Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 18

• 43 088
  • 859
  •   1
Отговори
# 810
Аз бих допълнила, че при мен специално Cultivators не хваща добре първите 1-2 пъти ако съм слагала друга билкова боя. Не знам дали и при друг го има това, но да си кажа.
И още нещо мазах се с Walnut и Chestnut над година и в един момент започна да избива червеникавото, хич не го харесвам, но поне на косата ми се отразява чудесно този вид третиране.
И също - слагам алое на прах към сместта, косата ми след това е страхотна, но и с алоето е много относително, първите 2-3 пъти ми дразнеше скалпа, после само ползи съм видяла.

# 811
Здравейте, нещо не успях след доста ровене назад в темите да открия рецепта за къната Хенафокс тъмно кестянява. Искам да “убия” колкото е възможно червеникавия цвят, за да не стана в корените рижава/червена. С какво да я смеся? Естествения ми цвят е някъде между 4 и 5 от палитрата на боите.

# 812
С индиго се убиват по принцип, но белите коси си червенят.

# 813
  • София
Аз да докладвам 2 дни след боядисването - действително боята продължи да се разгръща и белите косми потъмняха още. Сега изглеждат като нюанс на моето кафяво, като изсветлели от слънцето и не се набиват на очи изобщо. Силно се надявам да не започнат да червенеят след измиванията. Иначе цветът орех напълно се сля с моята коса и няма да взимам по-тъмно, за да не отиде към черно след 2-3 нанасяния. На този етап ще боядисвам само предната 1/3 да видим до кога ще издържи;).
На 3 седмици ли се боядисвате или и повече издържа?

# 814
Е, то боядисването заради бели коси от много неща зависи колко често ще е...
Различно бързо израстват корените при всеки, но освен това и за самия цвят няма как да сравнявам някой който си мие косата 4-5 пъти за месец и някой като мен дето през ден и ги прави 15 измивания пак за месец.
А и с билкови бои и къни след първото боядисване е малко както дойде, нататък вече ще си видиш като се наслои цветът. Първия път може и да избледнее малко по-скоро.

# 815
Аз се къносвам на всеки 2-3 седмици, защото ме дразни израсналия корен, който е мнооого бял. С отмиването нямам проблем, тъй като аз слагам само къна и косата си е червеникава, а като се отмие става все едно с кичури и ми харесва.

# 816
Аз съм се боядисвала и на суха и на току що измита коса, не видях разлика. По скоро когато сместа ми е рядка, чак да капе по челото и покрай ушите, както се е случвало лятото, тогава цвета става много по наситен. Ползвам златисто медена. Вече четири години съм само с нея, от сайта зоя. Бг. Слагам ръкавици и мажа, косата ми е до сутиена отзад, тънка е и имам проблем със цъфтежа. На два месеца ходя на фризьор. С къна стоя 3, 4 часа. Та се чудя дали от много стоене, може да влияе на цъфтежа. Ползвам продукти без силикони и сулфати, шампоан, маска за коса и олио преди сешоар. Последната ми серия е на l'Alga.
И няма значение сезонът при мен, все си цъфти. При мен цапа само при първото измиване на кърпата и на калъфката. Изпира се.

# 817
  • София
Забелязала съм, че фризьорките много мразят къна и билкови бои. Правят едни отвратени физиономии като им споменеш само. И изказвания от сорта: "не започвай с къна или други бъркочи, защото после боя няма да те хване и ще ходиш като...+ някакъв подходящ епитет Simple Smile))
За цъфтежа - ако и преди къносването си го е имало, значи причината е друга. Предполагам, че има и подходящи витамини за подсилване на косата като Геритамин.

# 818
Те повечето изобщо не са запознати и знаят само някакви градски легенди общо взето.
А като се сетя че съм чела на дядо ми стари книги за фризьорство дето той се е учил от тях и наред с техниките за подстригване, трайно къдрене, обезцветяване и какво ли не, имаше подробни писания е за къната...

# 819
  • София
…имам проблем със цъфтежа. На два месеца ходя на фризьор.
Sis*, тънката коса сякаш предполага цъфтене на краищата, но по мои наблюдения подстригването с филираща ножица също оказва влияние- твоят фризьор използва ли такава, или те подстригва само с обикновена?

# 820
  • Бургас
Аз имам нужда още на 10тия ден да се боядисам. На повече от 2 седмици едва се гледам.

# 821
  • София
Моята коса е много гъста и редовно я филират, изтъняват, включително и с бръснач. Не цъфти изобщо. Чувала съм (пак фризьорските градски легенди), че с бръснач не е ОК да се “цепи” косъма, но не мисля, че се цепи, а директно се срязва, когато е остър бръснача.
Галчудо, как намираш мотивация? То това е на всяко второ-трето миене на косата.😳

# 822
Моята е супер тънка и пършива перушина, но не цъфти. Нарочно я оставих да израсте в топлото време за да мога що-годе да я връзвам, скъсих я сериозно... през февруари, от тогава не е доближавала ножица. Скубе се, късаше се по едно време също, но не и да цъфти по краищата. Та само това че е тънък косъм не мисля че е от него. Макар че постоянното връзване според мен причини пък тия другите неща, тя моята просто няма да стои вързана ако не е хваната доста стегнато. Но пък когато я нася все прибрана, краищата са "като нови".
Зависи краищата колко се трият в дрехи и прочие, дали и как е третирана косата - химикали, топлина и какво ли не.

# 823
  • Бургас

Галчудо, как намираш мотивация? То това е на всяко второ-трето миене на косата.😳

По принуда, идва ми вече в повече, опитвам да докарам поне 2 седмици, но истината е ,че нямам избор. С побелели корени не се харесвам и самата коса не задържа цвета точно отгоре и става една вяла, избеляла  Rolling Eyes

# 824
И аз така, Гадулчо… не ме дразни, че пада боята, а че се показва сивия корен..Май формулата за това е просто да се оставя сива, ама това са + 10 г и не мога …

Общи условия

Активация на акаунт