Отговори
# 630
  • Далечният изток
Прекрасен мъж JoyJoyJoy Това огледалцето ли ти го каза? Чудя се на какво точно се основава самочувствието ти и не мога да се сетя...
Сексисткото ти изказване беше, че жените предлагали секс. Все едно от секс имат нужда само мъжете, а на жените ролята е само да ги задоволят. Може би ти такива намираш, знам ли...

# 631
Сега един пример, пък вие кажете дали е независимост.
24-годишен мъж завършва висше образование в Англия. Иска и се прибира в България, но мама е казала, че няма да се прибере в бащиния дом. За целта година преди прибирането е закупен апартамент, който предвидливо е на мама и на тате. Мама и тате го ремонтират и обзавеждат по свой вкус. От летището "детето" е закарано в апартамента и му е обяснено, че това е новият му дом. Естествено в началото няма доходи, но мама и тате плащат сметките и дават пари. Та за каква самостоятелност точно говорим....
Има, има.
Първо, майката и бащата са самостоятелни - не се съобразяват с младия човек, като се разполагат удобно в къщата си. Не се съобразяват и с гостите му, и с късните му прибирания, такива неща.
Той пък има възможността да си покани някоя девойка или да направи парти в жилището си.
Освен това е на 24 - тепърва почва да работи и да си плаща разходите. Едва ли той или родителите му възнамеряват цял живот те да му поемат разноските.

# 632
  • Living for Pleasure
Сега един пример, пък вие кажете дали е независимост.
24-годишен мъж завършва висше образование в Англия. Иска и се прибира в България, но мама е казала, че няма да се прибере в бащиния дом. За целта година преди прибирането е закупен апартамент, който предвидливо е на мама и на тате. Мама и тате го ремонтират и обзавеждат по свой вкус. От летището "детето" е закарано в апартамента и му е обяснено, че това е новият му дом. Естествено в началото няма доходи, но мама и тате плащат сметките и дават пари. Та за каква самостоятелност точно говорим....
Както казах по-нагоре, това е много често срещано. По-младите с техни апартаменти, които не са семейни/в сериозна връзка, най-често е или наследен, или купен за тях от родители. В личния ми живот обаче само знам момичета на които родителите им са купували апартаменти.

Покрай коментарите сега се сетих за един познат, 33-34, наследи апартамент, и майка му отиде да живее с него, макар че си има неин. Въпреки че се била притеснявала да не остане без жена. Изглежда тя не смята че като е там пречи за това хаха.

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 22:34 от Gentleman of Leisure

# 633
За мен това не е самостоятелност, а продължаване на обслужването от родителите. Просто са му казали - това вече е детската ти стая.

# 634
  • Далечният изток
По принцип майките са виновни за това синът да стане мамино синче, да. Обаче... къде е бащата в цялата картинка? Не може ли да каже на тая майка да си стои в тяхната къща и да остави синът да се оправя сам?!

# 635
Станал е много по-атрактивна партия за момите с тая детска стая, Динчо.

# 636
  • София
Ама не му готвят, перат... Все е нещо, все са първи стъпки.
Аз бих го направила за дъщеря ми. Ох, мале, да я оставя сама в един апартамент.... първата седмица ще пощурее от кеф, втората ще го обърне на драма , третата ще си шета сама вече....

# 637
Лорелада, две години след това никакво момиче няма. Да не е луда някоя да се намира в къща, собственост на свекърите.

Рокстар, не е точно така... Мама идва да му изпере и сготви.

# 638
  • София
Наистина звучи като изместена в пространството детска стая. Физически уж малко по-самостоятелен, но родителите го обсебват. Това ако не спре (и той не се опълчи), емоционално няма да се еманципира. Апартамента върви ли с някакви поведенчески условия?

# 639
  • Столичанин ама не в повече :D
Прекрасен мъж JoyJoyJoy Това огледалцето ли ти го каза? Чудя се на какво точно се основава самочувствието ти и не мога да се сетя...
Сексисткото ти изказване беше, че жените предлагали секс. Все едно от секс имат нужда само мъжете, а на жените ролята е само да ги задоволят. Може би ти такива намираш, знам ли...
Напротив точно обратното, жените също обичат секса и е нормално да си го поискат, а не да се срамуват от това, разбира се че става въпрос за взаимен кеф. Sunglasses

# 640
Апартаментът нарочно е купен на името на родителите, за да няма претенции евентуалната бъдеща снаха. Ремонтиран и обзаведен е пак от тях и всичко е тяхно, пак заради бъдещата снаха. А, всъщност в последната година той си е купил телевизор, за който му е казано, че може да си го вземе....ако реши да се изнася.

# 641
Прекалено сте радикални, нещата търпят развитие лека полека, не става отведнъж - вчера имал 18 рожден ден, днес на улицата и да се оправя. Хубаво, купен апартамент, дават му пари, защото още не работи, но защо после следва презумпцията, че мама ходи да му готви, чисти и пере?  Защо не приемем, че сам се оправя с това, точно както всеки друг студент на квартира у нас или в чужбина? Те да не би сами да си плащат подслона и издръжката? Е, някои може и да работят, но аз не го одобрявам.

# 642
  • Далечният изток
А, да си го поискат. Нали предлагат?!

# 643
Лорелада, две години след това никакво момиче няма. Да не е луда някоя да се намира в къща, собственост на свекърите.

Сещам се май за една форумска тема, в която съпругата се опитваше някак да вземе жилището на свекърите в което тя и съпруга й живеят. Луди всякакви.
Друга моя позната успя да убеди съпруга си да й припише семейният апартамент защото иначе "не я е обичал". Номера мина - при евентуален развод той може да остане на улицата.

# 644

Ма много ясно, че трябва да го изтегли оттам и да го набута с ипотека.
Ако ти си решила да живееш със синковеца в едно домакинство незнайно докога, разбери, че за други хора е друго. И даже му викат самостоятелност някои, на това да не ти се мота в краката 25-30 годишен пръч.

Общи условия

Активация на акаунт