Рим - 26 тема

• 51 200
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Нашият изход за базиликата беше от капелата директно. Една малка вратичка накраяна залата. Изкара ни директно пред Базиликата, но тези без група ги пратиха от друго място да минат и имаше бая опашка там. Това април тази година.

# 496
При нас всякакви алтернативни изходи бяха преградени, че и охрана имаше. И групи, и индивидуални си излязохме от едно място точно до Свети Петър.

# 497
  • гр.Добрич
Момичета,  много се затруднявам с купуването на билети за Ватикана. В сайта пише 39€ , но като потвърдя стават 56€, а според часа и повече. Същото е и с Клизеума. В tiqet са съвсем други цените

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 12:32 от spinki

# 498
Изходът е за групи. По едно време бяха изтървали контрола и се минаваше и от там. По време на пандемията беше затворен. Сега вече доста хора писаха, е следят стриктно и пускат само групи.
Опашката за базиликата е голяма, но върви бързо. Ако отидете сутринта по-рано съвсем няма да чакате.Същото се отнася и за купола.

spinki от кой сайт се опитваш да купиш билети?

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 15:49 от Lady Vengeance

# 499
  • София
В четвъртък чакахме 45 минути, за да влезем. Към 10.00 ч.

# 500
# 501
От къде го извади този сайт? Цените са безобразни. Някой препоръчал ли го е?
Купувай от официалните сайтове или от препоръчани.
https://www.getyourguide.it/
https://www.tiqets.com/en/

# 502
  • София
Здравейте! Организираме пътуване до Рим за края на октомври и съм на етап закупуване на билети. Имам въпрос за галерия Боргезе, че вече се обърках от многобройните сайтове, а и из интернет различна информация... с една дума, явно официалния сайт не работи, и съм се ориентирала към другия, който е даден на първа страница - https://www.tosc.it/en/city/roma-216/venue/galleria-borghese-17529/%5B/url
Това някакъв официален сайт ли е? т.е. ако купя билети от него, ще ги получа ли на мейл, или трябва да отида на място по-рано да ги получа? Извинявам се, ако вече е отговаряно на този въпрос, но четох информация на различни места и вече се обърках. Явно има много сайтове, които препродават билети, и за някои четох, че не е много сигурно, че ще си получиш билетите, затова питам
Също така, на първа страница пише, че цената е 22 +2 евро, но аз виждам цена 16 евро + 2 за такси и малко се учудих, че е по-евтино. Или се има предвид 24 евро цена на guided tour?

# 503
Това е официалният сайт за продажба на билети за Боргезе. Ще получите билетите на имейл. Може и от телефона да ги покажете, сканират кода. Ако е с гид не знам, може да издадат на място билетите-
Цената от 16 евро ми е непонятна, надали са намалили цената на билета, но пък и няма налични за доста напред.

# 504
  • Milano
Стандартната цена е 15 евро (13+2 евро за резервация).
При временни изложби се увеличава.
Предполагам такъв е бил случаят, за да се напише 22+2.

В момента всички държавни музеи продават билетите си с 1 евро надценка, което отива за финансиране на наводнените райони в Емилия-Романя.
Първоначално периода беше 15.06-15.09.23, но е продължен до 15.12.23г.
П.п. все още на сайта им стои старата дата.

Затова в момента билета за възрастни е 16 (13+3) евро, а намалените 5 евро (2+3).

# 505
В Рим заведенията за хранене затварят ли в ранния следобед?
За Южна Италия бяхме посъветвани, че е добре поне до 13 ч да си намерим ресторант за обяд, защото повечето затварят рано и отварят надвечер.

# 506
В Рим заведенията за хранене затварят ли в ранния следобед?
За Южна Италия бяхме посъветвани, че е добре поне до 13 ч да си намерим ресторант за обяд, защото повечето затварят рано и отварят надвечер.
Някои затварят, някои не. Няма общовалидно правило, но гладни няма да останете Simple Smile

# 507
Благодаря Grinning

Още нещо пропуснах да попитам - линкът от първа страница водещ към сайта на Пантеона не работи, има ли друг актуален?

# 508
Да, ще го сменя в новата тема.
Вече е платен.
https://portale.museiitaliani.it/b2c/#en/buyTicketless.
Сайтът изисква регистрация.

# 509
  • София
благодаря за отговорите, Lady Vengeance, regina di cuori.
що се отнася до цената, аз виждам това

т.е. в момента цената е 14 евро билета + 2 евро такса за резервация + 2 евро такса обслужване
Купувам, че явно свършват дори за 2 месеца напред - сутринта имаше за 9am на моята дата, сега вече няма.

Общи условия

Активация на акаунт