Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 73

• 42 624
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Но с малко се чувствах ужасно.
При мен е точно обратното. Но аз никога не съм била с хипер...
Стела, и аз гледам как се чувствам и съобразявам храненето с това. Може пък просто "решението" да не е едно и също при всички...🤔

# 631
Гърненце,
ти преди няколко поста беше отговорила, че от "Ел-Тироксин"-а е възможно да се чувстваш сънен и да ти се спи.
Аз съм точно така - направо си се чувствам като "дрогирана" и взела някакво успокоително или приспивателно. 😴
И лошото е, че нищо не ми се прави, а само ми се лежи и ми се гледа в една точка. 🙃
Става ми едно отпуснато, лениво и чак безразлично...
Направо "Харе Кришна" си е работата... 🤭
Оххх, искрено ви се възхищавам, момичета, как вече толкова много години успявате да се борите с толкова много неща! 👏
И да си "носите Кръста".
Истински "героини" сте!
Душички... 🤗♥️

# 632
Аз затова Л-тироксин го пия в 4:30-5ч Wink
Ставам да пишкам, пия го и си доспивам до 6:30-7, ставам и закусвам, като така имам отстояние от прием на хормона до храната.

# 633
Да, то и аз пробвах различни варианти и тъкмо се зарадвах, че от Т3 се чувствам малко по-ведра и бодра - и ето че след известно време започнах да притрепервам от него. 🙆
Вътрешно - по цялото тяло, и най-вече го усещам по краката.
Въобще - от едното ми се спи, а пък от другото съм като "трепетлика".
Няма оправия... 😜

То е ясно, че нещо оплесквам с дозите и изследванията са ми едни "прекрасни", ама ще ги борим някак нещата - няма къде да се ходи. 😘

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 22:52 от Непоправима романтичка

# 634
Да се коригирам:
При мен щитовидните си стоят на едно положение и с много и с малко. Но с малко се чувствах ужасно.
Сетих се, че баш когато бях във вихъра на кетото, получих рецидив, и трябваше да почна отново Тирозол, нали бях с хиперфункция тогава.
Не мога да кажа дали имат връзка.

# 635
Мен лично Рей Пийт ме "губи" като читател с литъра прясно мляко, портокаловия сок и изключително висококачествените белтъчини в...картофите...🤔🤔 Все пак, чета много и отсявам, та периодично попадам и на него. Излиза, че страдам от дефицит на прясно мляко, портокалов сок и висококачествени белтъчини от картофи...(това в кръга на шегата де🙂)
Скрит текст:
Белтъчини в 100 грама сварени картофи:

За естрогена и прогестерона ми стана интересно обаче.

# 636
За естрогеновата доминантност много си струва Рей Пийт.И желязото.Храненето и на мен ми е странно.
Има ли някой по него?

# 637
Желязото и феритина успях да оправя само със Сорбифер.

# 638
Момичета, стигнах до следните изводи при Хашимото с хипо и ИР:

Поддържам въглехидратите между 50 и 70 гр., като източниците им са строго ограничени/ горски плодове, краставици, домати, лук, вкл. лактоза!

В ден без тренировка/ при мен те са два дни/, падам на 50 гр. въгл. дневно! Не консумирам ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ, КАРТОФИ, ОРИЗ, за захар и производни - дума не може да става, плодове - само горски / боровинки, малини, касис, къпини и д-р./
Консумирам млечни - умирено СКИР, козе сирене и кисело мляко, като сиренето и млякото аз си ги правя/ млякото е от истинска крава🤣/.

Хапвам пиле, риба и свинско - също умерено, примерно три пъти в седмицата. Зехтин и маслини обожавам, но следя и калориите от тях, че мога да прекаля. Положих доста усилия пред годините да се превъзпитам, много обичаХ тестени неща, сега ги подминавам като пътен знак.

Тренирам 5 пъти в седмицата, тренировките са с тежести.

Пия кафе и вода, без фрешове, сладки бъркочи и алкохол/ не го понасям/.

Щитовидните хормони са ми много важни, но високият инсулин ме плаши повече!

Знаете, че хашимотките сме по-тревожни и чувствителни, но ми прави впечатление, че с
по-чист режим на хранене и спорт, енергията е супер и тежките мисли “бягат”!

След написаното се чувствам като светец🤣🤣🤣

То бива, бива, ама това на нищо не прилича!

Забравих - пийте повечко вода, поне по 2 л., да не кажа повече!

# 639
Lemy благодаря много за инфото и линковете, ще погледна.
Аз хич не съм много ниско въглехидратна и да искам не мога и ориз ям, и картофи понякога гледам да е по-рядко, и боб и т.н. Просто съм спряла с "прекаляването", защото не се храня ок - нормално ям на всяко ядене хляб, теста много обичам, почти всеки ден някакви кексове, еклери, вафли и т.н. Та вредни неща съм си спряла Simple Smile .

Аз съм в групата на Рей, но така и не ми остава време да прочета много информация там, надявам се сега лятото да успея. И "Наръчник за регулиране на хормоните" ми идва утре и се захващам уж.

# 640
Мина, моята дъщеря яде краставици, домати и лук без инсулин, барабар със сирене и не й вдигат кръвната захар въобще. Така че отпиши ги като източник на въглехидрати. От всичко изброено само лактозата и плодовете са ти въглехидрати. Иначе 50 гр са изключително малко. 1 и 1/2 филия хляб дневно. Силови тренировки и 50 гр въглехидрати е страшен стрес за организма. А щитовидните ще се влошат главоломно и дълго време няма да можеш да ги изкараш от дъното. Казвам го като човек експериментирал всякак със себе си. Няма нищо положително от това клетките да гладуват дългосрочно.

# 641
Мина, моята дъщеря яде краставици, домати и лук без инсулин, барабар със сирене и не й вдигат кръвната захар въобще. Така че отпиши ги като източник на въглехидрати. От всичко изброено само лактозата и плодовете са ти въглехидрати. Иначе 50 гр са изключително малко. 1 и 1/2 филия хляб дневно. Силови тренировки и 50 гр въглехидрати е страшен стрес за организма. А щитовидните ще се влошат главоломно и дълго време няма да можеш да ги изкараш от дъното. Казвам го като човек експериментирал всякак със себе си. Няма нищо положително от това клетките да гладуват дългосрочно.

Бонго, експериментът продължава, ям и тиквички, обожавам ги! Ендокринологът ми каза да не броя и горските плодове.Факт е, че при обемите с които боравя във фитнеса, е възможно да не мога да се възстановявам адекватно. Права си, но анализирам за мен ситуацията и когато имам още факти - ще ги споделя!

# 642
Долче, в групата на Рей четох, че не трябвало от веднъж да започнеш да пукаш яко въглени,  картофи и тн, но не обърнах много внимание на продължението на разговора.
Аз в началото също бях шокирана от нещата там, но наред със шокиращите, взех да намирам и доста полезна информация за мен, и да разбирам повече за цялостната картина, та все още чета тук там.

# 643
  • Sofia
При настъпваща менопауза ,при гинеколог или ендокринолог се ходи за съвет и препоръки ?

# 644
Не съм много сигурна, но мисля, че при гинеколог те имат отношение към половата система, хормони и функция.

Общи условия

Активация на акаунт