Азиатска козметика и грим - тема 25

• 78 628
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Всички сме наясно, че продуктите се оскъпяват, докато дойдат дотук, че не може без надценка и прочее, обаче сме и наясно, че търговците зареждат на цени на едро и ползват редица отстъпки. Което, разбира се никак не ме касае, това е така навсякъде по света, но крайните цени за нашия пазар са неадекватни.
Според мен тези бг сайтове - въобще не зареждат на едро.
Скрит текст:
Моя близка работеше преди годините на масово онлайн пазарувне във фирма вносител на различни марки козметика, случайно стана дума, че се учудвам че конкретна марка я няма на нашия пазар - и тя сподели, че са водили преговори и цените на които са им оферирали отстъпките били абсурдно ниски ( защото сме били малък пазар ) Условията да са представители за БГ също.
Не ги защитавам, и аз предпочитам да следя и закупя на изгодна цена, и чакам 20 дни от йесстайл примерно ( 18 лв. слънцезащита срещу 33 лв. на промоция в нотино/ДМ )

Да ви кажа, хич не съм впечатлена от розовия стик на KAHI, кажете как го ползвате и забелязвате ли някакъв ефект ?

# 586
  • Prismatica Aerie
Casual, преди години е било различно.
Не ме интересува как зареждат, както вече писах. Всички знаем bundle deals в jolse, както и в SV.
Когато започнах да се интересувам от азиатска козметика, имаше един бг онлайн магазин с ограничен избор и високи цени, затова всички пазарувахме от чужбина. Сега тези магазини са десетки, цените все по-неадекватни, а начина им на промотиране не ме привлича изобщо. Не му е мястото да обяснявам как привличат "инфлуенсъри" - това е нормална световна практика, но тук нещата са адски опорочени.

Конкретно за сайта с японска козметика, защото все пак него имах предвид- продуктите просто не струват толкова, имам предвид качеството им, не че са лоши, но са съвсем семпли и обикновени дрогерийни продукти. Няма нужда хората да се заблуждават, че си купуват някаква луксозна японска козметика.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 14:00 от Catalano

# 587
  • софия
Точно това искам да допълня.Освен прословутата българска алчност и максимата "ден година храни", налице е и желание чрез цените да се внуши, че това е много висок клас козметика.
Хайде да не е спам.
Похвалявам очния крем на MEDI PEEL:

https://www.ebay.com/itm/125918292438

Освен приятния апликатор, изглажда и хидратира, без да е мазен.
PS Mалко ме е срам, че ви подведох...няма доставка за 3 дни  Worried.  Заблудих се с друга поръчка, но така или иначе J ,я шипнаха  веднага на сутринта.Чакам си я без нерви...Simple Smile

# 588
Оказа се, че маската на acropass е изчерпана навсякъде.
Тез корейци, все така правят, припомниш си нещо забравено старо, което си харесвал и вече го няма на пазара.

# 589
  • Бургас
В Лили има намеление на някой продукти от продуктите на MEDI-PEEL
Ето:
https://shop.lillydrogerie.bg/bio-kozmetika/korejska-kozmetika/medi_peel

# 590
Casual, не знам какво си очаквала от този стик,че си разочарована.
Аз го харесвам като универсален продукт. Пробвах го на устните,на косата,на лицето като запечатка на крема и под слънцезащита, и като нощна маска Blush
Върши си това,което трябва, според мен.Дълбоки бръчки няма да изглади,но би забавил появата на нови фини бръчици,подхранва,омекотява кожата...Вечер го нанасям понякога след крема,като нощна маска.По-добре ми действа от нощните маски и сутрин се събуждам с мека кожа.

При нас сега е хладно и извадихме жилетки и якета,та късите косички на врата ми се разпердушинват от яката на жилетката.Стикчето заглажда "разчепканата вълна" Grinning

Околоочният стик повече ми харесва,т.к. е по-фин,по-лесно се разнася.Той е малко по-мазен.
Розовият ми прилича на луксозен,ароматизиран вазелин Grinning

# 591
Casual, не знам какво си очаквала от този стик,че си разочарована.
Околоочният стик повече ми харесва,т.к. е по-фин,по-лесно се разнася.Той е малко по-мазен.
Розовият ми прилича на луксозен,ароматизиран вазелин Grinning
Е чак разочарована не съм Simple Smile но много добре го определи чувството на луксозен вазелин Wink
Много ми лепне, не попива в кожата и постоянно някой косъм имам залепен на лицето.
Аз не обичам продукти, които остават като филм в/у кожата, но вчера го нанесох в околоочната област преди да нанеса коректора и супер се получи. ( взех същият цвят като теб, наистина покрива много добре, а и после "търпи ФДТ в/у него )
Страхотна идея ми даде за приложение на "бебешките" косички - благодарско.   Heart Exl

# 592
Здравейте, момичета Flowers Hibiscus

От скоро ползвам корейски продукти и съм изклучително доволна. Тези дни ми пристигна втора поръчка от Jolse. Но малко съм в колебание дали съм успяла да създам правилната грижа за себе си. Ще се радвам на коментари. Приемам всякаква критика Smiley

