Въпрос за автоматичните системи за проверка на летището в София

• 1 951
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
Не е същото в България, нали това пиша. Има указания при автоматичния контрол, миналата седмица бях на летището, не помня 14 или 16 години беше минималната възраст, от която може да се ползват.

# 16
Според мен точно международното летене е регламентирано като всичко друго и най вероятно по конвенции за защита на детето, не биха пускали непридружавани лица под 18г през автомати, но е вероятно и да не се спазва реда. През февруари имаше огромна опашка, но автоматите седяха затворени. Така че, и това го има.

# 17
  • Пловдив
За автоматите в София - на излизане с дете не може, защото проверяват родители и/или декларация.
За влизане обаче може над 14 години, последно така минаваме. Ако работят.
За другите държави/летища е различно. Някъде може, някъде не, както и е различен прагът за възраст - 14/16/18г.

# 18
  • До хладилника, който обичам
Навсякъде, където съм била, автоматичната проверка на биометричните паспорти с чип, които са повечето от новоиздадените паспорти в ЕС, не разрешават деца под 14г. да минават автоматична проверка, минава се през жив служител. Също и на летище София (в Пловдив още гонят технологично май). Разпознават се лесно, имат такъв символ в долния си край и с него се попълват автоматично биометричните данни и всичко важно на паспорта:

Общи условия

Активация на акаунт