Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 18

• 43 082
  • 859
  •   1
Отговори
# 825
  • Бургас
Абсурд, Мими! Ако нямам сериозна причина, която да ме спре,  ще се боядисвам още дълго. Жена с бяла коса е като баба в моите очи/без да искам да обидя някой/.Дори възрастна жена с боядисана коса ми харесва много повече, отколкото с бяла коса.

# 826
Дам.., за съжаление сивите коси отиват само на мъжете.. Ще си се мажем на 2-3 седмици и това е. Аз имам алергия от почти всичко и съм до живот обречена на къната , хубавото е, че еднакво бързо расте корена и по-добре на 2 седмици къна, отколкото боя.
Фризьорите мразят билковите смеси, защото не могат да променят по никакъв начин тоналността, а повечето нямат и достатъчно информация за къната

# 827
Забелязала съм, че фризьорките много мразят къна и билкови бои. Правят едни отвратени физиономии като им споменеш само. И изказвания от сорта: "не започвай с къна или други бъркочи, защото после боя няма да те хване и ще ходиш като...+ някакъв подходящ епитет Simple Smile))
За цъфтежа - ако и преди къносването си го е имало, значи причината е друга. Предполагам, че има и подходящи витамини за подсилване на косата като Геритамин.
Фризьорката много отдавна ме кара да спра с къната. Никога не съм пила нещо за коса, ще потърся информация.

# 828
…имам проблем със цъфтежа. На два месеца ходя на фризьор.
Sis*, тънката коса сякаш предполага цъфтене на краищата, но по мои наблюдения подстригването с филираща ножица също оказва влияние- твоят фризьор използва ли такава, или те подстригва само с обикновена?
Обикновена ножица използва. Навива кичур и минава върховете. Накрая само отдолу, защото моята е равна, не е филирана. Ще потърся снимки.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 22:57 от Sis*

# 829

Последната е от различна светлина.

# 830
Забелязала съм, че фризьорките много мразят къна и билкови бои. Правят едни отвратени физиономии като им споменеш само. И изказвания от сорта: "не започвай с къна или други бъркочи, защото после боя няма да те хване и ще ходиш като...+ някакъв подходящ епитет Simple Smile))
За цъфтежа - ако и преди къносването си го е имало, значи причината е друга. Предполагам, че има и подходящи витамини за подсилване на косата като Геритамин.
Фризьорката много отдавна ме кара да спра с къната. Никога не съм пила нещо за коса, ще потърся информация.
И това на какво основание, че чак и да "кара" да се спира с къната? Стана ми любопитно да узная какво се очаква да правиш вместо къносването и с какво би било по-добро. За теб, не за фризьорката.
Като съм говорила с фризьорки, просто са казвали че не са особено запознати как се работи с къна но и те са бивали на мнение че е щадяща и даже укрепваща за косата. А и виждат като отида да се подстригвам че нито е нацъфтяла, нито нищо.

# 831
Ах, Sys, разкошен цвяти коса! Изглежда здрава и красива, не се виждат цъфтежите. Мога ли да попитам на коя снимка е по-близък до реалния ти цвят? Също, само къна ли слагаш или смесваш с друго?

# 832
Изглежда здрава след сешоар и бухнала, иначе не е. На първата снимка е по - реалния. Не смесвам нищо с къната. Благодаря!
На основание, че с боя явно ще изглежда по - равномерен цвета. Но не ми пречи да си говори.. Как имало безамонячни бои, като толкова не съм искала боя....
Аз знам за себе си, че докато може да покрива ще изпълвам къна.

# 833
При мен също не е равномерен но на мен даже си ми харесва ефектът на по-ярки кичури около лицето. Покрива си къната, тя като трябва ще я и наслоиш по дължините да натрупа повече пигмент.
Аз пък от сега се вълнунам как като побелея цялата и ще съм огън в главата като къносам бялата коса Joy Хем ми харесва, хем ми и отива, но ако искам да ходя така ще трябва да я унищожа съвсем с химия че ще иска изсветляване и после цвета. Но като остарея още, ще си имам едно положително нещо дето няма кой да ми го вземе Grinning

# 834
  • София
Sis*, каква коса само Heart Eyes Изглежда здрава, плътна и лъскава- изобщо не личи да е тънка или да има цъфтеж. Да се справиш бързо с него пожелавам Simple Smile

# 835
  • В полите на Пирин планина
Много красива коса, Сис 💖
Може би й трябва нещо хидратиращо, защото къната е протеин. Пренасищането с протеин може да направи косъма чуплив.

# 836
  • Бургас
Според мен не харесват, защото къносаната коса не подлежи на терапии,  прически. Моята не държи никакви прически, ако и се слагат разни неща отгоре, каквито се слагат на боядисаните става без обем. Моята фризьорка няма нищо против и се съобразява, защото не е от типа хай вип фолк.

# 837
На мен не ми пречи, че се получава на кичури, където има бели коси. Даже ми харесва.
Не коментирам с фризьорката, че слагам къна. Моята не говори много, което и една от причините да я посещавам.

# 838
На мен не ми пречи, че се получава на кичури, където има бели коси. Даже ми харесва.
Не коментирам с фризьорката, че слагам къна. Моята не говори много, което и една от причините да я посещавам.
Блазе ти, моята не млъква, знам и житие и битие. Grinning
Много красива коса, Сис 💖
Може би й трябва нещо хидратиращо, защото къната е протеин. Пренасищането с протеин може да направи косъма чуплив.
Какво мога да използвам, слагам и маска и олио по краищата?
Heart

# 839
Глицерин в къната. Или алое вера - на прах, или като гел.

Общи условия

Активация на акаунт