Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 73

• 42 647
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Gotham City
Аз също имах проблем с холестерола. Писаното по-горе е абсолютно вярно като съвет. Опитай без животински мазнини, само зехтин, кокосова мазнина, и то в минимални количества. Много зеленолистни, фибри, много риба, но без кожата, само бяло пилешко месо, заешко. Без никакви червени меса, яйца до 1-2 жълтъка седмично, белтъци без ограничение. И без млечни. Сирене, кашкавал имат много наситени мазнини.
Пърженото е абсолютно забранено.

# 616
  • Варна
Благодаря. Аз иначе се движа много, почти постоянно вървя пеш. Но да, храненето трябва да оправя.

С вървене не се отслабва. 10 минутна интензивна тренировка у дома с правилно натоварване  е в пъти по-ефективна от 10 километра разхождане. Има много (и платени, и безплатни) тренировки онлайн, които можете да правите, или да спортувате нещо.

# 617
Благодаря. Аз иначе се движа много, почти постоянно вървя пеш. Но да, храненето трябва да оправя.

С вървене не се отслабва. 10 минутна интензивна тренировка у дома с правилно натоварване  е в пъти по-ефективна от 10 километра разхождане. Има много (и платени, и безплатни) тренировки онлайн, които можете да правите, или да спортувате нещо.

О вероятно е така. Но аз не вървя с цел да отслабвам, такъв ми е начина на живот от години, исках да кажа, че имам достатъчно движение, т.е. не съм обездвижена.

Belle Époque мерси. Точно каквото не трябва ям - доста млечни (сирене, кашкавал), яйца последно време хапвах често, меса затова й си помислих, че влошаването на изследванията е вследствие на новото хранене.

Благодаря ви момичета, ще се пробвам да оправя храненето, въпреки, че ми е трудно, че нямам много воля за хр.режими.

# 618
  • Варна
....
О вероятно е така. Но аз не вървя с цел да отслабвам, такъв ми е начина на живот от години, исках да кажа, че имам достатъчно движение, т.е. не съм обездвижена.
....
Да, разбирам, но обръщам внимание на това, че вървенето въобще не е достатъчна активност за човек, който има за цел да отслабне. И аз вървях мнооого преди, но свалих 15% от теглото си едва когато започнах да тренирам, за 2 месеца. Разбира се съпроводено с калорийно-дефицитен режим. Тоест трябва да ядеш по-малко отколкото гориш.

# 619
  • Gotham City
Пробвай, пробвай, ще видиш бърз ефект. Минах и аз по тоя път с яйцата, млечните и доста месо. Оправят се нещата. Омега 3 е много полезна в случая, но в по-сериозни количества.

# 620
Didi168 благодаря, знам че принципно е така със спорта и не го отричам.
Просто аз лично не съм фиксирана в отслабването на всяка цена, първо не съм супер дебела, а леко по-едра в момента и имам да сваля 5-6кг. Мен ме интересува чисто здравословния план в тази ситуация, не самото сваляне на кг като такива,  кг са качени основно от стрес и влошената ми хипофункция и нисък вит.Д, аз не съм почнала да ям повече през това време.
Преди няколко години, само с промяна в храненето за 5 месеца отслабнах 13кг без да спортувам нищо и да променям движението си.

Belle Époque ами уж сериозни дози избрах Омегите, но след 3 месеца сега съм ги спряла в момента и затова мисля да си взема добавката с червен ориз.

# 621
  • Gotham City
Доколкото съм запозната, омега 3 може да се пие непрекъснато и ползите от нея не са една и две.
 За холестерола може да си вземеш също пектин, това ме посъветва ендото. Аз го приемам на таблетки, по-лесно е.

