Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 18

• 44 335
  • 859
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Той ще се отмие с времето.Иначе най-лесно с маслена маска +кисело мляко, но може да свали и боята в някаква степен.От к.мляко има мирис после.

# 91
Здравейте! Днес използвах златисто медната смес на Хенафокс. Резултата е оранжево. Как  да променя, за да не е толкова фрапантен?🤨

Това на каква основа се получи?
Да знам да не пробвам.
Купих си същата къна, но на моята светло-пепелява коса, не искам да си представя какво ще излезе...

# 92
Antoaneta Icheva, само глос с индиго ще тушира оранжевото. При това няма нужда да стане много тъмна косата, но съвсем леко ще потъмнее на фона на сегашното. На тази дължина 1 и 1/2 суп. лъжици индиго, смесени с поне 4 супени лъжици маска за коса. Първо индигото се оставя да отдели цвят, това означава да се смеси с гореща вода до много гъста каша и да престои, докато от зелена повърхността му стане мастилено синя. После се смесва с маската за коса и се нанася на чиста коса, за съвсем леко туширане на оранжевото се държи не повече от 15 минути. И първо непременно тест с малко количество на скрит кичур, даже може след 10 минути да се отмие и да се види ефектът. Никога не пренебрегвайте теста на отделен кичур, ако не искате такива изненади.
Аз лично не подкрепям употреба на готови смеси, особено за първи път. Трябва много проучване и четене от източници, които са наистина задълбочени и имат истински познания и богат опит. В случая медно-златистата смес е къна, касия, амла и кафе. Кафето е напълно излишно, нищо не прави, само мирише и може да докара главоболие от кофеина. Няма да промени финалния цвят, който каквото и да ми твърди.
Амлата, колкото и да се твърди, че убива оранжевото, не прави това. Тя има двойна роля - съдържа киселина, като временно разхлабва връзките в кутикула на косъма, за да позволи повече пигмент на къната да остане в косъма. Освен това има високо количество танини, които са естествен фиксатив за цвета и на практика се получава еднократно насищане с цвят, което без амла се получава от повече апликации. Ако се разчита на амла за "по-убит" цвят, няма да стане, получава се само по-наситен, затова изглежда по-тъмен. За "убиване" на оранжевото трябва синьо, това е правило от колелото на цветовете, противоположните цветове се неутрализират взаимно. Затова само индиго в случая.
Ето за колелото на цветовете:
https://blog.closetomyheart.com/2018/01/11/color-theory-compleme … -how-to-use-them/
Ето и смеси в проценти участие на къна, касия, индиго, амла и различни съставки за по-ярък или по-студен цвят за различни крайни резултати:
https://www.ancientsunrise.blog/henna-for-hair-101-choosing-your-mix/
Аз използвам 100% къна с 3:1 къна към амла като първа стъпка и глос от индиго, смесено с отвара от арония, амла и балсам като втора стъпка за тъмно медно-кестеняво. Аронията има лилави пигменти, които убиват жълтото на къната и дават охладен цвят.  Готова смес съм ползвала веднъж, напълно незадоволителни резултати на коса с голям процент бели коси. Нито качествен цвят, нито добро покритие на упорити бели косми, особено по слепоочия.
Изобщо, четете състави, четете и гледайте видео материали на hennasooq и ancient sunrise, ако искате наистина качествен ориентир за смес и цветови резултат в зависимост от основата. Те наистина знаят. Английският не е драма при Google преводач, проблем е само при видеата. И тествайте, тествайте, тествайте. Ясно ми е, че не на всеки му се занимава да си прави сам съотношение, затова при готова смес първо тест на кичур. Спестява куп главоболия.

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 10:51 от dragon8

# 93
Здравейте! Днес използвах златисто медната смес на Хенафокс. Резултата е оранжево. Как  да променя, за да не е толкова фрапантен?🤨

Това на каква основа се получи?
Да знам да не пробвам.
Купих си същата къна, но на моята светло-пепелява коса, не искам да си представя какво ще излезе...

# 94
  • Бургас
dragon8, стана ми интересно къкъв цвят ти се получава, ако имаш желание - покажи!

# 95
Здравейте! Днес използвах златисто медната смес на Хенафокс. Резултата е оранжево. Как  да променя, за да не е толкова фрапантен?🤨
Момичета, ако се сложа друг цвят , да речем къна "Афродита" , ще има ли някакъв неблагоприятен ефект? Честно казано не мога да чакам да падне сама, а с маслена маска може да стане още по- морковено! Някоя от вас има ли опит с прилагането на различни видове къна в период от два дни?

