"Търговия със смърт" - разследване на Валя Ахчиева

• 76 920
  • 851
  •   1
Отговори
# 720
На мен пък ми е чудно, когато ни намалят популацията Биг фарма, на кого ще си продават лекарствата?
И за ваксините си мислех, че имат доста общо с нарастването на продължителността на живота, но забравих че те са още по-вредни Close.

Ми така де - правят ни болни, за да им купуваме лекарствата, ама не ни убиват щото трябва да си продават лекарствата, та затова на чайчета.
Иска ми се това да беше майтап, но мои близки дословно цитират въпросната глупост...

# 721
Reunion, след антибиотика не особено. Много ти е смешно, сблъскай се с болести и тогава се смей. Аз лично си зная, че ако не е бактериална инфекция или нещо, което може да се оправи механично (ако операцията не ме убие, както стана с баща ми) или тялото ми не се излекува, или ще си замина или ще си влача болестта.
Както вече казах - условия, хигиена (включително и при операциите), антибиотици. Останалото я се поддържа, я - не, но не се лекува.

Много неща напират да излязат изпод пръстите ми след този пост, но ще се въздържа. В такъв случай не ходете на лекар, когато се разболеете. Стойте си вкъщи и спазвайте хигиена…..

Ако се разболея от нещо, което не се лекува с антибиотик, само ще го диагностицират, иначе в разговорите ми с малкото лекари, на които медицината им е истинското призвание, самите те виждат чудовищните ограничения на медицината и са разочаровани от прогреса й. Тези, които се жегват, обикновено не разбират много от работата си. На мен буквално са ми бъркали много жестоко диагнози с увереността на хора, на които всичко им е ясно. Разбиращите са малко скромни и смирени, защото са им ясни ограниченията им. Освен, че много неща те напирали, не можах да разбера коя болест наистина се лекува.

Шанти, кой се опитва да те намаля? Доста плосък опит да ми вкараш думи в устата май.

Нищо не разбирам от медицина, докато ти си експерт. Чудесно! Още веднъж, следващия път когато детето ти вдигне температура не му давай антиперитици, защото те няма да го излекуват. Когато го заболи не му давай болкоуспокояващи.Те само купират симптомите на болестта, значи няма нужда от тях. Остави го да страда.
И децата -диабетици няма нужда да лекуваме с инсулин, защото няма смисъл. Те и без това ще умрат…. Един ден….
Ти, предполагам, не се предпазваш от забременяване нито с лекарства, нито с други средства, защото те не са продукт на напредването на медицината. Сигурно е по-лесно да абортираш. Момент, и това не става! Абортите и те са в резултат от напредъка в медицината. ДНК, РНК - хм, това пък какво е??? CRISPR? Неее. Хигиена му е майката!
Защото медицината изобщо не е напреднала!

Ами да те запозная с няколко пациенти с муковисцидоза? Да питаш тях? До преди десетина година много от тях не достигаха второто си десетилетие. Сега могат да живеят пълноценен живот и да имат надежда, че за тях има бъдеще. Не, не е от напредването на медицината… от добрата хигиена е…..

# 722
Стига, защото в България тези пациенти все още не достигат пълнолетие, даже ням пътека за възрастни с муковисцидоза. Така че всичко, написано за Биг Фарма е вярно в България, но не заради напредъка на медицината който е безспорен, Ами заради крадльовците, които буквално ни убиват. Не с ваксини и лекарства, а  с липсата им и с фалшификации.

# 723
  • софия
Някои нямат страх от нищо.
Винаги съм уважавала лекарите и ще продължа да го правя. Това не е професия, а призвание, дълбоко лично усещане, стремеж и вяра. Затова съм тотално без думи, когато прочета нещо подобно. Това не може да бъде мислено, казано и желано от лекари.
Това са търговци. Търговци с човешко здраве и живот.
Много жалко, защото, за да работиш тази професия, се изисква полагане на много постоянен труд и усилия. За мен ще остане неразбираемо как го правиш и в същото време си така циничен, финансово оценяващ и безсърдечен.
Майката на Даная: Отправенa e заплахa срещу нас „да усетим болката“.
Как може? Как?
Колко повече болка може да изпита една майка, загубила детето си, заради лекарско нехайство и ояждане?
Майка, която е дарила органите на детето си!
Понякога се чудя има ли Господ? Защото правосъдие със сигурност няма.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 20:50 от zvаnchе

# 724
  • Пловдив
Цитат
Стига, защото в България тези пациенти все още не достигат пълнолетие, даже ням пътека за възрастни с муковисцидоза.
Ако не достигаха, нямаше да е особен проблем, че няма пътека. Точно възрастни с муковисцидоза се оплакваха още преди години (с повече от пълно право, разбира се), че болниците не ги искат за хоспитализация при усложнения, защото по другите пътеки, пневмония или каквото там, не могат да им покрият скъпите лекарства.
Иначе да, никакъв напредък няма медицината. Wink

# 725
  • Другата България
Стига, защото в България тези пациенти все още не достигат пълнолетие, даже ням пътека за възрастни с муковисцидоза. Така че всичко, написано за Биг Фарма е вярно в България, но не заради напредъка на медицината който е безспорен, Ами заради крадльовците, които буквално ни убиват. Не с ваксини и лекарства, а  с липсата им и с фалшификации.
Напълно съм съгласна с казаното, тъкмо мислех да пиша нещо подобно.
После прочетох и Звънче, и се отказах, че трябваше да съм доста....брутална.

