Рим - 26 тема

• 51 136
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • Milano
Имам въпрос относно новата организация за Колизуема: купените Guided tour посещения през GetYorGuide примерно, за края на октомври също ще трябва да са поименни?

Пише, че в следващите дни ще се даде информация относно запазването на поименни билети от туроператорите, с оглед да не се пречи на работата им.

Задайте си въпроса, където е закупен билета.

Съветва се при влизане в Колизеума да се държи на показ освен билета и документ за самоличност, за да се избегне формирането на опашки и по-бърз достъп.

Би следвало, който ще ходи да ги прочете тези неща на сайта.

# 616
  • София
Здравейте. От форума разбрах, че билета за градския транспорт от 100 мин. се валидира само при първото качване. Ако се валидира в автобуса, как след това се влиза в метрото? Нали като го пуснеш в машинката тогава се отварят вратичките за да влезеш и хем го валидира? Или трябва на друго място да се маркира?

Валидира се при всяко качване на друг транспорт. Иначе в метрото си има машинки пускаш го и ако ти е в рамките на 100-те мин ти връща билета и те пуска през вратичките. Ако не ти е в 100-те, ами връща ти го и не те пуска и трябва нов билет.

# 617
Не се валидира на всяко качване билета. При първото валидиране на него се изписва до кога важи. За метрото е ясно, че трябва да се пусне в автомата.Ако първият път се пусне в метрото пак е валидиран. Със дневните карти е същото положение.

# 618
Благодаря момичета за уточнения! Бях събрала информация за транспорта и от форума и от Атак, ама я изтрих по погрешка. На информация на летището пак ще питам дали навсякъде се валидира, че на сайта на Атак не испях да намеря. Ще имаме и голям куфар, за който също трябва билет.

# 619
Здравейте. От форума разбрах, че билета за градския транспорт от 100 мин. се валидира само при първото качване. Ако се валидира в автобуса, как след това се влиза в метрото? Нали като го пуснеш в машинката тогава се отварят вратичките за да влезеш и хем го валидира? Или трябва на друго място да се маркира?
В автобуса се сканира билетчето и след това със същото билетче в рамките на 100 минути минаваш и през машинката за метрото

# 620
  • София
Пак по темата с поименните билети за Колизеума - аз като купих нашите на официалния сайт, получих само един билет с баркод и на него пише моето име, но пише Ingressi/Quantity: 6. Т.е. е за 6 човека и всички влизаме с него, а ще искат само на мен документ за самоличност, нали така? Доста се учудих, честно казано, за пръв път ми се случва един билет за няколко човека.

Четох на сайта, но не ми стана много ясно. Пише, че от 18.10. всички билети трябва да са поименни. Предполагам се има предвид билети купени от 18.10 нататък. Защото нашите са купени на 01.10, но посещението ни е на 30.10. Thinking

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 11:55 от kali_kat

# 621
Здравейте. Прочетох някъде,че линия А на метрото е в ремонт и работи от петък до неделя само. Някой завърнал се скоро дали може да потвърди/отхвърли информацията?

# 622
Здравейте. Прочетох някъде,че линия А на метрото е в ремонт и работи от петък до неделя само. Някой завърнал се скоро дали може да потвърди/отхвърли информацията?
Работи всеки ден, но с ограничено време до 21 от понеделник до четвъртък включително.

# 623
Работи всеки ден, но с ограничено време до 21 от понеделник до четвъртък включително.

Благодаря

# 624
На сайта на Атак и на метрополитена пише, че това ограничение е за август месец, не видях да е удължено.

# 625
  • Пловдив
На 16.10 се върнахме от Рим, все още беше до 21ч, после се замества от някакви автобуси.

# 626
  • Milano
От неделя до четвъртък линия А работи до 21ч, после заместващи автобуси.
В петък и събота работи нормално до 01.30ч.

През август е имало частично затваряне на определени участъци от линията за смяна на релсите (по-бързо, докато всички са в отпуска😉), за да приключат по-рано ремонтните дейности - за Коледа 2023 е предвидено.

# 627
Здравейте,
Изготвих примерна програма за пътуването ни до Рим. Със сигурност има още места, които да видим, но не искаме да препускаме от един туристически обект на друг като за първи път. Според вас трябва ли да изместя нещо в някой ден? Постижим ли е този план, има ли нещо, което задължително да включа?

Ден 1
Уста на истината
Ил джезу
Piazza Garibaldi
Трастевере

Ден 2
Ватикана
Сейнт Анджело
Пиаца навона
Sant'Agnese in Agone
Пантеон

Ден 3
Вила Боргезе градини
Тераса Пинчо
Piazza del popolo
Испански стълби
Ди треви
Паметник Виктор Емануил / площад Венеция
. Il Campidoglio

Ден 4
Колизеум
Циркус максимус
Портокалови градини
Ключалка авентин

# 628
Втори ден ми се струва, че е доста пълен. Но зависи колко време ще стоите във Ватикана и Сант Анджело ще влизате или само отвън и по моста. Ако ще влизате в Пантеона, вижте му работното време, за да не го изпуснете.

# 629
Здравейте,
Благодаря на всички за споделените впечатления!
Може ли да кажете за пътуване през февруари как е времето? Вали ли, ниски ли са температурите или е като в България?

Общи условия

Активация на акаунт