Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 18

• 43 096
  • 859
  •   1
Отговори
# 780
Аз съм взела Олаплекс 3 само и слагам от време на време. Не е само при боядисване, а при слаба и увредена коса която се накъсва, независимо по каква причина. Аз примерно цяло лято я връзвам и опъвам безжалостно в жегите, а моята е супер тънка и ми се струва че от това е късането. Тя при мен ако не е вързана стегнато, просто не стои прибрана. От топлина ако е увредена, пак помага - за който стилизира често с преса, маша, сешоар.
Това за в боята е друга стъпка, те са много и не са всичките съвсем едни и същи. Според мен най-много смисъл има от 3ката. Тя си е една маска която се слага преди измиване. Води се че възстановява връзките, които са повредени от третиране.

Не намирам из нета информация за ползване и на Олаплекс, и на къна, както примерно това дето пишеш да не се слага къна след кератинова терапия. Заради това гледам точно преди къносване да я ползвам там по веднъж, че точно тогава има най-малко къна наслоена върху косата и съм си наумила че така повече правя нещо... дали е така, не се знае Grinning

# 781
Дано да има ефект, че и третата стъпка не беше лев и два по спомен:) Аз не смея, въпреки че проблема с връзването го имам и аз - цяло лято съм вързана, чак скалпа ме заболява..Знам, че така си причинявам косопад,  но просто не си търпя косата в жегите.

Но аз след като започнах да слагам къна престанах да се суша и да ползвам преса и може би всичкото вкупом повлия.. И структурата на косъма е важна, моята не е тънка, не е и дебела, но не се накъсва вече. Преди, когато слагах амонячна боя косата се късаше безобразно, бях като със слама на главата.

# 782
А, моята перушина не е нито дълга, нито гъста, нито я слагам често. Та едно шише взето на промоция не ми излиза някакви кой знае колко скъпо на практика, то ми е за много време.
Аз поначало не използвам преса, а сешоар ползвам в студените сезони и то не за сериозно издухване ами колкото да не е мокра. Но пак казвам - моята коса е хем тънка, хем рядка та това сушене е супер краткотрайно. Цъфнали краища примерно не съм виждала на косата си не знам от колко години, а се подстригвам буквално 1-2 пъти в годината. Къната ми се отразява добре, уплътнява я поне малко, пак е нещо.
Не знам при мен дали е само от непрестанното връзване с ластици и шноли, имах и доста проблеми на главата та може и стресът да си казва думата - тя коса дето веднъж вече е пораснала да не е много здрава, после докато не се отреже все си е такава. Ама мажа там, макар и веднъж на около месец само. Не е чак така зле както косата която растеше точно след като изкарах тежък ковид, че тя тогава не се късаше ами имам чувството че направо се разпадаше като я пипна едва ли не. Но не е и както трябва.
Да отминат още малко жегите и ще мине под ножа отново, тогава няма да мога да я вържа изобщо Grinning По Сталински ще го реша проблема, един вид. Но още ми е много топло и искам да мога да я прибера. А нямам търпение, хем и къносването колко ми се опростява като е къса...

# 783
Моята коса също е тънка и много се къса. Гъста е, но трябва задължително да я оформя със сешоар иначе не мога да изляза от къщи. Ползвам Олаплекс 3, това е единствения продукт от серията, който има смисъл да се ползва и един продукт на Редкен със същото действие. Гледам да слагам веднъж на седмица, но май по-скоро на 2-3 седмици успявам. Пак се къса, но мисля че има ефект, защото успях да я отгледам почти до средата на гърба, което никога преди не ми се е случвало.

# 784
Моята до преди 2 години я носех доста по-дълга, мокра стигаше горе-долу до кръста ми. Суха е по-къса че е чуплива и се вдига малко. Тя затова и не подлежи на оформяне с издухване, изправена не ми отива. Бих слагала Олаплекс 3 и по-често, но не мисля че върху скоро наслоявана наново къна ще има голям смисъл, та затова точно преди къносването, което се пада по веднъж на около месец. Доколкото знам, много често да се ползва пак не е добре. Но вече на кого колко често му е много често... не съм наясно.
Иначе и аз смятам че само 3ката си струва от цялата серия, а не шампоан, балсам и прочие дето са на косата за супер кратко време.
Това с късането за пръв път толкова драстично ми се случи точно преди 2 години, няколко месеца преди това изкарах ковид и то много тегаво, витамин Д ми беше също паднал и какво ли не. Тогава да кажем че се справих с добавки да попълвам и със сериозно скъсяване - до раменете поисках да ми я отрежат, супер беше. Подмладих се, дет` се вика - от 20те си години не бях я носила толкова къса, хареса ми Grinning
Сега не е чак както тогава, но си виждам че събирам по повече коса в банята и че като се реша, има около мен коса видимо. Съответно се опитвам да оправям това. Пак ще играе ножицата, още малко време да мине. Само къна не ми е достатъчна за здрава коса на мен, аз и без това нямам толкова много. Определено помага, но не достатъчно.

# 785
Моята винаги се е късала, дори и като момиче, 14-15 годишна, когато даже сешоар не ползвах, пак цъфтеше и се накъсваше. Явно косъмът е слаб, тънък и естествено рус, склонен към накъсване. Аз затова и търся естествени алтернативи на химическите бои. Ако започна с тях, ще остана без коса, а късо не ми отива и не ми харесва.
Много си харесвах цвета, но за жалост няма как да го постигна с къна и билки. Като побелея още явно ще съм червена или кестенява, ако увелича индигото. Но по-добре компромис с цвета да направя отколкото да остана без коса.

