С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 39 360
  • 763
  •   1
Отговори
# 390
Когато свекървата иска да говори със сина си всяка вечер за семейството и внуците, тя е обсебваща и краде от времето на семейството. Така се твърдеше в не-знам-колко от предишните  теми. Когато, обаче, мъжът се обажда на майка си, за да и` показва внучето, а тя се дърпа. Анатема! Как може да не иска разговор всяка вечер. Е, няма угодия!

# 391
Ама къде видяхте да съдя някого?!
Тя е свободна да си прави каквото иска, просто давам пример за човек, който не му е приятно всяка вечер да говори, както по-горе се даде друг пример за такъв, който се сърди, ако не му се обаждаш.
Иначе, моята свекърва си е казвала в прав текст и то лично на мен докато бях бременна, че не е по децата и не знам намек ли беше или без да иска сподели, като че съм решила да й го хвърлям да го гледа още неродено.
В крайна сметка тя си е права за себе си, аз за моя съпруг, за който именно ми е жал да гледам, че се мъчи да я накара да е близка с детето и това е.

# 392
Странно е тогава, че виси у вас по седмица под предлог, че гледа децата.🤔

# 393
Баща ми живее в друг град - далеч.Не вижда синът ми често, даже напротив…Звъня му на седмица веднъж или два пъти, за да го види. Че той синът ми обелва 2 думи за 10 минути видео обаждане. То на мен ми се иска вече да затворя, че става даже неловко. Вижда го , радва му се, заприказва го, но внукът му мълчи като пън през цялото време. Еле пък всяка вечер. То аз ще се изтормозя накрая, за баща ми и синът ми не знам..
Жената си има свой живот и навици. Сериал - сериал. Нищо дразнещо и лошо не виждам. Особено като ви е обяснила, че не е по децата. Мъжът ти направо си я тормози. И да уважи фактът, че все пак вдига и стои определено време. Аз не бих, а много обичам деца..

# 394
... Обаче той е този, който трябва да прекрати всекидневните обаждания. И на него сигурно му е ясно, ама като ти в прав текст му кажеш "остави майка ти, така няма да започне да се интересува от детето повече, а напротив", ще е друго и ще му просветне...
А, да си дойдем на думата 😉
Мъжът да прекрати да се обажда на майка си..., да му просветне..., да спре да я кани да идва...

# 395
  • при късмета
Ама къде видяхте да съдя някого?!
Тя е свободна да си прави каквото иска, просто давам пример за човек, който не му е приятно всяка вечер да говори, както по-горе се даде друг пример за такъв, който се сърди, ако не му се обаждаш.
Иначе, моята свекърва си е казвала в прав текст и то лично на мен докато бях бременна, че не е по децата и не знам намек ли беше или без да иска сподели, като че съм решила да й го хвърлям да го гледа още неродено.
В крайна сметка тя си е права за себе си, аз за моя съпруг, за който именно ми е жал да гледам, че се мъчи да я накара да е близка с детето и това е.
Докато ти е жал за мъжа ти, така ще е. Трябва да го оставиш сам да го осъзнае. Иначе на него самия ще му е криво, ама не си виновна ти, виновна е майка му. Няма да ги сближи така. А свекърва ти, познавайки сина си, е намерила начин да я обслужват по една седмица в месеца на ол инклузив. Той е виновен, тя само се възползва. Което не е хубаво, но не е първопричината.
Вариантите са 2. Или го оставаяш така да си кара с несбъднатите надежди или правиш нещо да се откаже от тази мисия да сближава майка си и детето си, разбирайки, че няма да стане. това не значи, че свекървата изобщо не обича внучето. Незаинтересована е за сега, но това така ще си остане. След време детето ще е незаинтересовано от баба си, защото към нея ще е отражение на собственото ѝ отношение към него, а то няма да баща си, всичко да минава от него
... Обаче той е този, който трябва да прекрати всекидневните обаждания. И на него сигурно му е ясно, ама като ти в прав текст му кажеш "остави майка ти, така няма да започне да се интересува от детето повече, а напротив", ще е друго и ще му просветне...
А, да си дойдем на думата 😉
Мъжът да прекрати да се обажда на майка си..., да му просветне..., да спре да я кани да идва...
[/b]
Знам, че бавно загряваш и изкривяваш (или пък наистина не схващаш, това все пак е до капацитет) всяка дума, затова пояснявам. В този случай съм на страна на свекървата. Досадно е всекидневен отчет и задължителни разговори по телефон, видео връзка или каквото и да е. И аз да съм на свекървата, колкото и да ми е мило внучето, ще ми втръсне. Аз бих го прекъснала по всякакъв начин, не само, че никога няма да съм инициатор на такъв "ритуал". От тази гледна точка, съм изцяло на страната на свекървата. Обаче, нали сина ѝ и е близък? Защо не смее или не иска да си каже направо?

# 396
Изпускаш си нервите май?
Пази си ги, снаха те чака 😀

А защо синът не смее или не иска да каже!? Ами защото там проблем няма!
Проблемът е единствено в главата на снахата, която с вътрешното си чувство вижда "вътрешното му разочарование" 🙄

# 397
Нали казвам няколко пъти,че няма полезен ход.Що си с шапка,що си без шапка.

# 398
И аз казвам вече няколко пъти, че има полезен ход. Просто не го знаете или не ви отърва да го приложите.
За моята свекърва как няма значение дали е с шапка или без шапка? Не е ядрен физик жената, значи не е чак толкова сложно.

