С какво ви дразнят свекървите? – 146

• 39 332
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
Струва ми се, че само ти, Ма ко, продължаваш да твърдиш, че гостуването е почивка на ол инклузив. И да твърдим, че някой е отровен родител, е твъъърде пресилено.
Пък нека се замисли снахата дали ще се чувства добре, ако мъжът й започне да пренебрегва нейната майка, с повод и без повод да изразява недоволство. Гарантирам й, че няма да й е приятно. Та нека си изговорят нещата. И повече разбиране и такт.

# 451
  • при късмета
Дефинирай "пренебрегва майка ѝ". Моя мъж изобщо не си контактува с моята майка, ако няма някаква причина. Имам предвид, нещо конкретно, я че е тръгнал към тях да свърши нещо, за което е помолен, я да заведе или вземе детето, изобщо има някакъв повод по който си комуникира пряко с нея. Никога, ама никога до сега, вече почти 19 години, не ѝ е звънял или разговарял с нея, само ей така, целенасочено да търси компанията ѝ. И през ум обаче няма да ми мине, че я пренебрегва на това основание.
И майката на Рамона не виси по седмица на главата на зет си, така че той изобщо не може да се оплаква, че жена му пренебрегва майка му. Свекървата щеше да е пренебрегната, ако Рамона по цял ден я оставяше сама, с детето и приятелки навън и да се прибере, когато и мъжа ѝ се прибере. Че и по-късно та с мама да се видят

# 452
  • София
Скрит текст:
Струва ми се, че само ти, Ма ко, продължаваш да твърдиш, че гостуването е почивка на ол инклузив. И да твърдим, че някой е отровен родител, е твъъърде пресилено.
Пък нека се замисли снахата дали ще се чувства добре,
ако мъжът й започне да пренебрегва нейната майка, с повод и без повод да изразява недоволство. Гарантирам й, че няма да й е приятно.
Скрит текст:
Та нека си изговорят нещата. И повече разбиране и такт.
Ако е основание, и да не ѝ е приятно, това е положението.
Въобще не съм съгласна, че роднините (независимо дали са на мъжа или на жената) имат право да ти се качват на главата.

# 453
Не си контактува, обаче е на линия, ако имат нужда от него? А ако не само не помага, ами я подиграва, осмива, иронизира с повод и без, ако постоянно обсъжда отрицателните й черти, щото идеални хора просто няма? Така че винаги се намира какво да каже човек, ако е решил.
И да е с основание, пак няма да й е приятно. Но тя не споделя нищо такова, значи човекът се държи добре. То и така е нормално, де.

# 454
  • София
Скрит текст:
Не си контактува, обаче е на линия, ако имат нужда от него? А ако не само не помага, ами я подиграва, осмива, иронизира с повод и без, ако постоянно обсъжда отрицателните й черти, щото идеални хора просто няма? Така че винаги се намира какво да каже човек, ако е решил.
И да е с основание, пак няма да й е приятно.
Скрит текст:
Но тя не споделя нищо такова, значи човекът се държи добре. То и така е нормално, де.
Ако е с основание, "неприятното" трябва да е насочено към причината, а не към следствието. Все едно мъжът ми да се беше сърдил на мен, че не контактувах са баща му, след като моето поведение беше следствие от поведението на баща му. Определено не беше във възторг от ситуацията, но аз не бях източникът ѝ. Щеше да е доста нагло да се сърди на мен.

Та и тук така. Ако не харесваш дадено положение, обвинявай "източника", а не "следствието".

# 455
  • при късмета
Защо реши, че Рамона непрекъснато я подиграва или осмива пред мъжа си? И не коментира нейни отрицателни качества, а действия на майка му, които я дразнят. Има право на това, защото е Рамона си е вкъщи, а свекървата на гости. Да ти кажа, и на мен да трапосат някого на главата ми или да се самотрапосва за толкова време и често, и на мен ще ми е трудно да виждам положителните му страни.
Решиха този проблем с мъжа ѝ, Рамона стопли, че гостуванията е добре да са в присъствието на мъжа ѝ и едно вече беше отложено. Така, че има напредък и някаква полза от дългото коментиране на казуса.
А майка ми, ако даде основание на мъжа ми да не се държи добре или да я избягва, аз самата преди него ще реагирам. И не на него

# 456
А кое е основателно за да не се държи добре? Да не си говорят достатъчно дълго по телефона ли? Ако мъжа ми определя аз колко да говоря със моите роднини, или аз на него с неговите не са на добре нещата.

# 457
  • София
А кое е основателно за да не се държи добре?
Скрит текст:
Да не си говорят достатъчно дълго по телефона ли? Ако мъжа ми определя аз колко да говоря със моите роднини, или аз на него с неговите не са на добре нещата.
Зависи за кого. За мен е едно, за друг – друго.