Добър вечер!
Къносах се с Афродита, прилагам снимка

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 20:13 от Antoaneta Icheva 738548

# 96
Момичета, ако се сложа друг цвят , да речем къна "Афродита" , ще има ли някакъв неблагоприятен ефект? Честно казано не мога да чакам да падне сама, а с маслена маска може да стане още по- морковено! Някоя от вас има ли опит с прилагането на различни видове къна в период от два дни?
Сегашният цвят е много хубав реално и много необикновен, но явно не пасва на цвета на лицето или не е бил целта. Затова преди нови експерименти, да видим какво се цели, за да сме полезни.
Афродита има оцветители, най-много да стане поредната изненада като случая с Herbal time, така че какъв цвят се цели?

Галчудо, в удобен момент ще снимам и ще постна.

# 97
Сегашният цвят е много хубав реално и много необикновен, но явно не пасва на цвета на лицето или не е бил целта. Затова преди нови експерименти, да видим какво се цели, за да сме полезни.
Афродита има оцветители, най-много да стане поредната изненада като случая с Herbal time, така че какъв цвят се цели?

Исках това, но сега съм склонна да е друг, само да не съм оранжева!

# 98

Афродита № 6, най-близо е до желаното от теб.
https://remedium.bg/afrodita-otsvetyavashta-kana-s-bademovo-masl … no-chervena-532/p
Само се увери, че в състава има HC Blue NO.2, да го пише на самата кутия имам предвид. Това е син пигмент, само той ще тушира оранжевото. В Афродита също има натурална къна, синтетичните оцветители няма да направят проблем с качеството на косата ти. Не е проблем и да я ползваш толкова скоро след предишното къносване. Аз пак първо бих тествала на скрит кичур, за да видя цветовия резултат, а и на кожа срещу евентуална алергична реакция.

# 99

Афродита № 6, най-близо е до желаното от теб.
https://remedium.bg/afrodita-otsvetyavashta-kana-s-bademovo-masl … no-chervena-532/p
Само се увери, че в състава има HC Blue NO.2, да го пише на самата кутия имам предвид. Това е син пигмент, само той ще тушира оранжевото. В Афродита също има натурална къна, синтетичните оцветители няма да направят проблем с качеството на косата ти. Не е проблем и да я ползваш толкова скоро след предишното къносване. Аз пак първо бих тествала на скрит кичур, за да видя цветовия резултат, а и на кожа срещу евентуална алергична реакция.
Благодаря за отговора!

# 100
Здравейте и от мен, момичета! Живея в Лондон и засега съм ползвала само един вид оцветител, но той за съжаление не ми покри белите коси. Идвам в темата с малко нетипичен въпрос - тези, които знаят, могат ли да ми препоръчат хубава марка естествена къна за коса, която да мога да си поръчам от Амазон или iHerb например? Много ви благодаря и извинявайте ако този въпрос вече е бил обсъждан тук! Мерси!

# 101
  • София
Здравейте и от мен, момичета! Живея в Лондон и засега съм ползвала само един вид оцветител, но той за съжаление не ми покри белите коси. Идвам в темата с малко нетипичен въпрос - тези, които знаят, могат ли да ми препоръчат хубава марка естествена къна за коса, която да мога да си поръчам от Амазон или iHerb например? Много ви благодаря и извинявайте ако този въпрос вече е бил обсъждан тук! Мерси!
Тази е много хубава, ползвам я от години, но от известно време не е налично нищо на тази марка.
https://www.iherb.com/pr/light-mountain-natural-hair-color-condi … d-4-oz-113-g/9953
Включила съм си нотификация при наличност.
Ползвала съм и на Rainbow research пак от iherb, но не е нещо особено.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 20:47 от stelaartois

# 102
  • София
Аз поръчвам Sahara Tazarine oт еbay. Тази в жълтата кутия мисля е по-ситно смляна; става много фина паста и се нанася лесно. Белите коси стават по-светло червени, но се покриват добре. За съжаление при мен в корените пада доста бързо, затова се налага да се къносвам на всеки 3 седмици.

# 103
  • Около Костинброд
Здравейте, някаква идея защо къна с индиго не покрива почти изобщо бели коси при някои хора?
Имам приятелка, която от около месец започна да се къносва с къна и индиго, че иска да докара кафяво-черен цвят. Естественият цвят на косата й е черен, с тънък косъм е. Вече е може би на 50%-60% побеляла. Всяка седмица се къносва, защото иска да покрие белите косми и не се получава - стоят много светло оранжеви и понеже са много голям процент, изглежда доста недобре. Допреди това се е боядисвала, каза, че 2 месеца преди да започне с къносването, е спряла да се боядисва.

Последна редакция: сб, 29 апр 2023, 13:43 от scarlett_moi

# 104
На чиста коса ли слага къната, с какъв шампоан се измива преди това? Колко време седи с къната и как я измива след това? Каква къна ползва, как я активира - твърде много въпроси, от които поне според мен зависи крайният резултат. Аз също съм 70% Бяла, но къната покрива доста добре и се отмива в рамките на 2-3 седмици, в общи линии както и химическата боя:)

Общи условия

Активация на акаунт