# 399
Абе момичета, защо си внушавате, че трябва да  защитавате мъжа си от майка му, ами те толкова години са се оправяли без вас, защо мислите, че е уместно да му давате акъл как да се държи със собствената си майка.... Една го пазеше майка му че му досаждала като му се обажда на морето, сега друга и жал, че той се оскърбява ако не ахка на бебето.... Тези хора са максимално близки, тв знаят как да се държат един а друг, правили да го десетилетия, преди вас, ако на мъжа нещо ме му изнася, което прави единствената му майка няма да чака вие да му отворите очите. Смешно е просто...

Аз я разбирам авторката, на всяка млада майка и се струва, че както тя може с часове да се прехласва какво прави бебето, така могат и другите, но не е така, особено за човек, който по принцип не е много по децата и сам си го казва.  Ще порасне детето, ще стане по-годнон за общуване и тогава ще намерят повече общ език. Засега е достатъчно това, което прави мъжа. Пък може в крайна сметка да иска да види майка си,  какво лошо има. Нужно ли е да му внушавате, че тя не се интересува от детето му и да му леете отрова в ушите

# 400
  • при късмета
Изпускаш си нервите май?
Пази си ги, снаха те чака 😀

А защо синът не смее или не иска да каже!? Ами защото там проблем няма!
Проблемът е единствено в главата на снахата, която с вътрешното си чувство вижда "вътрешното му разочарование" 🙄
Сина има проблем. На снахата е казала, че деца не я трогват, но на него не е казала. И неговия пробле ме, че още си таи надежди майка му да се заинтересува от детето му. Което при повечето хора е нещо напълно нормално м/у другото. Просто човека си мисли, че майка му е нормална. Вижда, че не се получава нормалното, но продължава да прилага единствения начин, който му е известен и понятен. А снахата изобщо не го вижда с вътрешното си чувство, а съвсем реално. Ти ли познаваш мъжа ѝ по-добре от нея, че с такава сигурност веднага определи кое го има и кое го няма? Точно по свекървенски. Представи си, че и аз мога да определя мъжа ми в каква реакция е, независимо, че не говори с мен, а по телефона и независимо, че и дума не обелва. Ти, ако не можеш за твоя, не знам къде си тръгнала да даваш акъли и наклони, това е нещо елементарно за човека с който живееш.

Това може да се приложи двупосочно. Изобщо не е въпроса кой е с шапка и кой без, рецепта няма, защото няма правилно и грешно. Всяко семейство определя тези граници за себе си.
Ето, аз не съм по всекидневните отчети (защото това си е отчет, независимо как ще го наречеш), но и друг път сме дискутирали темата и за някои е напълно в реда на нещата. Но разбирам този, за когото е важно. В случая на Римона, бих укорила мъжа ѝ затова, че тези разговори са когато си е вкъщи със семейството. Ако бяха важни за мен или моя мъж, щяха да се провеждат в друго време. Обедна почивка, докато се пътува от и към работа, докато се прибираш от пазар, изобщо при желание ще се намери време, така че да не пречи и на времето със семйството. Ама неговия зор е да сближава баба и внуче, та няма друго време, освен когато е вкищ

# 401
Ирис, никой не защитава никого, просто ми е жал, че има очаквания за нейното въодушевено отношение към детето, което няма как да се получи, защото тя на него никога няма да каже, че не е по децата.
И не, не са си максимално близки, понеже не знаеш ситуацията и коментираш наизуст, ще ти кажа, че той почти не е живял с нея и баща си. Преди да коментираш дадена история, поне се увери, че знаеш за какво пишеш, а не просто да спамим за общия случай, който няма никакво отношение към този в моментa.

П.П. Това, което си написала за изливането на отровата е много грозно и говори повече за теб, отколкото за мен. Ако ме познаваше, щеше да знаеш, че съм последният човек, който би изливал отрова в нечии отношения.

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 21:27 от Rimmona

# 402
Моите две баби на времето също по много различен начин изразяваха емоциите си. Едната беше много любвеобвилна, чувстваш се обичан от първия миг с нея. Другата беше обрана откъм изразяване , но не съм се чувствала необичана от нея, напротив. Живееше по-наблизо и съм прекарвала повече време с нея , научила ме е на много неща. Но нея не мога да си я представя всяка вечер някой да я тормози да си доказва бабината привързаност. Беше интровертен човек.
  Ако тази свекърва държеше детето един час на видео всяка вечер  да се халосва  колко го обича, съм сигурна, че пак щеше да дразни. Като не понасяш един човек , той полезен ход няма.
 И как очаквате всяка вечер въодушевление и то онлайн - не можеш да го погалиш , само да охкаш точно , всяка вечер.

# 403
Ирис, никой не защитава никого, просто ми е жал, че има очаквания за нейното въодушевено отношение към детето, което няма как да се получи, защото тя на него никога няма да каже, че не е по децата.
И не, не са си максимално близки, понеже не знаеш ситуацията и коментираш наизуст, ще ти кажа, че той почти не е живял с нея и баща си. Преди да коментираш дадена история, поне се увери, че знаеш за какво пишеш, а не просто да спамим за общия случай, който няма никакво отношение към този в моментa.

П.П. Това, което си написала за изливането на отровата е много грозно и говори повече за теб, отколкото за мен. Ако ме познаваше, щеше да знаеш, че съм последният човек, който би изливал отрова в нечии отношения.

Нямах предвид точно ти, че му наливаш отрова, ако се е получило така, извинявай.

# 404
Поредният, който не е отгледан от майка си и баща си  и от13-годишен е заживял сам.

Общи условия

Активация на акаунт