Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 18

• 43 101
  • 859
  •   1
Отговори
# 750
Като си носех косата по-дълга, го имах този проблем че аз предимно мажа всичко, всеки път. Съответно по дължините се натрупваше цвят. Гледах всеки път точно преди къносване да сложа дълбокопочистващ шампоан или някакъв от сорта на Здраве с хума май да баше, абе стабилно измиващ. Може и аз да съм си въобразила, но свалят там малко, те по-агресивно измиват.
Бях пробвала и метода за сваляне на цвят с витамин Ц, също падна в някаква степен, но повече от 1-2 пъти не ми се занимаваше, а аз исках да сваля колкото мога повече. Имаше пак разлика, де. Целта ми беше да не продължавам да трупам пигмент, а да махам част от натрупания от време на време. Може и нещо такова да пробваш също. Ако не - тя щом е къса косата, ще я мислиш само за някой месец и то после само ще отпадне чуденето Grinning

# 751
Преди време пробвах някакви маски, с мед, с масла, ала-бала, тук в темата четох разни варианти, но истината е, че грам не ми се занимава, не видях някакъв уау ефект. С Вит. С не пробвах, наистина, може този път да го приложа.
Иначе - наистина по-агресивните шампоани свалят, виждам разлика дори и когато се мия със сулфатен и с безсулфатен шампоан.
Но да, къса ми е косата, мога да походя известно време малко по-шарена и без това я подстригвам всеки месец 😃.
Тъй че - а за разнообразие - мога този път да пробвам да боядисам само корена, да не мажа дължините, за да не става много тъмно преди да си купя новата боя.

# 752
  • Бургас
Мажа се предимно в корена на 10-14 дена най-късно иначе се дразня от светещите корени точно отпред, а и косата ми става една мека и без обем.

# 753
Натка, моите вежди са сиво-черни, а се къносвам основно с къна, която прави косата ми с червен отенък и още по- червени белите коси. Та, почнах да изсветлявам веждите (с каша от кислородна вода 6% и брашно) и после ги къносвам и тях. Ми, по- добре е когато бият на кафяво, а не са сиво- черни.

# 754
  • София
Как се справяте с веждите? Не се ли оцветява и кожата наоколо? Не влиза ли от сместа в очите?

# 755
Ми, не, не я оцветява кожата. Измивам, леко търкам с гъбичка за лице и е ок. А сместа няма как да тече. Никога не ми е текла, както от главата, така и от веждите.

# 756
Mila, аз преминавам от тъмна към по-светла в момента (вече 6-7 месеца слагам светло) и да ти кажа - шарена съм си. Там където бях тъмно-кестенява си е по-тъмно, а съм слагала какво ли не, за да го отмия - не пада..Но аз съм упорита и сега мажа само къна с касия, харесва ми ефекта и търпеливо, по телешки, чакам да ми израсте косата.

Къната ми се разтича само когато объркам консистенцията и я разредя повече. Вежди все още не правя - и моите са рехави и руси, но на по-светлият ми вариант седят хубаво.

# 757
Ох, много гадно за тези корени. Искам здрава коса, но не искам да ми прозират корените. Някой намерил ли е начин да ги замаскира с нещо?
Преди бях пробвала спрейове за бели корени, но седеше много мазно. Мисля, че на Лореал беше.

# 758
Натка, моите вежди са сиво-черни, а се къносвам основно с къна, която прави косата ми с червен отенък и още по- червени белите коси. Та, почнах да изсветлявам веждите (с каша от кислородна вода 6% и брашно) и после ги къносвам и тях. Ми, по- добре е когато бият на кафяво, а не са сиво- черни.
Моите са си светли, даже прекалено. Точно като на блондинка са. Изключено да ги къносам с къната която си слагам на главата, ако правилно съм разбрала за какво говориш, те ще станат рижави. Смятай че моливи за вежди си купувам такива за блондинки дето като го вземеш в ръка изглежда повече бежово отколкото кафяво. И пак разликата е голяма като ги понарисувам, по-тъмни изглеждат Grinning На мен проблемът не ми е с какъв оттенък са, а че се изгубват на лицето ми. Избягвам да потъмнявам косата повече от нужното заради тях. Иначе и тъмно червени цветове съм слагала преди години, също ми отиват - тип тъмен махагон и подобни, обаче буквално съм без вежди така и трябва рисуване, постоянно.
През годините много пъти се навивам и развивам за перманентен грим, може и някой ден да го направя и да мирясам най-сетне.

# 759
Моите вежди са черни към сиво. И с къната пак са си черни, но бият в кафяво. Отделно някое и друго косъмче леко се изрусява с кислородната вода и става по- червено. А това придава на веждите още една нотка близка до цвета на косата. По- хармонично изглеждам.

# 760
  • София
Ох, много гадно за тези корени. Искам здрава коса, но не искам да ми прозират корените. Някой намерил ли е начин да ги замаскира с нещо?
Преди бях пробвала спрейове за бели корени, но седеше много мазно. Мисля, че на Лореал беше.

Аз ползвам точно на Лореал magic retouch - цвят махагон и ми се слива много добре цвета с къносната коса. (прави я по-малко рижа). С него дори имам чувството че ми се омазнява по-малко косата.

Ползвам и един коректор-стик за бели коси на голдън роуз. Той е като червило и повече омазнява. Него го използвам за по-финни корекции и съвсем малко израснали корени (2-3 мм).

Има и разни пудри, но от тях не съм пробвала. Може би те ще омазняват по-малко

# 761
Отдавна съм си изработила да имам готова замразена смес в камерата. Прибирам косата високо и мажа само корени. Така не ми се наслагва по дължините и няма потъмняване, а и е за 5 минути работа на всеки 10 дни. Стоя час-два, душ и това е цялата философия.
Цветът ми е близо до естествения.

# 762
От билковите бои аз съм ползвала и ми харесва Phyto, но разбира тя не е билкова смеска, а боя. И на мен не ми харесва червеникавия оттенък, но просто не ми се занимава, почти нямам бели коси и карам с билкова смес, косата е в много по-добро състояние и е много по-евтино от скъпите бои.

# 763
Момичета,

преди време, мисля dragon  Flowers Rose, писа за добавяне на амла в сместа и ефект като балсам и за подчертаване на къдрици.

Вече 2 пъти слагам и ефекта след като се намажа и измия е просто супер, наистина косата ми става много по чуплива и жива/лъскава. С две думи точно има ефекта на балсам за къдрици (много по-хубав от примерно такъв на Redken).

Проблемът е, че този ефект е само веднага след самото боядисване, на следващото миене вече разбира се го няма. И много ясно няма начин да се мажа с Амла на прах всеки път. Идеи? Kak да постигна същия ефект по друг начин?

# 764
Аз пък точно този ефект избягвах, когато си миех косата с билки.Та идеята ми е да измивате косата с билки включващи амла.Но имайте предвид, че ефекта ще е отново до следващото измиване и е възможно да ви сърби скалпа, ако ви сърби и от къната.Иначе косата се измива.Другото което ми хрумва е маска с масло от амла.

Общи условия

Активация на акаунт