В годините съм допускала доста грешки, тъй като бях с по-мазна кожа, използвах силно пресушаващи гелове за измиване, редовно силни ексфолианти с едри частици и не всеки път прилагах хидратация Disappointed Relieved Сега, вече на 33+ кожата ми е светла, комбинирани с дехидратирани зони - чело, скули. И грижата, която искам да създам е в посока - свежа, сочна кожа, чисти и нормален размер пори, стегнат контур и антиейдж Relaxed

Това са моите стъпки стъъпки към момента:

Сутрин:
1. Измиване на лицето само с хладка вода и след това с малко по студена.
2. На леко влажна кожа поставям няколко помпички Cosrx BHA Blackhead Power Liquid.
3. Продължавам с околоочен крем Topicrem HYDRA+ Radiance Eye Contour.
4. След което Clinique Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator With Aloe Vera Bio-Ferment гел-крем
5. Накрая е слънцезащита, която редувам с (A-Derma/ISDIN), но в последно време време основно е Beauty of Joseon Relief Sun Rice Probiotics SPF50+.
Въпросите ми тук са, дали са в правилния ред, дали трябва да включа тонер и какъв?

Вечер:
1. С тампон почиствам грима само на очите с Демакиант за очи с органична синя метличина на Klorane
2. Двойно почистване с Почистващ Балсам Beauty of Joseon Radiance Cleansing Balm и след това гел (редувам различни).
3. На леко влажна кожа няколко помпички [COSRX] Advanced Snail 96 Mucin Power Essence
4. Пръскам Хидратиращ спрей с хиалуронова киселина - EUCERIN
5. Няколко капки BEAUTY OF JOSEON Glow Serum: Propolis + Niacinamide
6. Околоочен крем Topicrem HYDRA+ Radiance Eye Contour
7. Приключвам с Clinique Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator With Aloe Vera Bio-Ferment гел-крем

Друго:
1. Веднъж седмично почиствам лицето си с ултразвукова шпатула в домашни условия, като предвърително съм го почистила и напарила с дифузер за пара.
2. Два пъти седмично (вечер) ексфолирам с Диамантен дермоабразиращ пилинг с перли ProfiDerm (може да не е подходящ, но такъв имам).
3. Веднъж седмично глинена маска и подхранваща шийт маска.
В търсене съм на добър пилинг?

Благодаря предварително, ако някой реши да се включи Simple Smile

# 593
  • Бургас
Здравейте, аз лично ползвам Cosrx BHA Blackhead Power Liquid вечер и то не всяка вечер, а през една. Това е киселина и за да работи оптимално е нужно рН на кожата да е под 5,5, т.е. нанася се на суха кожа 20 мин. след измиване с продукт с ниско рН или след измиване се нанася тонер съдържащ някакъв вид киселина, аз ползвам CosRX AHA/BHA Clarifying Treatment Toner 150 ml. Изчаквам 15-20 мин. и тогава продължавам с другите неща.
Хидратиращия спрей на EUCERIN не ми е познат, но ми се струва е тонер, бих преместила преди  COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence.
Нямате нужда от толкова ексфолиране според мен при дехидратирана кожа, по-скоро Ви е нужна повече хидратация и укрепване на кожната бариера.

# 594
Йен, благодаря много за включването!

ОК, ще направя промяна и ще го вклюючвам само вечер. Останалите неща как ви се струват?
Бихте ли препоръчали нещо допълнително да включа.

За 2 седмици, откакто прилагам нещата, които съм написала кожата ми стана много мека, сухотата изчезна. Но има релеф, не е изцяло гладка.

Благодаря Simple Smile

# 595
  • София
Аз бих използвала нещо измивно сутринта също, за да съм сигурна, че нанасям продуктите на чиста кожа.

Момичета, в Instagram ми се самопредложиха Slurp Laboratories. Имат точно 5 продукта на кръст, но ме впечатли серума Niacid, който освен ниацинамид съдържа и транексамова киселина. Повече инфо: https://slurplaboratories.com/products/niacid

Хиалуроновият им серум също е представен като даващ добри резултати, а измивният гел че е достатъчен за добро почистване. Не знам дали не е просто въпрос на як маркетинг и не чак толкова иновативни продукти, затова реших да ви питам.

# 596
Нищо иновативно, Харпа, има ги на всички ценови нива:
https://www.abeautyedit.com/best-tranexamic-acid-serums/
https://bestkoreanskincare.kr/collections/tranexamic-acid

Последна редакция: нд, 06 авг 2023, 17:37 от Agent Provocateur

# 597
Кушъните имат ли някакъв по-специален начин на ползване? Струва ми се, че нещо не го ползвам както трябва. За колко време ви свършва една опаковка?

# 598
При мен за около месец, най-много два, ако ползвам по-икономично и само веднъж на ден, защото често подновявам заради подновяването на слънцезащитата през деня.

# 599
Да, и моят почти свърши за месец.

Общи условия

Активация на акаунт