С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 39 365
  • 763
  •   1
Отговори
# 375
Звъни й по различно време и да, в нея си е проблема, тя си е такава.
Не мисля, че пробутва детето, а напротив той си го гледа много и въпросът не е в това. Иска да има връзка и с нея макар и по телефона, понеже моите родители ги вижда доста по-често и затова му е мъчно. Някога той така е виждал едните си баба и дядо по-рядко и затова не иска да е така с неговото дете, ама не разбира, че остреща никой не го интересува какво казва или не детето. Тя му казва чао, а той продължава да седи на телефона и да се опитва да кара детето да й говори, просто е мъка, като ги гледам отстрани. Ама щом никой не е спрял да звъни явно проблем няма, да, просто на мен тези пресилени отношения са ми странни.

# 376
Звъни й по различно време и да, в нея си е проблема, тя си е такава.

Аха, ясно. Просто останах с впечатление, че ѝ звъни само когато детето е на гърнето, за да го забавлява. Simple Smile

# 377
  • France
...в нея си е проблема, тя си е такава...
Аз продължавам да не виждам проблем.

# 378
Ами чисто и просто в моето семейство или по-скоро в рода ни, всички баби обичат внуците си, дори повече от собствените си деца, че голяма част от тях дори са ги отгледали вместо родителите.
Та, затова ми е изначално странно баба да няма чувства към внучето си и да не изпитва радост да го вижда и чува всеки ден.
Ама в крайна сметка вече отношенията са различни, бабите не са това, което са били, имат други приоритети. Сигурно и преди е имало такива баби не толкова по децата, ама не е ставало толкова дума за тях, колкото за другите.
Затова за мен е странно, просто съм расла в друга среда.

# 379
Върнах се да прочета пак първия пост. Значи мъжът ти звъни, общуват там някакво време (колко средно всъщност?) и накрая свекърва ти си намира някаква работа (според теб), за да прекъсне разговора.
Ами, може да ти се струва странно, но и възрастните имат личен живот и лични интереси. Било то сериали, или вечеря за приготвяне, или нещо друго.
Както на снахите им е досадно всяка вечер свекървите да им звънят вечер и да им губят времето, същото може да се каже и за свекървите, особено ако ходят и на работа. И има и свекър в картинката, който също може да иска да общува с жена си. Една вечер за кое по-напред?

# 380
Сега, не съм баба, нямам внуче, но ще ви кажа, че мен роднина ме занимаваше ВСЯКА вечер с по 40 Мин видео разговори, в които камерата се държеше само срещу бебето и аз трябваше да ахкам при всяко мигване и звук, ами омръзна ми. Не, наистина. Тъкмо съм прикл работа, искам да направя нещо за хапване, да си пийна чаша вино на тишина, но- не би. А лошото е, че ми вменяваха вина, ако в същото време правя нещо- например режа салата или др. И се почваше- “Ех, хайде да оставяме Krist да си върши работата, то се вижда, че е заета”- и мълчание, в което аз трябваше да оставя всичко и да се хиля на дисплея?!
 Другарки, аз нямам против видео разговорите, ама и възрастните да обелят някоя дума- разчекваше ми се устата да се усмихвам и ахкам. Няма да кажа коя роднина, да не вземе нещо да се познае.

# 381
Ехее, добре, че извадихте от девет кладенеца водата, че да намерите оправдание.
Писането в темата ми е безпредметно вече.
За протокола - пенсионерка е, свекъра не се прибира почти у дома, така че повечето време си е сама, просто турските сериали са по-важни, а когато няма сериал се измислят спешни неща и това е всяка вечер, но понеже не сте свидетел на нещата, то отстрани е лесно да измисляте хиляда и едно оправдания.

# 382
Добре, аз си обичам близките, вероятно и те, като теб си мислят, че щом не се смея всяка вечер по телефона- не ми пука за тях, обаче не е вярно.

