Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 18

• 44 382
  • 859
  •   1
Отговори
# 165
Много ви благодаря за отговорите. Все ще е в кафявата гама, много ми хареса как се получи цвета с khadi ash brown просто прекалено бързо падна, може би защото косата ми е изрусявана, после боядисвана с кафява химична боя и не задържа цвят заради изтощението.

# 166
Тези които сте ползвали къна от Бахарика, по колко време стоите с нея? Мажа и по навик стоя поне по 3 часа, но свободното ми време намалява прогресивно... В същото време се замислих че тя и много бързо отделя пигмент, дали пък няма и да хваща по-бързо или много се размечтах? Joy Предполагам няма нужда да казвам че съм намазана в момента, към края на престоя с къната винаги ми е писнало вече. За днес ще си ги направя 3 часа ами за друг път се чудя. Бях си поръчала голямо количество от нея, ще имам сигурно за 3 пъти още а после сигурно Сахара ще пробвам. Така става като поръчаш сякаш ще къносваш коса до кръста, а си си подстригала до раменете, това нещо няма свършване.

# 167
С турската съм стояла и 2 часа, поради липса на време. Хващала е. Обикновено иначе стоя по 3 часа. Днес и аз се мацотих сутринта. Пак много коса падаше, мажа разни лосиони, серуми... Пада и пада. Дано скоро поне намалее. Но дори сега след къносване, не ми е така плътна като друг път. То просто космите на главата са ми вече наполовина.

# 168
Мда, познато, аз затова и я скъсих моята. Още има да израства новата коса да настигне останалото, по краищата изглежда като одърпана защото там не е всичката коса, а тя моята и поначало не беше впечатляваща. Не помня колко време мина преди да започне да израства така нова, помня че беше около 3 месеца след ковида като забелязах че губя доста коса.
Тия дни мислех пак да я скъся но размислих за да мога да я нося прибрана. Нали уж лято идва... ако не мухлясаме първо от дъждове или пък да ръждясаме Grinning
Даваш ми надежда значи, ако не забравя следващия път ще видя за 2 часа как ще хване тая къна. То основно бялото в корените ме притеснява, надолу има натрупано и не му трябва много.

# 169
Ще хване в корена, не се притеснявай. И мен ме интересува повече точно там, надолу не толкова. Хваща и на 2 часа. Съдейки по по- светлите кичури, бая съм побеляла 😐

# 170
  • волно калдъръмче
Това с плътността го забезлязах и при мен. Едно, че оредя, ами и косъмът вече няма онзи тонус. Вяла, смачкана и накъсана още след второто миене. Нито пяната помага, нито маски. Само ламиниране с желатин, но и то си губи ефекта, ако се прави много често.

# 171
Това с плътността го забезлязах и при мен. Едно, че оредя, ами и косъмът вече няма онзи тонус. Вяла, смачкана и накъсана още след второто миене. Нито пяната помага, нито маски. Само ламиниране с желатин, но и то си губи ефекта, ако се прави много често.
А при теб след Ковид ли е или просто стечение на обстоятелства?

# 172
Моля за някой "хак" как да направя косата на щерката почти черна с къна и добавки! Ще купя индиго, но с друго какво мога да подпомогна, за да е хубав крайния резултат?

# 173
Индигото е абсолютно достатъчно за крайната ви цел.

# 174
А щом се търси черен цвят дали да оставям дълго време къната да оксидира, или може и само няколко часа?

# 175
Няма нужда дълго време. 2-3 часа са достатъчни. Но след това ще добавиш индигото, да не е заедно с нея.

# 176
Да, да, това го знам.

# 177
  • волно калдъръмче
sharpy, може да е ковид, но не изключвам причината да е в разбърканите хормони. На моменти има някакво подобрение - косопадът намалява значително, косата се уплътнява (в смисъл, че не я усещам така перушан,). Къната просто спря да хваща и не се държи на моята коса като преди. Нямам обяснение. Използвам едни и същи къни: Сахара, Хена Фокс, турска от Бахарика. Не ме удовлетворяват резултатите и затова от два месеца съм на бои.

# 178
Алегрия, изключваш ли дефицити да са причината за състоянието на косата?Моята коса се държи по различен начин спрямо оцветяването /с боя или къна/ и когато ми липсват витамини и минерали.Открих го по повод косопад, но преди косопада се боядисвах с боя и ми правеше впечатление, че тя сама си се оцветява в цвят различен от този който съм избрала, обикновено става по-тъмна, изсъхва ама буквално след третото измиване от боядисването и се оплиташе невъобразимо.Нямах проблем с хормоните, поне според разчитането им от различни специалисти.

# 179
  • волно калдъръмче
Алегрия, изключваш ли дефицити да са причината за състоянието на косата?Моята коса се държи по различен начин спрямо оцветяването /с боя или къна/ и когато ми липсват витамини и минерали.Открих го по повод косопад, но преди косопада се боядисвах с боя и ми правеше впечатление, че тя сама си се оцветява в цвят различен от този който съм избрала, обикновено става по-тъмна, изсъхва ама буквално след третото измиване от боядисването и се оплиташе невъобразимо.Нямах проблем с хормоните, поне според разчитането им от различни специалисти.
Да, с боята същото го забелязах и при мен. Затова минах на къни. Къната буквално преструктурира косъма ми. Оцветяваше много добре, уплътняваше и повдигаше от корен и косата беше като импрегнирана (водата направо се стича и изсъхва за минути). С времето  уау ефектът се загуби.

Пих биотин, не видях особена промяна. Основния витамин, който приемам е Е. Обмислям да мина на мултивитаминния комплекс Дейли на Амуей.

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 23:05 от Алегриq

Общи условия

Активация на акаунт