Азиатска козметика и грим - тема 25

• 78 661
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Като се спомена COSRX, какво ви е мнението за Advanced Snail Mucin 92 All in One cream. Поръчах го, но чета, че при някои им изсушава кожата. Някой ако го ползва, да сподели резултати, моля!
Не знам дали да го отварям или да го давам на някой.
Аз имах няколко тестерчета от него. С комбинирана кожа съм, но на мен ми беше много сух, изобщо не ми хареса.
За лятото си взех I'm from Vitamin Tree water Gel, много приятно кремче с хубави съставки, не ми прави кир. Също, подобен продукт е Iunik Centella гел, много лек, успокояващ и хидрариеащ за моя тип кожа, особено за лятото.

# 481
Момичета, здравейте!
Минавам с питане...С голям мерак си поръчах балсама за измиване на лице на Beauty of Joseon, бялата кутийка, с една шпатулка вътре...И явно е тотално неподходящ за кожата ми, или аз не го прилагам както трябва?
Ако някоя от вас практикува double cleansing, моля да ми помогне със съвет - нормално ли е да усещам кожата си супер мазна и тежка след измиване с него и ако е нормално - това се оправя след измиването с втория продукт ли?

# 482
  • софия
Момичета, здравейте!
Минавам с питане...С голям мерак си поръчах балсама за измиване на лице на Beauty of Joseon, бялата кутийка, с една шпатулка вътре...И явно е тотално неподходящ за кожата ми, или аз не го прилагам както трябва?
Ако някоя от вас практикува double cleansing, моля да ми помогне със съвет - нормално ли е да усещам кожата си супер мазна и тежка след измиване с него и ако е нормално - това се оправя след измиването с втория продукт ли?
Не съм почитателка на балмовете, но съм ползвала. Да, наложително е последващо измиване с пяна/гел

# 483
Да, мазнината разтваря слънцезащитата, грима и замърсяванията, а втората стъпка ги отмива. За мазни кожи четох един трик - нанася се първата стъпка, разтърква се хубаво и без да се изплаква, се измива с втората стъпка. Така не оставало тежко усещане върху кожата.

# 484
Харесвам този балм, но никога не съм го ползвала самостоятелно, а винаги с двойно почистване. При мен не се е усещало да е непоносимо мазен никога. Може да пробваш да намалиш количеството или след масажа да го избърсваш с кърпа за лице, напоена с топла вода.

# 485
... балсама за измиване на лице на Beauty of Joseon,
Не знам как процедирате и каква е кожата също. Моята е много суха, мазно не ми се получва, даже понякога забравям да го измия с 2рата стъпка Simple Smile  Само разсъждавам - количеството което загребвате да не е много? Може и качеството на водата също да дава разлика ( твърда/мека )
Аз с този продукт процедирам така - количество колкото лешник разстривам в дланите малко да се "поотпусне", после с леки кръгови движения нанасям вече разтопеният балм ( даже малко като масажче си правя ) и после измивам с топла вода, като плискам лицето 2-3 пъти.  После с измивна пяна.
Понякога с къпа напоена с топла вода го премахвам.

# 486
Благодаря на всички за споделеното!
Кожата ми пропуснах да отбележа, че е смесена - по бузките е суха, в Т зоната е приемливо мазна, но лятото от цегите, мръсотията в града ни, работното ми място и слънцезащитата - се натоварва доста...
Бях седмица на море и сякаш там кожата ми се прецака, чак някакви пубертетски пъпчици ми се появиха, черни точки...Мазах се с тониран крем с висок фактор на Авен, може и от него да стана мизерията...Казвам всичко това, защото и преди морето пробвах балсама и усещането си ми беше мазно, но след морето е просто непоносимо. Слагам минимално количество, грахче...Просто сякаш порите ми се запушват след измиване, и кожат ами въобще не изглежда чиста...
Може и комплексни да са нещата всъщност.
Ще го оставя за по-студено време може би, или ще купя нещо за втора стъпка на измиването, да видим.

# 487
Аз съм със суха кожа и задължително ползвам втора стъпка.

# 488
Аз съм със суха кожа и задължително ползвам втора стъпка.

Аз също. Смятам, че ако не се премахне маслото с гел или пяна, то пречи на доброто проникване на продуктите след измиването.

# 489
  • София
Балсамите и аз не мога да си ги представя без втори продукт - пяна или гел.

# 490

И аз четох само хубави отзиви за тази слънцезащита, уж не белеела. На моята кожа оставя бяло-сив филм. Налага се да я смесвам с бб крема на миша. Иначе е хубава за мазна кожа.

# 491
Върху този крем и аз ползвам ББ на Миша, но пак не съм очарована. Ще си я изразходя, все пак  пари са се давали.

# 492
  • София
Аз имам една минерална слънцезащита, която доста белее и не е ок за лицето, но на деколтето добре ми пасва. Там също слагам и като тичам, и като съм в града.

Тук съм, за да споделя възторга си от една корейска спирала за мигли - Heimish, вариантът за извиване с дъговидната четка. Много хубав продукт от типа tubing спирала. Леко течна е при нанасяне, но дори и да се изцапате в този момент лесно се почиства. Разделя и доизвива миглите чудесно (ползвам уред за извиване, но чупката трудно се запазва, защото миглите са ми гъсти и твърди). Не се напластява, не се размазва и рони, издържа на жега и спорт. Един пласт е абсолютно достатъчен, но може и два да се сложат. С четката достигам и миглите във външния край на окото, което ми е трудно за постигане с четките на други марки. Самата четка е лекичка и някак маневрена, ако мога така да го опиша. Като всяка тюбинг спирала се сваля много лесно с вода и разтъркване на очите. Даже с вода се сваля по-добре, отколкото с маслен балсам. Вече месец е отворена и не забелязвам изсъхване или разлика в качеството от началното й ползване. Голям кеф и това е новата ми любов.

# 493
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/skin-1004-slantsezashtiten-krem- … 809576261592.html
Аз съм доволна от тази слънцезащита на SKIN 1004 - много лека, бързо попива, не лепне. Със смесена кожа съм на, 43г.

# 494
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/skin-1004-slantsezashtiten-krem- … 809576261592.html
Аз съм доволна от тази слънцезащита на SKIN 1004 - много лека, бързо попива, не лепне. Със смесена кожа съм на, 43г.
И аз ползвам нея. Много ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт