Азиатска козметика и грим - тема 25

• 77 756
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
  • Чукарландия
А флорални води от корейците да ми препоръчате?
Тези, които съм ползвала в България, включително и на Алтея ми изсушаваха кожата, не съм доволна. Но пък мога и само вода да пръскам, нали? Или е задължително да е флорална?

# 316
Центелата на One Thing си е точно вода и я ползвам за целта. Сега съм си взела и пелина на същата марка, че намалява зачервяванията и ще го ползвам за същата цел. Иначе аз и върху обикновена вода (като си измия лицето) нанасям, не е проблем.

# 317
  • Бургас/Пз
Ани, да знаеш мило, че "освежава тена" във корейски вариант на база за грим значи "доста избелва и обезцветява". Та понеже си ни морска сирена и дори до плаж стигаш аз не бих препоръчала точно този сънскрийн за лятото, въпреки, че ти пасва на типа кожа - върху тен ще дава един пепеляв вид!
Леле, да знаеш колко съм ти благодарна, че ми спести едни пари. ❤❤❤ изобщо не се бях замислила за този момент. И без това все се чудя как да изравнявам тена на лицето и тялото, та още по бяло лице ще ми дойте в повече.

Ще ви помоля за препоръка за водоустойчива корейска защита , има ли такава . Много харесвам азиатските продукти и хич не ми се иска пак да прибягвам до слънцезащита от аптечната мрежа.

# 318
Синята на Миша е водоустойчива, това лято бях на морето с нея и ме предпази.

# 319
Обаче изсушава дори и с много яка хидратация отдолу. Мъча я втора седмица и се отказвам - оставям я за лято. Поръчала съм и чакам на Бентон, а междувременно от Кокос взех Beauty of Joseon Relief Sun Rice Probiotics в малка опаковка, че съм се заринала с неподходяща козметика.

# 320
  • Бургас/Пз
Обаче изсушава дори и с много яка хидратация отдолу. Мъча я втора седмица и се отказвам - оставям я за лято. Поръчала съм и чакам на Бентон, а междувременно от Кокос взех Beauty of Joseon Relief Sun Rice Probiotics в малка опаковка, че съм се заринала с неподходяща козметика.
Това, че изсушава хич не е добре за моята кожа, дори и за лятото, но ще помисля. За тази ли стана въпрос?? https://www.notino.bg/missha/all-around-safe-block-waterproof-su … pf-50/p-16151287/ Виждам, че има есенция и мляко??
Коя на Бенетон поръчахте синята или зелената?? На мен синята малко ми белееше и изсушаваше дори и лятото. Зелената ми беше добре, но мисля, че не е водоустойчива.
Тази на BOJ за мен е един от най-страхотните продукти. Три опаковки съм измазала, но после пробвах на Klairs и сега съм с нея. Четох доста добри неща за филтрите, но направо се чудя. Друга, която ползвам в момента и мисля, че тя ще ми е лятната слънцезащита е тази на Wishtrend. Страхотна е , смятам да я ползвам само с Витамин С на същата марка и най-много някой серум. Доста богата е обаче и много се надявам да не ми дойде тежка през лятото. https://kocos.bg/By-Wishtrend-UV-Defense-Moist-Cream-50-g-1-2435

# 321
Тази е, млякото. Есенцията не знам, дали е водоустойчива. Леко белее при мен при все че тенът на лицето след като започнах да използвам корейска козметика доста ми се изсветли. Синята поръчах на Бентон, явно пак греда, защото имам спомен, че имаме подобни кожи. А коя е слънцезащитата на Klairs? Да пробвам и нея. Показаната на Wishtrend изглежда да е точно това, от което имам нужда. Притеснява ме само, как ще се сработи в ФДТ, защото обикновено всички хидратиращи го надигат при мен.

# 322
  • Prismatica Aerie
Друга, която ползвам в момента и мисля, че тя ще ми е лятната слънцезащита е тази на Wishtrend. Страхотна е , смятам да я ползвам само с Витамин С на същата марка и най-много някой серум. Доста богата е обаче и много се надявам да не ми дойде тежка през лятото. https://kocos.bg/By-Wishtrend-UV-Defense-Moist-Cream-50-g-1-2435
Аз съм със суха кожа и тази слънцезащита ми е тежка, плътна и неносима в настоящия сезон, камо ли за по-топло време. Финишът е откровено мазен.
Разбира се, има значение цялостната рутина, а и всички сме с различни възприятия.