# 383
Колкото за теб е странно на някой да му досаждат тези ежедневни разговори, точно толкова странно е и за другата страна, че вие имате желание за такива. Така е с хората, всеки е странен за някой друг.
Аз се запитах, съпругът преди появата на бебето пак ли толкова интензивно контактуваше с майка си? И за какво си говореха тогава? Ако не е било така, за нея сега това е още по-странно и непривично. А как ще се почувствате вие, ако тя изведнъж започне да ви се обажда всяка вечер, за да ви разкаже за сериала си, или каквото друго я вълнува? Няма да я отрежете директно предполагам, но и няма да започнете да гледате турски сериали, само за да върви разговора...

# 384
Напълно разбирам Римона. Много са ми интересни хората, които намират за напълно нормално бабата да не се радва на собственото си внуче.
Изобщо не е същото като да се чуват снахата и свекървата всяка вечер - наистина ли виждате привързаността между тях като същата между баба и внуче? Нито пък е същото като да се радвате на детето на лелинчето на третия братовчед на бившата ви колежка.

Никой не е "длъжен" да прави нищо, разбира се. Бабите не са длъжни да обръщат внимание на внучетата си, внучетата не са длъжни да изваждат баба си от апартамента, в който гние сама на стари години, без да може да стигне до супера да си напазарува сама, аз не съм длъжна да си жертвам бутилката минерална вода да те угася. Какъв начин да живееш.

Мъчно ми е за мъжа на Римона - да имаш дете, да му се радваш, да искаш майка ти да сподели радостта ти, а тя... пас.

# 385
  • при късмета
Римона, аз разбирам проблема. Той е на мъжа ти, а на теб ти е криво заради него и това как се чувства. Обаче той е този, който трябва да прекрати всекидневните обаждания. И на него сигурно му е ясно, ама като ти в прав текст му кажеш "остави майка ти, така няма да започне да се интересува от детето повече, а напротив", ще е друго и ще му просветне. На сила хубост не става и като го проумее, ще си решиш и другия проблем, като майка му идва уж да види детето, а не прави нищо по цял ден, освен да си гледа сериалите и да е на хотел у вас, сам ще разреди и нейните гостувания

# 386
Аз съм казвала да не й звъни всяка вечер, че сигурно са й втръснали или под претекст, че си има и тя работа, обаче той не слуша. Мисли, че така създава време за нея и детето, понеже иначе няма кога да се видят. Както казах, той с неговите баба и дядо от едната страна е бил в такива по-далечни отношения и затова не иска и детето да е така, но, да, не разбира, че на сила хубост не става.
От друга страна, мисля, че като казвам дали и кога да говори с майка си, всякак ще изглежда като вмешателство в техните си отношения, поради това няколко пъти опитах да кажа нещо, но видях, че той държането няма да си промени и се отказах.
Иначе, споделих, за да видят коментиращите тук, че монетата винаги има две страни и всеки иска това, което не получава, най-често.

# 387
Аз не знам защо бабата е обявена за необичаща внучето си. Детето е много малко, особено за комуникация по телефона. За колко време да му се порадва човек, за няколко минути е достатъчно.  Какво се очаква да прави бабата повече, че и детето?

Щом това е начинът на мъжа ти, остави го да си се обажда, те сигурно са доволни от комуникацията си, пък ти иди в другата стая и не дебни кой колко и какво.

# 388
  Римона, понякога възрастните си имат свои собствени проблеми, които не споделят с децата си, за да не ги тревожат. Може и това да е. В крайна сметка имате си семейство, радвайте му се и не очаквайте хората винаги да реагират както на вас ви се иска. Може и да си е темерут жената, има пълно право на това.

# 389
И аз си обичам племенниците, обаче са ми супер досадни тези обаждания всяка вечер или непрекъснато да слушам за тях. Как бил акал, как се бил учел да върви или колко бил активен. Ок, сподели ми го, ама 40 минути само за това да слушам, идва ми прекалено. Така че аз пък разбирам свекървата.

Общи условия

Активация на акаунт