Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 18

• 43 077
  • 859
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Глицерин в къната. Или алое вера - на прах, или като гел.
Това и за растителната боя ли важи?

# 841
  • В полите на Пирин планина
Лично аз харесвам много този балсам на Ладор:

https://www.barecare.bg/lador-moisture-balancing-conditioner-530-ml

Може да ползва и без отмиване по краищата. А маслен финиш слагам винаги на влажна, а не на суха коса.

# 842
Много красива коса, Сис 💖
Може би й трябва нещо хидратиращо, защото къната е протеин. Пренасищането с протеин може да направи косъма чуплив.
Мда, определено носи хидратиране къносаната коса, дори моята мека перушина стои по-твърда и суха отначало. Даже веднага след къносване издържа един ден по-дълго преди да трябва да я измия. На някого може да не му звучи като много но разлика между 2 и 3 дни си е съществена, моята се омазнява бързо.

# 843
Skiorche, да, ако е на основата на къна, прахообразна.

# 844
И аз мия моята коса на всеки 2 дена, често ходя вързана и много си личи, когато не е мита косата същият, или предходният ден.. Когато започнах с къната ми се бяха поизправили къдриците за няколко месеца, може би заради прехода от химическа боя към къна, не знам - сега възвърна обичайното си състояние. Къната идеално покрива белите коси, просто седи по-ярко и който харесва червени коси, мисля че не би имал никакви притеснения, дори когато е абсолютно бял. За по-тъмните дами съм чела, че се прави двустъпково боядисване - първо само с къна, за да даде пигмент на косата и после с желаният цвят смес.
Natka, аз побелях почти на 70% на 38, така че с кеф си нося огнената коса Simple Smile Даже добавям по малко хибискус, за още по-червен отенък.

# 845
Хубав цвят става с хибискус но като че ли това екстра червено не е трайно и спрях да го добавям. Моят естествен цвят е светло кафяво, най-тънките косички около лицето направо към русо докарват. И в естествено състояние би изсветлявала под слънце на русоляви кичури, друг е въпросът че естествена не съм я държала от много години че харесвам червена, а и на слънце не прекарвам по толкова време Grinning
Та и сега не е съвсем убит цвят от къната дори и не върху бялото. На слънце е огън но то това се знае Grinning

# 846
  • Бургас
Когато се къносам и ако успея да се измия без шампоан /т.е не съм слагала или съм слагала много малко масла/ тогава косата ми е най-хубава- плътна, по-твърда, има обем, леко по-суха  е и може да издържи повече дни. Отмие ли се с шампоан първата къна времето за омазняване в корена се скъсява. А минат ли 10те дена става още по-зле.

# 847
Предимно си я мия с шампоан къната, пак си има разлика. Но моята е отвратително мека по принцип, сляга се и се смачква само докато я погледнеш.

# 848
  • София
При мен започна як сърбеж на скалпа на третия ден,  непоносимо. И успях да си го пораздразня допълнително, защото ръката ми е все в косата. Сега я вързах и довечера чак ще е първото измиване след боята. Притеснява ме да не се изсветлят белите косми, ама каквото -такова.Simple Smile

# 849
Сърби те, защото има залепнал прах по скалпа, които запушва и с омазняването става ужас. Затова и почнах да мия с шампоан след боядисване. И не я дръж повече от 2 дни без миене след боядисване, за да избегнеш сърбежа.
Сега измий с щадящ шампоан, всъщност с такъв, който си ползваш по принцип, че да не те сърби и от шампоана после.

# 850
  • София
Мерси, да не трябваше да “стискам зъби” толкова дни. Ама се надявах, че съм отмила добре скалпа само с топла вода.
За следващия път ще си знам.

# 851
Аз “стисках зъби” повече от година с идеята, че така цветът ще ми се задържи по-добре. Повече не си го причинявам. Само с топла вода = зелен скалп 2 седмици.

# 852
Аз знам, че цвета се променя в рамките на 48 часа, но никога не съм успявала да издържа 2 дни без шампоан след къна. Обикновено издържам 24 часа, може би затова червеното не става много наситено, а може и да е защото не активирам къната правилно, а се мажа веднага след като я разтворя

# 853
  • София
На билковата боя пише да се маже веднага след разтварянето в хладка вода. Иначе
предполагам, че косата трябва да е влажна (което аз не направих), за да се нанася по-лесно боята. Иначе за хващане на сухо -хваща😉.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 15:31 от Skiorche

# 854
Като мажа на сухо просто правя сместа една идея по-рядка, свикнала съм си вече колко че аз от 15 годишна имам повече време с къна отколкото без и имам богат опит с мазането така че да не тече особено Grinning

Общи условия

Активация на акаунт