С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 39 355
  • 763
  •   1
Отговори
# 405
  • при късмета
Поредният, който не е отгледан от майка си и баща си  и от13-годишен е заживял сам.
Защо ти е чудно? Вероятно заради това сега иска да направи неговото дете близко с баба си, защото като ѝ е било времето да гледа деца и да се интересува от тях, не е свършила родителската си работа. Това напълно обяснява напъните на сина за разговори. На нея ѝ е досадно от внуче, било ѝ е от дете, но както вие свекървите обичате да казвате: обръщат се нещата. Още малко и на тях ще им е досадно от нея

# 406
Ама защо всички бързате толкова.Действително на бебе какво да му гледаш и да се възхищаваш всяка вечер.Като порасне малко и почне да комуникира,ще е друго.
Бабата нали идваше периодичо,но на снахата това не и беше приятно.
Възможно е и на мъжа да му се иска детето да установи връзка с баба си, и опитва това да стане чрез видеовръзка.
Даже не отразявам писаното от Ма ко,която не схвана иронията на KAG,а пак си подхвана редовната песен за злата и небрежна свекърва

# 407
Ирис, така, както го беше написала звучеше да е като за мен. Иначе, не се обиждам, понеже знам, че няма как нещо такова да е относимо за мен и поведението ми и то пък конкретно за техните отношения или моите с нея.

Поредният, който не е отгледан от майка си и баща си  и от13-годишен е заживял сам.
Ти нали я познаваш, а познаваш и него, затова си най-добре осведомена, та аз няма какво и да добавям.
Понякога си мисля, че някои хора седят във форума не за да са от полза с мнението или съвета си, а просто да хейтят или да спамят глупости из темите. Жалко, че само в това намират смисъл..

Мей мей кой говори за зла и небрежна свекърва? Май си само ти.
Говори се за такава, която действително не си е гледала сина, а още по-малко иска да види внуче и това е. Няма нищо нередно, всеки сам си избира ролята в живота.

# 408
  • при късмета

Даже не отразявам писаното от Ма ко,която не схвана иронията на KAG,а пак си подхвана редовната песен за злата и небрежна свекърва
Това на КАГ изобщо не е ирония. Ако беше, щеше да го пише за пръв път или най-много да го повтаря. А това е 3541565656 пост, едно към едно с предишните. И другата мантра, как тези ужасни свекърви са отгледали идеалните мъже, с които живеят оплакващите се. И като ѝ се даде пример, че не винаги родителското  влияние е определящо, се връща на първия рефрен.

# 409
Ако съм на мястото на свекървата, даже няма да отговарям всекидневно на 40 минутно гледане на живо, честно!
  Нека форумните снахи си мислят, че не обичам сина си и внучето.
  Както знаете , дъщеря ми живее , в момента, на етажа над нас.Има периоди,в които аз по 3-4 дни не си виждам внучката. Не им вися непрекъснато на етажа, не ходя да я виждам всеки ден.Защото с баща ѝ се прибираме по едно и също време и смятам, че имат нужда да са си тримата.
   Аз имам нужда да си остана сама , с мъжа. И понеже свекърът на Римона не си стои в тях, ако моят е за риба, най-ми е добре -да съм сама.
  Аз също не припадам по бебета и деца.
   За мен проблемът е в съпруга на Римона- голям човек, би трябвало да се справи с отношението на майка си. Римона не би трябвало да е коректив на тези отношения.
   Римона, според мен имаш прекалени очаквания към свекървата, а тя не ти ги дължи по подразбиране.

# 410
"Очаквания" не е точната дума.

# 411
  • France
Претенции?

# 412
Претенции.

# 413
За нея не е най-добре да си седи сама, защото като го няма постоянно му звъни да се прибира, така че това не е особен аргумент и това, че ти си седиш вкъщи с кеф, изобщо не значи, че всички останали са също така.

А, аз нямам нито очаквания, нито претенции, за мен всичко е ясно като бял ден, единствено ММ е този, който е заблуден откъм това, че тя много се радва на деца (внуци), но времето всичко ще си покаже, пък и никой не е длъжен да ги обича, хора всякакви.

# 414
Римона, ти откъде знаеш,че свекърва ти постоянно звъни на мъжа си?Нали живеете далече? Как я чу?

# 415
Това е дълга история, която не смятам да споделям тук.
Най-кратко тя звънеше по нощите на ММ, който да звъни на баща си, за да го моли да се прибере при нея. ММ е на километри разстояние, но това не пречеше да му става зле и да повръща от притеснението, което тя му създаваше тогава с драмите между тях си двамата с мъжа й.

# 416
Днес се бяхме събрали на опашка свекърви, около мен ,70 плюс-минус.
Една вика ,то не е дошло да ти помогне , ами да му слугуваш. Друга - който има деца ,да си ги гледа. В този тон, прясно изказано.
За снахите ,дето си мислят ,че са център на свекървите.
 Отчужди се светът, и от към млади ,  и от към стари. Това  е положението.
Няма да го кажат директно, посрещат, радват се на децата ,  но за малко  и чао.

# 417
Ма Ко, пак стигнахме до Мунчо....Сега той ли е виновен, мамка му ли, то като яйцето и кокошката.

# 418
  • при късмета
Обикновенно муньо и виновен за ситуациите във връзката/брака му. Майка му е виновна само за това, че е муньо.
А свекърва съм имала. Мъжа ми не е първата ми дълга връзка. Не се разбирах само с майката на гаджето от тинейджърските ми години. Бяхме си в съвсем открита война. С другите 2 се разбирах повече от идеално, а едната дори още ме търси и безкрайно съжалява, че не изтърпях сина ѝ

# 419
Не знам защо всяко мнение се приема на нож.Доколкото виждам общото становище е,че не е нормално да се прави видеовръзка по 40 мин всеки ден и то на малко бебе.
Разбирам Римона,че не харесва свекърва си,но последното оплакване не е адекватно.Иначе когато се оплакваше,че свекърва и идва у тях като на курорт,много хора,включително аз,бяхме на нейна страна.

Общи условия

Активация на акаунт