Пусти неудачи с няколко задачи - някой ако смогне, нека да помогне :)

• 32 057
  • 780
  •   1
Отговори
# 300
Ще помоля за помощ върху следната задача от Работа-7 клас:

5x=3(x+10)
x=15
Трябвало е да пише 15 минути по 5 задачи = 75 задачи

# 301
Благодаря сърдечно

# 302
5x=3(x+10)
x=15
Трябвало е да пише 15 минути по 5 задачи = 75 задачи
Dincho, направо ме уби с тази производителност Smiling Imp Дай боже всеки му по 5 задачи в минута да решава Laughing

# 303
То и 5 изречения в минута не са малко, ако са по-дългички 😀
Един път си спомням, някой беше пресметнал, че и Юсеин Болт не може да развие скоростта, която се получаваше.

# 304
  • София
Ми, да, наскоро решавах на лични задача, пусната ми от шестокласна майка, каква беше тая  цилиндрична цистерна, дето събира 30 000 литра течност?10 пъти си проверявах обръщанията в дециметри..

# 305
Ми, да, наскоро решавах на лични задача, пусната ми от шестокласна майка, каква беше тая  цилиндрична цистерна, дето събира 30 000 литра течност?10 пъти си проверявах обръщанията в дециметри..
Ами толкова събират цистерните 20, 30, 40 000 литра

# 306
  • София
Е, какво пречи да има такава цистерна.
Всъщност при решаване на задачи трябва ли да очакваме да получим реалистичен отговор?

Скрит текст:
Тази я рекламират за 60 000 литра

# 307
Все си мисля, че има някои базисни неща, които трябва да се съобразяват при съставянето на задачи.
Дядото трябва да е по-възрастен от внука и не може да е на 20 години примерно.

# 308
  • София
В контекста на задачата не можеше да е такава цистерната..Имаше със сигурност недоглеждане от страна на авторите, понеже тези 30 000 не бяха пълната вместимост, а някакъв процент от цялото...
И да, на мен лично ми се струва логично една задача да има и реалистичен отговор. А не ученик да получи, че  Х  решава по 50 задачи на час, а  У се движи по селсксия кален път с колелото със 75 км/ч..

# 309
  • София
Все си мисля, че има някои базисни неща, които трябва да се съобразяват при съставянето на задачи.
Дядото трябва да е по-възрастен от внука и не може да е на 20 години примерно.
Бе, и аз така си мислех, докато не видях една задача, която препоръчва такъв безумен начин за пържене на филии, че изпълнението му предполага минимум 1 час чистене след това. Joy

# 310
Тази ли? Joy Първият ми сблъсък с нея беше всъщност нейде през 2009. Помня, че един татко беше ходил да пита съставителите кой идиот пържи по този начин.

Иначе на мен първенството ми държи един областен кръг на НОМ за четвърти клас. В примерното решение на една задача беше обяснено, че действието не се развива непременно на планетата Земя. Трябва да го издиря. Беше култово.
Намерих го.

# 311
  • София
А, същата! Както казах при първия ми сблъсък с нея - ако видя мое дете да пържи филии по този начин, собственоръчно ще го удуша. Joy

# 312
Дидева, точно този дядо ми се е запечатал като абсурд.

# 313
Моето в 4 клас на някакво състезание, където се търсиха размери на някаква градина беше направил всичко. Тайната беше да се съобразят два случая. В единия отговор се получаваше 1 м на 1м и той  отхвърлил това решение, защото "каква ще е тая градина метър на метър". Аз тогава пък му обясних, че той тая градина не я купува, а решава задача, та истината е някъде там. Grinning:

# 314
  • София
Смятащите, че задачите не трябва да имат реалистичен отговор - какво ще  си помисли шестокласник, ако  моделира уравнение и реши примерно следната задача?
В момента Иван е 3 пъти по-малък от майка си, а преди 4 години тя е била 5 пъти по-голяма от него?

-Ама, как бе, тази  в училищна възраст ли е родила? Я да си проверя пак къде греша, не може да е така.

Съвсем логично търси грешката в себе си и не минава на следващата задача...

Общи условия

Активация на акаунт