С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 37 708
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
Аз разбирам да изпитваш неприязън, защото аз самата не понасям мързеливци, егоисти и използвачи, но чак да мразиш човек, който просто си е такъв - не го разбирам. Едва ли сте могли да я промените. Ако толкова си се ядосвала, че ги правите тези неща за жената, а и за други роднини, не знам защо не сте комуникирали с мъжа си. Той къде е бил в цялата картинка? И той доброволно се е отказал от имущество - ако това е било проблем, защо не си му казвала?

# 631
  • при късмета
И нашите ни оставях при баба, за по 2 месеца лятото, ама не да ходят някъде без нас. Бяха на работа, там ходеха. За годишното море ни взимаха. А майка използваше липсата на деца и правеше ремонт всяка година. Малоумно сменяше тапети, абсолютно всяка година, без да ѝ се пречкат деца. Луда работа. И го правеше през седмицата, защото докато бяхме на село при баба, неминуемо всяка събота и неделя бяха там и те

# 632
Моята баба ме е гледала три лета подред от понеделник до петък, когато родителите ми работеха, а събота и неделя си бях вкъщи. Но тя беше домакиня, не работеше. Беше и по-млада, около 44-годишна, далеч от пенсионна възраст. В момента да родиш на 35, да тръснеш детето си на 65-годишната си майка, защото иначе тя е егоист, не е нормално изискване.
Аз не милея по отминалите времена. Както се беше изразил един потребител/ка, не помня кой, едно време семейната единица е била жена, баба и дете, мъжът не участва в отглеждането и възпитанието. Сега вече семействата са устроени по друг начин. Който е решил, че не може да отглежда деца, защото няма кой да му помага, да се обърне към другия родител, а не към баби и дядовци и да им държи сметка.

# 633
Ние сме гледани от баби чак докато стана време да тръгнем на училище. Нашите през това време работата и всяка събота и неделя идваха при нас, или ни вземаха да ни заведат някъде. Тогава това беше обичайния начин, много малко деца ходеха на детска градина, всъщност ходеха тия без баби.

Но по казуса на Лено, свекърва и е била бедна и синът и е помагал, на мен това ми се вижда нормално. И сега Лено я е яд, че свекърва и не била друга, а не такава, да има, да помага, ама то божа работа. Пък и тия пари дето сте и помагали, сега как щяха да са ви от полза. Минали работи.

# 634
  • при късмета
Нас баба ни гледаше началните класове в у-ще. Със сестра ми сме породени, малко по-малко от 2 години ни е разликата е двете майчинства на майка са се застъпили. Даже не ходех на градина докато майка ми беше по майчинство за сестра ми. Била съм за 2-3 месеца при сестра ѝ и нейната майка, защото последния месец от бременността е бил тежък и рисков и малко след това. Като тръгнахме на градина майка ни взимаше, защото тя беше до работата ѝ, от баба не е имало нужда. Големите ваканции бяха проблемните.
Все пак, всеки който реши да има дете, трябва да предвиди един период от няколко години и то над 10 и да е наясно, че ще съобразява работа, свободно време, глезотии със задължението да отгледа това дете. Това и хора без деца е толкова елементарно, че трябва да го прозрат, освен ако капацитета не им колкото на амеба. Защото е много лесно на стари години да изискваш задължения към от децата си, но това зависи само и единствено от това как ти си се справил със същите тези задължения

# 635
  • ВАРНА
Възможно ли е всъщност да си ядосана на мъжа си,а безопасно да насочваш гнева,към починалата?

# 636
Сестра му нищо не може да му изплати,защото също като майка си нищо няма,също е с два провалени брака,едно дете,което гледа сама. Ако продадат да си делят-тя остава на улицата,от малко градче са.

# 637
Аз така и не разбрах защо не си говорила с мъжа си след като не си била ок да помагате на неговата рода.

# 638
Лено, не знам на колко години си, ама вземи порасни. Загърби миналото и гледай сегашното. Живота си върви и няма да спре и да те чака да ти мине. Пропускаш хубави моменти, не си струва. Каквото е станало, забрави го.
Как ли пък не ще се тровя, че някой не ми гледал детето, като той е загубил от това, като е нямал контакт с нея. Децата растат и поемат пътя си. Трудно, лесно, не са ми я връчили бабите като чеиз, а ние с мъжа ми сме взели решение да я имаме.

# 639
Скоро бяхме на семеен празник в едно заведение, свекърите и те бяха. На странични хора ( не от семейството имам предвид ) им направи впечатление как свекървата уж да се шегува, но реално се заяжда с мен. На всичко отгоре нарочно повишава тон, да не остане някой да не я чуе случайно. Грозно е и прави впечатление явно, но то си е за нея в случая.

# 640
Аз разбирам да изпитваш неприязън, защото аз самата не понасям мързеливци, егоисти и използвачи, но чак да мразиш човек, който просто си е такъв - не го разбирам. Едва ли сте могли да я промените. Ако толкова си се ядосвала, че ги правите тези неща за жената, а и за други роднини, не знам защо не сте комуникирали с мъжа си. Той къде е бил в цялата картинка? И той доброволно се е отказал от имущество - ако това е било проблем, защо не си му казвала?
Когато сме помагали е било с моето съгласие,защото имахме възможност.

# 641
Това си е за нея,не се ядосвайте! Пробвайте и вие уж на шега да кажете,че на хората им е направило впечатление,че се заяжда,но вие категорично сте отхвърлили това

# 642
Сестра му нищо не може да му изплати,защото също като майка си нищо няма,също е с два провалени брака,едно дете,което гледа сама. Ако продадат да си делят-тя остава на улицата,от малко градче са.
дали може да му изплати, или не може е друг въпрос. Той ако е искал е щял да й предложи доброволно или доброзорно да се подели. Съгласил се е да се откаже, в нейна полза, ок, негово решение.

Ти гледаш стари неща, тровиш се и се ядосваш. Ми няма смисъл. Кой какво дал, какво направил. Не става така.

# 643
Възможно ли е всъщност да си ядосана на мъжа си,а безопасно да насочваш гнева,към починалата?
Това е интересно мнение,има много неща за които да съм ядосана на мъжа ми.Едно от тях е,че много държеше на майка си.

# 644
Аз лично съм на принципа, че няма никакъв смисъл да се трошат нерви за нещо в миналото, което не може да се промени.

Общи условия

Активация на акаунт