Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 18

• 43 098
  • 859
  •   1
Отговори
# 765
По колко амла се добавя към къната? Амлата изсушава ли косата?

# 766
  • волно калдъръмче
Амлата на мен ми добавя обем. Но ако я ползвам редовно, червеното пада по-бързо заради витамин С.

# 767
Благодаря за бързите отговори!

Аз пък точно този ефект избягвах, когато си миех косата с билки.Та идеята ми е да измивате косата с билки включващи амла.Но имайте предвид, че ефекта ще е отново до следващото измиване и е възможно да ви сърби скалпа, ако ви сърби и от къната.Иначе косата се измива.Другото което ми хрумва е маска с масло от амла.

Точно,  няма шанс да почна да се мажа с билкови смеси извън боядисването на 2/3 седмици, ще ми дойде много в повече.
Виждала съм масло от амла в индийски магазин, основnо за хранителни стоки, беше жълто на цвят. Отделно съм виждала нещо зелено на цвят в по-малко шишенце, което е специално за коса? Какво точно да търся?

По колко амла се добавя към къната? Амлата изсушава ли косата?
Аз сложих една лъжица, косата ми е леко над раменете в момента, но ползвам хенафокс златистомеден цвят, където по принцип има амла май.

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 10:33 от Шанта

# 768
Може би в магазина трябва да ви консултират.Предполагам, че някой са чисти масла от амла, а други с примеси от други билки.

# 769
  • волно калдъръмче
Точно,  няма шанс да почна да се мажа с билкови смеси извън боядисването на 2/3 седмици, ще ми дойде много в повече.
Виждала съм масло от амла в индийски магазин, основnо за хранителни стоки, беше жълто на цвят. Отделно съм виждала нещо зелено на цвят в по-малко шишенце, което е специално за коса? Какво точно да търся?
https://alteyaorganics.bg/products/bio-rastitelno-maslo-ot-amla? … d=61fdc1134&_ss=r
Това е добро, но не съм го купувала. По добри отзиви го препоръчвам и защото е био, ако това е важно.

https://makeup.bg/product/335823/
На Дабур е бюджетно. Има няколко варианта. Аз съм виждала амла, амла жасмин и амла голд. Ползвала съм жасмин и голд. Силно ароматизирани, което за някои е отблъскващо. Ако кажа, че ми е любимо, няма да е много точно заради миризмата, но ползите от него са видими.

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 10:01 от Алегриq

# 770

https://alteyaorganics.bg/products/bio-rastitelno-maslo-ot-amla? … d=61fdc1134&_ss=r
Това е добро, но не съм го купувала. По добри отзиви го препоръчвам и защото е био, ако това е важно.

https://makeup.bg/product/335823/
На Дабур е бюджетно. Има няколко варианта. Аз съм виждала амла, амла жасмин и амла голд. Ползвала съм жасмин и голд. Силно ароматизирани, което за някои е отблъскващо. Ако кажа, че ми е любимо, няма да е много точно заради миризмата, но ползите от него са видими.

ОО супер! Благодаря много Flowers Hibiscus

# 771
Разбира се, ще изпробвам вашия хак с амлата, ако ще помогне да подчертая чуплива коса, или поне даде ефект на повече обем.

# 772
Момичета,

преди време, мисля dragon  Flowers Rose, писа за добавяне на амла в сместа и ефект като балсам и за подчертаване на къдрици.

Вече 2 пъти слагам и ефекта след като се намажа и измия е просто супер, наистина косата ми става много по чуплива и жива/лъскава. С две думи точно има ефекта на балсам за къдрици (много по-хубав от примерно такъв на Redken).

Проблемът е, че този ефект е само веднага след самото боядисване, на следващото миене вече разбира се го няма. И много ясно няма начин да се мажа с Амла на прах всеки път. Идеи? Kak да постигна същия ефект по друг начин?
Шанта, пробвай да смесиш еднократна доза от балсама си с 1-2 супени лъжици амла и след шампоана нанеси на косата. Постой 10 минути да видиш ефекта или си направи маска за 20-на минути и после отмий. Не знам как ще сработи, но не мисля, че ефектът от амлата идва чак след 2-3 часа действие.

# 773
  • В полите на Пирин планина
Напротив, добре е амлата да стои по-кратко, иначе пресушава.
Идеята с балсама е много добра. 👌🏻

# 774
За измиване на косата сапунените ядки ли са най-удачния вариант или има по-добър, понеже никога не съм я мила с друго освен с шампоан а искам да опитам с по-натурални измиващи средства, за нашата прочетох, че не измива добре.

# 775
Здравейте!
Някоя пробвала ли е кератинова терапия върху къна и какви са впечатленията?

# 776
За измиване на косата сапунените ядки ли са най-удачния вариант или има по-добър, понеже никога не съм я мила с друго освен с шампоан а искам да опитам с по-натурални измиващи средства, за нашата прочетох, че не измива добре.

Аз си мия косата понякога със сапунени ядки, добавям шикакай и брингараж. Измива също както и шампоан, само стои по-твърда, което при мен е търсен ефект, тъй като моята коса е много мека.

# 777
Аз имам сходно чудене само че за къна и Олаплекс 3. Гледам точно преди къносване да слагам, че нали къната прови филм върху косъма.
Не знам дали така е най-правило или просто аз така съм си наумила.

# 778
  • Бургас
За какво се слага олаплекс?

# 779
Аз взимам шампоани с по-изчистен състав и почти без химия в тях, откакто се къносвам не ползвам салонната козметика като Кетастаз, Лорел, Chi, Alterna и пр. Но не мога да кажа за сапунените ядки нищо…Косата ми се подобри осезаемо, след като преминах изцяло на къна…

По отношение на кератина не бих рискувала - препоръките са да не се слага къна на коса с кератинова терапия най-малко 6 месеца след процедурата. Така че и обратното едва ли е препоръчително.

Олаплекс са серия продукти за коса, които предпазват при боядисване. Доволно скъпи, продават се на стъпки, но личното ми мнение е, че са създадени за химически третирана коса с амонячна боя. Преди години, когато имах време да ходя в салони и се правех с химическа боя ми го добавяха този Олаплекс всеки път… Тогава имах стъпка 3,  но я изхвърлих като започнах да се къносвам, защото не искам да товаря косата излишно с химия.

Общи условия

Активация на акаунт