Рим - 26 тема

• 51 289
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
За Ватиканските музеи са два отделни коридора, ясно обозначени, никой няма да мрънка. Плюс това в началото и на двата стоят хора, които питат имате ли билет и съответно указват откъде да минете.

Такива предварителни притеснения за Рим са излишни. На всяка крачка има хора, които можете да попитате, ако нещо не се ориентирате - много са отзивчиви и ще ви упътят. Освен това всичко и навсякъде е максимално улеснено и няма как да е иначе, като идват всякакви хора от цял свят. Хората са го направили лесно, за да може всеки да се справи.

# 226
В градския транспорт се плаща с дебитна или кредитна карта. Има апарати до всяка врата.

# 227
Може ли да ми припомните, два месеца по-рано ли отваряха датите за Ватиканските музеи? Някой ходил ли е на обяд с включен билет?
Ние обмисляме пак да ги посетим, но съм забравила, кога ги купувах миналата година.

# 228
  • Пловдив
Според мен са 60 дни, поне така ги броих спрямо това кои дати вече са продадени и кои още не са в продажба. Някой има ли информация може ли да се купи билет за Базиликата Св. Петър без аудио гид, не намерих такива онлайн.

# 229
Защо търсите билет за Базиликата Свети Петър като тя е безплатна.
Билети се купуват само за купола и те са два вида: с използване на асансьор и без такъв.

# 230
  • Пловдив
Не съм се изразила правилно,  за купола търся, но намирам онлайн само с гид и са по 24 евро ( даже за моите дати са по-скъпи)

# 231
Когато аз се качвах на купола на Базиликата Сан Пиетро не се предлагаха онлайн билети. Но това беше преди седем години. Сега как е не зная. Това е  сайта на базиликата и само тази информация намирам.
https://www.vatican.va/various/basiliche/san_pietro/it/cupola/orari.htm
В темата много хора питат, но са малко тези, които после "се връщат"  да  споделят своя опит.

# 232
Билети се купуват на място.

# 233
  • Пловдив
Преди 10 г бях последно в Рим и си купихме билети за купола на място, но доста си почакахме. Искаше ми се да си го спестя, но не ми се дава двойно или тройно по-висока сума.

# 234
За купола си купувайте билети задължително с асансьор:)

# 235
  • Пловдив
О, да, няма да мина над 200 стълби в повече доброволно Grinning

# 236
  • София
Ние в момента сме в Рим. Билети за градски транспорт с кредитна/дебитна карта в автобуса. Билети за местата където искахме  да влезем задължително Ватикански музеи и Колизеум, арена,палатин и форум предварително ги закупих ме онлайн. За Сан Анджело на място, пускат на 15 минути.

# 237
Билетите от ticket appy валидни ли са за метро и автобуси или само за автобуси?

# 238
За Базиликата Свети Петър билетите се купуват на място. Изкачване до някъде с асансьор / след това се продължава до върха пеша/-10 евро, без асансьор 8 евро. На изкачване има страхотна голяма междинна тераса, която при слизане от върха се пропуска,  препоръчвам да се насладите от нея.
Билети за Колизеума купих точно месец предварително, за датата, която си избрахме. Пуснаха ги в 9.30 часа българско време, но свършиха моментално. След това проверявах периодично и към 13.30 часа успях да купя 4 билета/ 2 -та детски, до 18 г., бяха безплатни/.
За Ватиканските музеи купих билети през сайта Get Your Giude, тъй като на официалния сайт не се продаваха. Билетите бяха за влизане в 15.30 часа, чудесно време за посещение на музеите. Групите бяха минали до тогава, беше изключително спокойно и приятно за разходка. Предния път , като посещавахме Ватикана, билетите ни бяха предиобедни,  вътре беше гъчканица.
Сега не чакахме изобщо за влизане нито в Колизеума, нито във Ватиканските музеи.
Внимавайте с пиците "на парче". Продават се на грамаж, килограмът е 20, 25, 30 евро.
За сладолед препоръчвам Gelateria la Romana 1947.

# 239
Тази междинна тераса, миналия септември беше оградена и нямаше достъп да се разхождаш по нея както преди. Сега нещо променено ли има?

Общи условия

Активация на акаунт