# 458
За пръв път ме подразни днес, като ми каза да съм гледала как се прави дроб сарма, да съм подготвена за догодина. Усмихнах се и си излезнах от стаята. Първо може догодина да искам с моите роднини да прекараме Великден, а и предпочитам ако питам за готвене, да е моя инициативата.
Винаги съм питала, когато сме идвали на гости има ли нужда от помощ, с какво да съдействам. Най-често ми се е казвало, че не е необходимо. Когато ме е помолила за нещо, съм съдействала. Добра жена е, знам че не го каза с лошо, просто се подразних. Винаги се интересува как съм. Знам че не е целяла да ме обиди, уязви или нещо подобно.

# 459
От последните мнения оставам с впечатлението, че поне някой си е направил труда да чете какво пиша с разбиране и съвсем ясно е разтълкувал ситуацията.
Заради такива хора, които четат и дават адекватни съвети, си струва да се споделя.
Благодаря и тук за разбирането, защото когато сме хора и си помагаме (пък макар и виртуално), сме в истинската си същност човеци.
Да, аз съм млада снаха, като съм чела до тук проблемите със снахите - моите са вятър, но от време на време имам нужда да измрънкам. За дрехата например беше глупаво, тогава се съгласих с вас.

# 460
  • при късмета
А кое е основателно за да не се държи добре? Да не си говорят достатъчно дълго по телефона ли? Ако мъжа ми определя аз колко да говоря със моите роднини, или аз на него с неговите не са на добре нещата.
Миленака е права по принцип, но да допълня. Ако майка ми непрекъснато дава акъли на мъжа ми, или баща ми въпреки, че отдавна го няма го приемам за хипотетично, критикува го за всяко нещо и набляга как се е правело едно време и държат той да следва техния модел съвсем буквално, мъжа ми ще има пълното право да ги отсвири отвсякъде. А аз преди него ще съм ги поставила където им е мястото. От свекървите това е най-честото оплакване, намесата и даването на наклон така, че повечето снахи се дразнят с основание.
Разговорите по телефона сме коментирали многократно, никой не ги ограничава, ако не "крадат" от времето на семейството заедно. Може да се говори на път и от работа, обедна почивка, на връщане от магазина, време винаги ще се намери. Е, сега, ако има нещо спешно, разбира се не е напълно забранено да се звъни, понякога се налага. Но си остава понякога, не всеки ден. Това е не само различно, а диаметрално противоположно.
Нашия докато беше малък, нямах търпение да се върне мъжа ми от работа. Престана да спи на 5 месеца. По час на ден, това ми е било времето. Преди това по 2 пъти за по час. И не говоря за време за себе си. Времето да свърша нещо вкъщи, да сготвя и т.н. Като се прибереше го оставях за да мога да се изкъпя и ако не съм успяла да сготвя да направя нещо набързо. Случвало се е и да поръчваме. После гледах първо за детето да приготвя, нашето не беше толкова важно, но неговото ми беше. Да вляза да се изкъпя, защото и мъжа мим чакам да излезе от банята, като се върне това му е първата работа. То станало време детето да се къпе и да ляга. После все пак и ние трябва да се видим. Представям си точно тогава да се водят по час безсмислени разговори и то ежедневно. Ми какво толкова е станало от вчера до днес? Едното изключва другото. И аз бих се дразнила. Случва се и приятели да звънят разбира се, както казах не е изцяло забранено да звънне телефона, ама с тях се разбираш за 2 минути и не е всеки ден един и същи звънящия

# 461
Ето че за теб или мен е едно, но пък оплакването на потребителката беше, че не си говори достатъчно свекървата и затваря за да си гледа сериала. И тя вместо да е доволна търси проблем и там. Няма угодия.

# 462
Ето че за теб или мен е едно, но пък оплакването на потребителката беше, че не си говори достатъчно свекървата и затваря за да си гледа сериала. И тя вместо да е доволна търси проблем и там. Няма угодия.
Свекървата това й е времето с внучето, на гости й ходим на няколко месеца веднъж. Аз никога не съм имала против да говори ММ с нея, нищо, че сигурно трудно ще повярвате, понеже търсите под вола теле.
Когато нямаше дете му е звъняла и са си говорили с часове и нищо не съм му казвала, защото моята майка пък живее в същия град и се виждаме по-често.

# 463
  • при късмета
Вземи да четеш с разбиране. Чисто по свекървенски едно си знаеш и гледаш за какво да захапеш. Няколко пъти казах, че за конкретното оплакване на Рамона, съм на страната на свекървата. И тя я критикуваше не заради продължителността на разговора, а заради незаинтересоваността ѝ от внучето

# 464
  • Варна
Ама явно тя не иска време с внучето. Иска време със сина си.

Общи условия

Активация на акаунт