# 786
Бабри, Натка, споделете как се ползва този Олаплекс 3. Заинтригува ме. Аз да си призная с наведена глава, че последните 2 пъти, поради липса на време прибегнах до боя за коса. И.. естествено резултата е един цвят коса, ама тънка, та тънка. То не стига, че ми е природно тънка, с боя съвсем. И сега ще чакам да минат 2-3 седмици и пак ще се къносам. Отделно ме е налегнал силен косопад отново от около 2 месеца. Навсякъде косми около мен. Преди 2 седмици бая е скъсих, но си пада. Та кажете повече за това нещо, какви благинки носи, да взема и аз да се наплескам...

# 787
Шарпи, аз го ползвам като терапия против накъсване. Водят го уж, че възстановява целостта на косъма като прониква дълбоко и го поправя отвътре. Звучи малко невероятно, но факт е, че косата ми успя да мине раменете, което никога не се е случвало. Аз боя не ползвам, но пък ползвам сешоар почти ежедневно.
Намокрям косата, отцеждам я внимателно и мажа щедро от корените до върховете. Стоя около 30-40 минути. Преди спях с маската, но четох, че някъде след 30-тата минута действието спира и няма смисъл да се държи по-дълго. После ползвам шампоан или сапунените ядки, балсам, маска, ако сложа и изплаквам.

Скъп е олаплекса, но гледам да го взема на промоция, едно шишенце ми стига за около 3 пъти, т.е. за месец долу-горе.
Не мисля, че помага за косопад, но моята коса не пада и не съм се интересувала специално.

# 788
Маска е, нанася се на мокра коса но преди измиване. Е, ако ползваш повече продукти върху косата поне аз бих ги отмила първо но по принцип е за преди миене, т.е. отмива се с шампоан. Минимум 10 минути стои, максимум мисля че около час. Води се тип Bond repair терапия, не е примерно овлажняваща или кератинова както са повечето маски.
Бабри, щом на 3 пъти го свършваш ясно защо казваш че е много скъп продукт, аз като нямам много коса при мен стига за повечко. То все пак и на мокра коса не отиват по две шепи да се нанесе по цялата дължина, не е като на суха.

# 789
Благодаря и на двете!
Ще го пробвам. Моята коса не е много също, сега пък и като я скъсих почти до раменете, още повече. Наясно съм, че за косопад няма да помогне, идеята е да повъзстановя косъма. Нямам идея защо, но откакто започна да пада, косъмът стана един пършив, сух и никакъв...

# 790
И моята е така, пършива, суха, че и капе като за световно.
Ама при мен са всякакви витаминни дефицити, стрес, операция, упойки, какво ли не, тъй че просто я гледам и ми се реве…
Сега съм я почнала с корен от репей в корените, покривам дефицитите, а за сухотата и пършивостта ползвам един крем за коса, да, не е билка или нещо такова, ама пък ми става видимо по-хубава косата, пък и е термозащитен, а пък аз сешоар си ползвам всеки ден.
От Златна рибка е, не е най-изчистения състав, ама не е крайно откровена гадна химия, а и явно, че не бърка по никакъв начин билковата боя, защото не ми променя изобщо цвета или да го сваля.
Ето това е:

https://www.zlatnaribka.com/olioseta-oro-del-marocco/multifunkts … miracle-leave-in/

Моята коса е супер тънка, явно вече и рядка с тоя косопад, бързо се омазнява, ама този крем, въпреки притесненията ми изобщо ме утежнява. Ползвах го и за защита от морето и слънцето, когато бях на почивка

# 791
Ами, въпреки че е тънка косата ми е гъста и отива доста продукт. То и на фризьор като ходех преди за кичури или за издухване почваха да се оплакват, че много коса съм имала и забъркваха сместа на 4-5 пъти, защото не могат да преценят колко много отива.
Та и с разните му маски така - доста гълта. Златна ми излиза тая коса, ами поне да изглежда добре.

# 792
  • В полите на Пирин планина
Аз също съм с тънка коса и от началото на лятото започнах да ползвам шампоани и балсами на Lador - това е корейска козметика и честно казано ми се отразяват по-добре от профи продуктите, които ползвах преди това. От професионалната козметика за коса съм ползвала среден клас продукти, не от твърде скъпите.

# 793
  • Бургас
Благодаря и аз! И аз съм на това дередже с косата.От слънцето, морската вода, хормоните ми е станала суха, капе.Едва дочаквам 2 седмици да се къносом и да се уплътни, уви за кратко е ефекта. Ще ги разучи тези неща, дано са съвместими с къната.Последтите пъти не ми хвана добре.

# 794
Аз си мисля и друго нещо... Както нонстоп я държа вързана, почти 24/7 последните месеци, да не би пък само да ми се струва че и капе. Накъсването няма как да го сбъркам, това ясно. Но тя като е все вързана, после виждам наведнъж всичкото дето иначе си пада за цял ден и го пръскам къде ли не наоколо. Аз както и поначало нямам много, с това темпо да съм оплешивяла до сега. А пък не съм...

Общи условия

Активация на акаунт