С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 39 364
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
Аз не и говоря, тя се прави, че нищо не е станало, даже ме нарече момиче, а не по име.

# 346
За малко ме нямаше във форума, че се оперирах.

Да се отчета, че рождения ден мина добре. Изкарахме си нормално. Не е имало драми.

Сега да се посмеете, помните драмата ми, че все свекървата ми пропуска празниците и нямам подаръци. Е, и сина й нямаше подарък. На мен ми подари букет. 😂

Беше ми много напрегнато и притеснено, защото на следващия ден трябваше да се оперирам и просто исках всичко да е наред, а не бях споделила нарочно с тях (защото майка ми си говори с тях и да не се изпуснат пред нея).

# 347
Шер, надявам се да си добре. Забелязах, че те няма.
Това с букета е мил жест, браво.

# 348
Шер, надявам се да си добре. Забелязах, че те няма.
Това с букета е мил жест, браво.

Благодаряя, добре съм. Днес е денят на истината, майка ми е цвете и ще се виждаме за празника. Ще разбере, че съм се оперирала и се надявам да не припадне.

Честит имен ден на всички цветя тук - снахи, свекърви, да сте здрави и щастливи, да нямате ядове и да пиете едно вино днес!

# 349
  • Варна
Мойта свекървата всичко иска да знае все любопитства и недайси боже не й отгвориш се сърди като дете ,това много взима да ме напряга .
Ще свикнеш. Моята е същата. Вече не се и опитва. Отдавна ме е обявила за абсолютен темерут, защото не ме интересува какво става с буля Пена...

# 350
Дразни ме, че се сърди защото не сме им се обаждали, прави едни тънки намеци. И двамата със съпруга ми сме такива, не обичаме чести телефонни разговори и сме на мнение, че ако се случи нещо важно хубаво или лошо на нас ще им се обадим, както разчитаме, че и те на нас.
Обаче не.
Искат да сме като другия и син и снаха и, всяка вечер обаждане на камера минимум по час и не не преувеличавам…
И двамата с мъжа ми се стараем да не обръщаме внимание на това, той лично многократно им е обяснявал, но не за толкова години как пък не приеха, че хората сме различни и ние не сме като другото семейство или като тях.
Също не намирам за нужно да звънят на камера да виждат децата, да не живеем близо, но не е и толкова далеч. Ако имат желание винаги могат да си отделят една събота или неделя в месеца за да дойдат до вкъщи и да видях децата или пък да ги вземат за уикенда, никога не сме отказвали и нямаме нищо против.

# 351
  • France
Да, това е голяма класика.

# 352
Аз такъв проблем имам с баба ми и дядо ми. Едните звънят всяка вечер, но на нас ежедневието ни е изключително натоварено и аз не се сещам да го правя толкова често. Просто или не мога, или става късно, а постоянно се тръби как едните се обаждат често. Ужасно е.

# 353
О, няма шанс да седя 1 ч на камера вечер. Направо ме побиват тръпки от толкова ежедневна комуникация.
Не знам защо се сърдят толкова.

Аз съм лоша снаха, телефон вдигам рядко, ако искат нещо - има вайбър.

# 354
Като казахте за всяка вечер обаждане с камера и се сетих как така звъни ММ на майка му, че да види детето, понеже не идва често. Всеки разговор свършва с “айде чао, че ми започва сериала” или пък имала нещо да прави и хайде, че трябва да го свърши сега на мига.
Той толкова се радва като показва на камерата как детето казва това и онова, а от там не получава никакъв интерес, тя пита нещо детето и като не получи отговор се започва с “ми то май му се спи на детето, направо лягайте” или ако е на гърне “айде оставям ви да вършите работа”.
Не мога да разбера чак толкова открито да не искаш да видиш и чуеш внучето си, хайде знаем и тя го е казвала открито, че не е по децата, ама поне заради него да се постарае съвсем малко. Виждам как и той забелязва това й поведение, но си знае, че тя е такава и няма да я промени, не се ядосва, но вътрешно виждам, че се разочарова, поради това, че не проявява никаква заинтересованост към детето.
И аз не съм по чуването по телефон, ама все пак, ако ми звъни сина ми и ми показва внуче, е, колкото и да не съм по разговори, ще слушам и ще ми е интересно само заради това, че са те, а няма да търся причина как да затворя по-бързо… всеки път.

# 355
Ами какво друго да каже жената, ако детето е на гърнето? Не знам какво се очаква, наистина.

# 356
Това е само един от примерите, иначе всеки един път нейното отношение е еднакво. Хващате се просто за думата, а не знаете, че той почти винаги така й звъни, за да занимава детето докато си седи. Дали е на гърне или обикаля стаята, нейното поведение е еднотипно.

# 357
Ами явно не е по децата. Не всички са длъжни да се превъзнасят по отрочетата ни.

# 358
Е, то това е ясно и от самолет, обаче знам ли поне пред сина си да се прави на поне малко заинтересована. За него ми става тъпо, аз иначе съм й свикнала, обаче той държи постоянно да я осведомява за всичко, което се случва с детето, а от там няма никаква реакция и му се чудя и аз на него от къде такова желание вади да й разказва.

# 359
А защо да бъде? То реално вие й звъните. Щом не й се занимава просто спрете и занимавайте детето с друго. Какъв е тоя зор да се разтапя по малкото човече? И аз не съм по децата. Трябва ли да припадам по всяко бебе на приятелка или роднина? Ми не.

Общи условия

Активация на акаунт