лекарката ми казва колко смята да върнат и защо,и дали съм съгласна.
На самият ден не ми се е случвало да изговаряме такива неща. Успех на трансфера

# 628
В деня на трансфера може би е късно, говорете преди това.
Докторът не рашва сам, решават в екип с ембриолозите.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 14:19 от Одри ♡

# 629
Здравейте момичета, имате ли информация д-р Стаменов от кога е в
отпуск това лято Simple Smile ? Успех на всички Simple Smile !

Общи условия

Активация на акаунт