Пусти неудачи с няколко задачи - някой ако смогне, нека да помогне :)

• 31 432
  • 780
  •   1
Отговори
# 510
Много благодаря.

# 511
Може ли моля някой да помогне с тази задача. ПРавя гугъл превод на условието

Представете ситуацията в надписана скица. За да направите това, изберете подходящи векторите a<>0, b<>0 и r>0

# 512
  • София

Предполагам това искат да се прави или?

# 513
Благодаря! В услошието пише , че трябва да се изберат подходящи a, b , r . Какви трябва да бъдат те?

# 514
Здравейте,нужна ни е помощ за задача 102 -Цели изрази за 7 клас.

# 515
# 516
  • София
Как е на английски развивка? Търсим в гугъл развивки на куб с някакви герои и ученичката иска да я отпечата цветно, безсмислена работа според мене, но голяма драма стана...

# 517
  • софия
Как е на английски развивка? Търсим в гугъл развивки на куб с някакви герои и ученичката иска да я отпечата цветно, безсмислена работа според мене, но голяма драма стана...
http://printables.atozteacherstuff.com/435/cube-pattern/
Cut out

# 518
# 519
  • София

Свалете си най-обикновена развивка на куб, сложете й цветен фон, с insert сложете в квадратите желаните фигури/герои..

Dincho, преди доста годинки  учителката на нашите вече пораснали деца искаше такива  развивки, помниш ли, за всички изучавани тела без сфера/кълбо? Моята мома си беше направила (още помня) стените на куба с картинки на ученик на черна дъска и на тях преди  сглобяването на куба с бял маркер беше написала кои  са елементите на куба, формулите за околна, пълна повърхнина, обем, сума от дължините на ръбовете, зависимост между брой върхове, стени, ръбове.. Детска радост, шарени бонбонки Simple Smile

# 520
Русалка, твоята мома винаги е била изпълнителна, а моят е "вятър го вее на бяла кобила" Close

Моля за помощ от приятел. Как ви се струва по трудност тази задача за 7 клас?

"Две машинопистки напечетали определен брой страници. Първата машинопистка печатала по 12 страници на час, а втората - по 10 страници на час. Втората започнала работа 1 час след първата и след приключването на работата се оказало, че напечатаните от нея страници са с 33 1/3% по-малко от тези на първата.
Колко страници са отпечатали общо двете машинопистки, ако са приключили работата едновременно?"

Днес една приятелка ми я праща с молба за решение и мнение. След като й изпратих решението и мнението ми, че не е нищо особено..... получавам отговор "знам, че си не уред. Даже госпожата в училище се затрудни с нея."

# 521
А " Междучасие" имат курс и за НВО по БЕЛ. Joy

# 522
Dincho, и аз мисля, че не е нищо особено. Щеше да е съвсем лесна, ако бяха дали общия брой на страниците и да търсим часовете, ама и така не е кой знае какво. Тези с 33 1/3 % или 66 2/3 % не мисля, че плашат вече някой. 😁 Съмнявам се и, че учителка се е затруднила. Понякога поукрасяват младежите.

# 523
  • София
Русалка, твоята мома винаги е била изпълнителна, а моят е "вятър го вее на бяла кобила" Close

Моля за помощ от приятел. Как ви се струва по трудност тази задача за 7 клас?

"Две машинопистки напечетали определен брой страници. Първата машинопистка печатала по 12 страници на час, а втората - по 10 страници на час. Втората започнала работа 1 час след първата и след приключването на работата се оказало, че напечатаните от нея страници са с 33 1/3% по-малко от тези на първата.
Колко страници са отпечатали общо двете машинопистки, ако са приключили работата едновременно?"

Днес една приятелка ми я праща с молба за решение и мнение. След като й изпратих решението и мнението ми, че не е нищо особено..... получавам отговор "знам, че си не уред. Даже госпожата в училище се затрудни с нея."

E, защо се учудваш.. Уви, не е единичен случай описаното, Солничка Sad Въпросната госпожа се е затруднила, чувала съм го и за други, които неполучавайки даден отговор казвали, че просто има грешка (не че и това не е факт за сборниците, но проблемът идва, когато ученик е получил отговора и не смее да си каже), частната учителка на детето на  misssixty  пък според написано по-назад тук в темата няколко пъти била казвала, че дадена задача от седмокласен сборник не може да се реши със седмокласен материал.. Супер е обаче, че има (все още) и други Учители Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 май 2023, 21:53 от пенсионирана русалка

# 524
Аз се записах в темата, когато бях супер потресена от прогимназиалната учителка на сина ми Joy и нивото на обучение като цяло и исках да видя какво и как се учи в България.
Но тази учителка например сама си измисляше задачи и се скъсваше да се фука на децата "аз я измислих", все едно е някакъв гений, а задачите бяха пълни с грешки и противоречащи си данни. Фермани писах тук тогава, много ме беше яд. Първо се бях оплакала в whаtsapp групата на класа, но там не срещнах разбиране, понеже 6-7 клас беше вече отвъд нивото на родителите и всички, които ми отговориха, ми казаха, че по принцип не ги разбират задачите. Simple Smile)))

Общи условия

Активация на акаунт