# 323
  • Бургас/Пз
Тази е, млякото. Есенцията не знам, дали е водоустойчива. Леко белее при мен при все че тенът на лицето след като започнах да използвам корейска козметика доста ми се изсветли. Синята поръчах на Бентон, явно пак греда, защото имам спомен, че имаме подобни кожи. А коя е слънцезащитата на Klairs? Да пробвам и нея. Показаната на Wishtrend изглежда да е точно това, от което имам нужда. Притеснява ме само, как ще се сработи в ФДТ, защото обикновено всички хидратиращи го надигат при мен.
Тази е на Клеърс https://kocos.bg/Klairs-All-day-Airy-Sunscreen-50-ml-1-2347
Ако ползвам само вит. С и Wishtrend нямам никакъв проблем с фдт-на. Сега все още слагам и серум под слънцезащитата , но лятото мисля да го пропускам

# 324
  • софия
Водоустойчива е Hera sun mate leports.
Мазноватичка ми идва малко, мисля че няма да се сработи с грим лятото.
 Аз пак ще защитя избора си на su:m AD. Нанасям го като перфектна база, но и сам стои незабележим.
Може би имате предвид, че при подновяване върху грим ще белее, това не знам.
Аз подновявам или с къшъна или със стика.
Честно, не съм имала по-добра комбинация.
BoJ не ми хареса изобщо, лепнеше много.
И  на Missha съм уволнила защитите, макар че като цяло съм почитател на марката.

# 325
Аз пак ще защитя избора си на su:m AD. Нанасям го като перфектна база, но и сам стои незабележим.
Може би имате предвид, че при подновяване върху грим ще белее, това не знам.
Аз подновявам или с къшъна или със стика.
Светулчо, никой не казва лоша дума за продукта, наистина е много хубав, но "tone up" частта при корейците е специфична и докато върху светъл и зимен тен "освежава", то върху топъл летен морски тен ще дава един сивеещ оттенък ИМХО.

Аз лично бих го "коригирала" с добавяне на друг продукт/пигмент, но да дадеш такива пари за сънскрийн при това изобилие на пазара за да почнеш да го поправяш? Всеки сам си решава за какво да си похарчи парите, аз реших да контрибютна... и докато пиша се чудя с какво да смеся прекрасния ми ISDIN FotoUltra100, че да не ми мазнее толкова!

# 326
Споделям, че MEDI-PEEL NAITE THREAD Крем страхотно ми пасна и на напуканите петички.

# 327
Хиля се като ряпа, защото току що накарах CHAT GPT да намери:
"find a new release of a matte korean waterproof sunscreen"

LaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughingLaughing
И отговорът, мили мои, гласи:
As an AI language model, I don't have real-time access to product releases or specific brand information beyond my September 2021 knowledge cutoff. However, I can provide you with some popular Korean sunscreen brands known for their matte finish and waterproof properties. You may need to check for the latest releases from these brands:

COSRX Aloe Soothing Sun Cream: COSRX is a renowned Korean skincare brand that offers a variety of products. Their Aloe Soothing Sun Cream is known for its lightweight texture, matte finish, and water-resistant formula.

Etude House Sunprise Mild Airy Finish Sun Milk: Etude House is a popular Korean cosmetics brand. Their Sunprise Mild Airy Finish Sun Milk is a matte sunscreen that provides a non-greasy, lightweight feel. It offers a high SPF and is water-resistant.

Missha All-Around Safe Block Essence Sun Milk: Missha is another well-known Korean skincare brand. Their All-Around Safe Block Essence Sun Milk is a popular choice, known for its matte finish and waterproof properties. It provides broad-spectrum UV protection and is suitable for daily use.