# 622
да

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 21:31 от Анонимен

# 623
mibobo, на мен ендото първият път ми изписа Липомезин, сутрин 1 и вечер 2. Аз ги пих известно време, но тогава пиех и доста други лекарства и ги спрях защото ми омръзна да се чудя как да ги вмествам.
Следващият път  като ми направи изследване, пак ми изписа Липомезин, но този път 2 хапчета вечер, пият се преди лягане, минимум два часа след храна. Така че, според мен ги пий 2 пъти вечер, три месеца се пият.
Запазила съм си поста на една съфорумка, която пише, че си е отправила холестерола с пектин, ако искаш мога да ти го пратя.
Ето и една статия преведена от Шоки, за връзката между функцията на щитовидната жлеза и холестерола:
http://foodforthoughtbg.blogspot.com/2019/11/normal-0-21-false-f … en-us-zh.html?m=0

И интервю с д- р Рей Пийт за щитовидната жлеза, хипотиреоидизма, защо понижаването на вашия „лош“ холестерол е „лошо“ за вашата щитовидна жлеза за отслабването и др.
Сега разбрах от къде ми идва сърцебиенето:
https://www.tpauk.com/main/article/an-interview-with-dr-raymond- … -thyroid-disease/

Спрете да ядете нисковъглехидратно (ако ви е грижа за щитовидната жлеза):
https://www.forefronthealth.com/low-carb-thyroid-dangers/

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 15:36 от Lemy

# 624
mibobo, на мен ендото първият път ми изписа Липомезин, сутрин 1 и вечер 2. Аз ги пих известно време, но тогава пиех и доста други лекарства и ги спрях защото ми омръзна да се чудя как да ги вмествам.
Следващият път  като ми направи изследване, пак ми изписа Липомезин, но този път 2 хапчета вечер, пият се преди лягане, минимум два часа след храна. Така че, според мен ги пий 2 пъти вечер, три месеца се пият.
Запазила съм си поста на една съфорумка, която пише, че си е отправила холестерола с пектин, ако искаш мога да ти го пратя.
Ето и една статия преведена от Шоки, за връзката между функцията на щитовидната жлеза и холестерола:
http://foodforthoughtbg.blogspot.com/2019/11/normal-0-21-false-f … en-us-zh.html?m=0

И интервю с д- р Рей Пийт за щитовидната жлеза, хипотиреоидизма, защо понижаването на вашия „лош“ холестерол е „лошо“ за вашата щитовидна жлеза за отслабването и др.
Сега разбрах от къде ми идва сърцебиенето:
https://www.tpauk.com/main/article/an-interview-with-dr-raymond- … -thyroid-disease/

Спрете да ядете нисковъглехидратно (ако ви е грижа за щитовидната жлеза):
https://www.forefronthealth.com/low-carb-thyroid-dangers/

Леми, за съжаление ИР трудно се “оправя” с повече въглехидрати!

Дилемата е, как да държим в норма и ЩЖ, и инсулиновата чувствителност?

# 625
Да. Проблемът е, че на теория всеки го казва това, но никой не обяснява на практика как точно ще се получи.

# 626
Моите щитовидни показатели се влошават при повече вгх, а пък и килограмите се покачват...🙈 😵‍💫

# 627
Не съм забелязала да се влошават (то при моите накъде повече Grinning), но категорично не се подобряват.

# 628
Ир и холестерол и всичко се оправят като оправим хипофункцията. Обаче...знаем колко е трудно.
За това ви пускам тези статии -четеш, отсяваш, понякога експериментираш, нещо работи, нещо не, пробваш, питаш.....
При мен щитовидните си стоят на едно положение и с много и с малко. Но с малко се чувствах ужасно.

# 629
Толкоз четох, толкоз пробвах и толкоз стрес си причиних, опитвайки как ли не да ги оптимизирам пустите хормони, че накрая теглих една, пия си хормоните, ям си съобразно ИР и гледам как се чувствам. Това ми е най-важно. Изследвания скоро не смятам да пускам.

Относно вгх-ти - аз се чувствам много добре на по-ниски.

Общи условия

Активация на акаунт