Пусти неудачи с няколко задачи - някой ако смогне, нека да помогне :)

• 31 404
  • 780
  •   1
Отговори
# 570
Малеее,колко е лесно,благодаря

# 571

Русалка, мисля че Р трябва да принадлежи на АС.

# 572
Само не разбрах кое е разстоянието на т.P до AB. Всъщност т.P не принадлежи ли на AC?

# 573
Таткото 1, ето ви чертеж. Ако не успеете да се справите само с него, Русалка скоро ще напише решението 😀

# 574
Таткото 1, ето ви чертеж. Ако не успеете да се справите само с него, Русалка скоро ще напише решението 😀

Разбрах я, благодаря!

# 575
  • София
Извинявам се, не съм дочела условието, просто съм решила друга задача така..По-скоро заради сгрешеното разположение на точка Р съм я докарала само до един етап..

# 576
Здравейте, ще помоля за решение на една задача, но ако може и с чертеж да бъде...за 8ми клас е

Предварително благодаря!!!

# 577
  • София

Доста непрецизно за чертеж, но като идея става.. Трябва със система да намерите двата катета.  Едното уравнение в нея нека е Питагорова теорема, а  другото - формулата за радиус на вписана в правоъгълен триъгълник окръжност. Оттам вече е по-лесно. Ако не се получи, кажете.

# 578
Благодаря за чертежа, но ако може и да я разпишете...Blush

# 579
  • София
Благодаря за чертежа, но ако може и да я разпишете...Blush

# 580
Русалке, страхотна сте.....огромно благодаря!!!❤

# 581
Здравейте може ли да ни помогнете с тези задачи за 7клас. Благодаря предварително.
Скрит текст:
При ротация на правоъгълник по ос успоредна на страна се получава цилиндър с височина тази страна и радиус на основата, който зависи от мястото на  тази ос - в случая е в средата на страната, значи радиуса е 1/2 от нея.

Нека детето пробва само с това подсещане Hands V

# 582
Да си завърти тетрадката детето и ще "усети" какво се получава.

# 583
Моля за помощ с тази задача, че забихме  тотално 😄

# 584
Според мен е Г.
Като забиете така просто разкриване на скобите..

Общи условия

Активация на акаунт