Innisfree Perfect UV Protection Cream Triple Care: Innisfree is a renowned Korean beauty brand that focuses on using natural ingredients. Their Perfect UV Protection Cream Triple Care is a lightweight sunscreen with a matte finish. It offers SPF 50+ protection and is water-resistant.

Remember to check the product descriptions or official websites of these brands to find the latest releases and ensure that the specific product meets your desired requirements.

Сега ще го накарам да ми го преведе на български Wink
"Като модел на изкуствен интелект, нямам достъп до актуална информация относно нови продукти или конкретни марки след моята информационна база, която е актуализирана до септември 2021 година. Въпреки това, мога да ви предоставя информация за някои популярни корейски марки слънцезащитни кремове, известни с матиращ ефект и водоустойчиви свойства. Ще трябва да проверите за най-новите продукти от тези марки:

COSRX Aloe Soothing Sun Cream: COSRX е известна корейска марка за грижа за кожата, която предлага разнообразни продукти. Тяхният крем за слънцезащита Aloe Soothing Sun Cream е познат с леката си текстура, матиращ завършек и водоустойчива формула.

Etude House Sunprise Mild Airy Finish Sun Milk: Etude House е популярна корейска марка за козметика. Техният крем за слънцезащита Sunprise Mild Airy Finish Sun Milk е матиращ слънцезащитен крем, който осигурява безмаслено, леко усещане. Той предлага висока степен на защита от слънцето и е водоустойчив.

Missha All-Around Safe Block Essence Sun Milk: Missha е друга известна корейска марка за грижа за кожата. Техният крем за слънцезащита All-Around Safe Block Essence Sun Milk е популярен избор, известен с матиращ ефект и водоустойчиви свойства. Предлага широкоспектърна защита от ултравиолетовите лъчи и е подходящ за ежедневна употреба.

Innisfree Perfect UV Protection Cream Triple Care: Innisfree е известна корейска марка за красота, която се фокусира върху използването на натурални съставки. Техният крем за слънцезащита Perfect UV Protection Cream Triple Care е лек слънцезащитен крем с матиращ завършек. Предлага защита с фактор SPF 50+ и е водоустойчив.

Запомнете, че трябва да проверите описанията на продуктите или официалните уебсайтове на тез"

Stuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed Eyes

# 328
  • Бургас/Пз
Друга, която ползвам в момента и мисля, че тя ще ми е лятната слънцезащита е тази на Wishtrend. Страхотна е , смятам да я ползвам само с Витамин С на същата марка и най-много някой серум. Доста богата е обаче и много се надявам да не ми дойде тежка през лятото. https://kocos.bg/By-Wishtrend-UV-Defense-Moist-Cream-50-g-1-2435
Аз съм със суха кожа и тази слънцезащита ми е тежка, плътна и неносима в настоящия сезон, камо ли за по-топло време. Финишът е откровено мазен.
Разбира се, има значение цялостната рутина, а и всички сме с различни възприятия.
О, да, разбира се, че всичко е до рутина и възприятия. Моя приятелка зимата беше много доволна, но сега като се позатопли, казва, че е почнала да й дотежава и за лятото ще търси нещо по-леко. Аз примерно зимата ползвам няколко продукта под слънцезащитата, докато лятото искам да я ползвам само с витамин С. Надявам се да ми се получи, защото за момента още не е станало толкова топло, за да мога да преценя. Аз затова много се радвам, когато успея да се сдобия с тестери, преди да купя даден продукт.

Агент, златно чудо си ти, хиляди благодарности, отивам да ровя и да чета Hug
Само да спомена, че съм много доволна от базата на Хеймиш. Няма как да разчитам на спф-а в нея, но за почивните дни, когато имам примерно само привечерно излизане, без много ходене по слънце, ми е прекрасна.

# 329
  • Germany
За пръв път чувам, че моят любим Cosrx e water resistant…мисля, че не е точно така. Също и няма матов финиш, или поне това не е моята представа за матово. По-скоро е лек, хидратиращ и лесно попиващ.

Три SPF стика, който си търси такъв продукт:
https://youtube.com/shorts/xhe7sL9w36k?feature=share

Последна редакция: сб, 27 май 2023, 20:59 от PeaPink

Общи условия

Активация на акаунт