# 726
abadjieva80, това, което си описала не противоречи на това, което аз казвам - не се лекува болестта, дори и за някои от тях да има поддръжка, която може да доведе до някакво качество на живот. Другото е лекуване на симптоми, които в някои случаи могат да са животозастрашаващи, но после пак се очаква тялото да се излекува само от инфекцията. Аз не казвам да не се лекуват симптомите, че спориш за това.
И, да, без хигиената щеше да видиш операции и всякакви интервенции. Първоначално лекарите са отричали да има проблем и в болниците са умирали огромно количество хора.
Освен това аз не казвам, че медицината не спасява животи, а че ръстът на населениено се дължи в по-малка степен на нея. Дори само чистата вода е спасила доста животи.
На прости факти се подхвърлят някакви опорки за антиваксъри, но пък сигурно да вярваш, че медицината до голяма степен ще те спаси, а и излекува, е по-здравословно, така че продължавайте. В някои случаи може и да стане. Аз повече време за фермани нямам.

# 727
  • При семейството си
Ново интервю на майката на Даная и Кремена Кунева:
https://btvnovinite.bg/amp/predavania/tazi-sutrin/majkata-na-dan … lni-advokati.html
Интервюто и с адвокат Марковски по казуса:
https://btvnovinite.bg/amp/predavania/tazi-sutrin/markovski-za-s … bnija-proces.html

# 728
Тоя Марковски е същия като баща си, прав е който плати повече.

# 729
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Тоя Марковски е същия като баща си, прав е който плати повече.

Точно каквото си мислех!
Но аз го облякох в думи, които биха предизвикали бан във форума.

# 730
  • Пловдив
Ново интервю на майката на Даная и Кремена Кунева:
https://btvnovinite.bg/amp/predavania/tazi-sutrin/majkata-na-dan … lni-advokati.html
Интервюто и с адвокат Марковски по казуса:
https://btvnovinite.bg/amp/predavania/tazi-sutrin/markovski-za-s … bnija-proces.html

Четох, че казали на Ани (майката на Даная), че дъщеря и била болна от рак и "така и така щяла да умре". Не и казвали, за да не я притеснят 🤬
Майката прави опровержение на товА, правени са 4 или повече скенера на детето и няма такава информация тя да е имала някакво онкологично заболяване. Още повече, че на 4 пациента са дарени органи. А там изследванията били много и щяло да се види ако има нещо.

И тази цялата помия се излива върху една майка, загубила детето си заради лекарската немарливост!!!

# 731
Рак има. На здравната система обаче. Къде са министерството, всички лекарски, пък и пациентски организации? Нима са слепи и глухи? Нима е срамно да се вадят кирливите ризи? На всяко работно място има отговорност и грешки.  Нима лечебните заведения са различни? Медицината е сложна наука, а здравеопазването определено е специфичен сектор. Но фокуса е пациента, а не как да откраднем повече пари и как да се намърдаме на по-хубаво бюрократско и/или политическо местенце.

# 732
  • При семейството си
Soulmate, не разбирам защо ме цитирате.
В тези интервюта няма подобно нещо.
Аз самата нищо не съм коментирала по тях.

# 733
хHAPYx, не знам дали има публичната информация за броя на пациентските организации, но те уверявам, че са стотици или хиляди. Там също са много изкривени нещата. Ръководителите на част от тях са на договор с частните болници и взимат % като им пратят нов пациент...
За една видна медицинска адвокатка се носят легенди...
Всичко е толкова прогнило и отвратително, че дори не ми се пише.
Майка ми е онкоболна от 2015 г. и на такива неща съм се нагледала (при все, че имаме познати, връзки и тн.), че просто не е истина!

# 734
  • Пловдив
Soulmate, не разбирам защо ме цитирате.
В тези интервюта няма подобно нещо.
Аз самата нищо не съм коментирала по тях.

Цитатът го сложих, за да допълня към иинтервютата това, което прочетох после в профила на Ани и на Кремена. Тъй като беше пряко свързано с адв. Марковски един вид.

Сега прочетох, че след репортажа на Валя Ахчиева са започнали проверка и от СДВР са разпитвали майката на Даная 5 часа днес.

Общи условия

Активация на акаунт